Vidner søges til overfald på 12-årig - 81-årig udsat for tricktyveri i sit hjem - Opfordring fra politiet - Hold fokus og undgå uheld ved kiggekø.

Profilbillede
dato

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Slotshaven, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Holløsevej, Holbæk
Stenlandsvej, Vindinge, Roskilde
Dronning Ingeborgs Vej, Roskilde
Åparken, Store-Merløse – Forsøg
Agervænget, Regstrup – To steder
Kløverengen, Viby Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Lyngageren, Svogerslev

Bil stødte sammen med el-løbehjul – Kaserne Parkvej, Ringsted

Kl. 07.09 mandag morgen skete et uheld på Kaserne Parkvej, da en bilist skulle svinge til venstre ved Lavetten. Den 57-årige kvinde fra Ringsted kørte mod øst, men holdt stille og orienterede sig for at svinge. Da hun kørte frem ramte hun en 24-årig kvinde på et el-løbehjul, som hun havde overset. Løbehjulet kørte i modsatte retning på Kaserne Parkvej mod vest.

Føreren af løbehjulet røg op i bilens forrude og slog sig. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 24-årige kvinde blev tilset. Hun var ikke kommet noget alvorligt til, men bilen og løbehjulet fik skader. Politiet optog rapport om uheldet.

Bilist fløjet til behandling efter uheld – Vilhelmshøjvej, Eskebjerg, Kalundborg

Kl. 13.47 skete et uheld ved en genbrugsplads, da en bilist kørte ud foran en varebil på Vilhelmshøjsvej. Varebilen kørte mod nord med en 60-årig mand fra Svinninge bag rattet, da personbilen svingede til venstre ud foran varebilen, så der skete sammenstød. Føreren af personbilen, en 28-årig mand fra Kalundborg, blev ramt da varebilen ramte førerdøren.

Han blev fløjet til behandling med lægehelikopteren, Han havde ingen livstruende skader, men der var mistanke om alvorlig tilskadekomst. Føreren af varebilen slap uskadt, men bilerne fik store skader. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet, og skal afhøre den 28-årige, når han er klar til det.

Varebil endte i grøften efter uheld – Kalundborgvej, Kalundborg

Kl. 14.10 skete et uheld, da en bilist bremsede op for at svinge til venstre ad Skovbakkerne, og holdt stille mens modkørende passerede. Bagfra kom en varebil, med en 35-årig mand fra Valby bag rattet. Han overså, at bilen bremsede op, så han påkørte personbilen på bag på hjørnet, hvorefter varebilen endte i grøften på siden. Med i varebilen var en passager, som slog hovedet ved uheldet. Han blev bragt til sygehuset til tjek, men hans skader var ikke så alvorlige som først frygtet. Et hegn ud for Kalundborgvej 128 blev påkørt i forbindelse med uheldet.

Føreren af varebilen slog sit ben, men fik ingen alvorlige skader. Bilisten, en 30-årig mand fra Holbæk, slap uskadt fra uheldet. Vejen blev spærret under redningsindsatsen men kunne genåbnes helt omkring kl. 14.49. Politiet optog rapport om uheldet.

Narkopåvirket og frakendt kørekortet – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 15.35 stoppede en patrulje fra færdselsafdelingen en bilist, som viste sig ikke burde sidde bag rattet. Den 30-årige mand uden fast bopæl var påvirket af euforiserende stoffer og frakendt sit kørekort helt indtil 2028 for flere sager om narkokørsel. Han blev derfor sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Nu venter politiet på resultatet af analysen, hvorefter han kan forvente et retsligt efterspil.

Kiggekø årsag til harmonikasammenstød – Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

kl. 16.43 fik politiet anmeldelse fra brandvæsnet om, at flere biler var kørt sammen i det vestlige spor på Holbækmotorvejen tæt ved Torkilstrup Rasteplads. Brandvæsnet arbejdede på at slukke en bilbrand i det østlige spor, da der opstod kiggekø i det vestlige spor, fordi nysgerrige bilister ville se, hvad der foregik i modsatte retning. Der var ikke noget mistænkeligt ved branden, så politiet var ikke tilkaldt.

I forbindelse med den opståede kø skete et harmonikasammenstød, da en 31-årig kvinde fra Holbæk ikke bemærkede, at trafikken foran var bremset op, før det var for sent. Hun kørte op bag i en 45-årig kvinde fra Holbæks bil, og den fortsatte videre op i en 29-årig mand fra Grevinges bil. Herefter stoppede trafikken på Holbækmotorvejen mod vest, så der opstod en lang kø.

Politiet kørte til stedet, hvor der blev tilkaldt en ambulance, da en bilist klagede over smerter efter uheldet. Der var dog ingen melding om nogen tilskadekomst som følge af uheldet.

Bilerne måtte køres væk fra motorvejen, men omkring kl. 17.18 kunne 2. vognbane åbnes, trafikken kunne ledes forbi uheldsstedet. Vejen var helt åben omkring kl. 17.41, men det tog noget tid at få køen afviklet.

En opfordring fra politiet til bilisterne:

”Det er desværre ikke første gang vi oplever, at et uheld bliver til flere. Det er naturligt at være nysgerrig, men som resultat deraf, kan flere uheld opstå. Det kan i værste fald føre til skader på enten dig selv eller dine medtrafikanter, og det skaber ofte flere trafikale problemer til stor gene for den øvrige trafik.” siger Michael Sander, politikommissær i færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi

”Opfordringen skal derfor være, at man som bilist – hvis man kan se, at der er hjælp fremme – så holder fokus fra sin egen kørsel og holder øjnene på vejen. Vi har alle sammen et fælles ansvar for at sikre, at alle kommer sikkert hjem,” siger Michael Sander

12-årig overfaldet af unge – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.58 anmeldte en 12-årig dreng fra Mørkøv, at han netop var blevet overfaldet af en gruppe unge mænd på et grønt areal bag Ringstedvej i Mørkøv. Den 12-årige havde aftalt at mødes med en fyr, som kunne sælge ham en puffbar. Men tre unge mødte op og overfaldt den 12 årige med slag og spark, så han faldt om på jorden. I forbindelse med overfaldet fik taget sin bæltetaske, et mobilcover, en togbillet og 100 kr. De unge mænd beskrives som:

A: Mand, 16-18 år, 190 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: T-shirt og shorts, Medbragte: PGO Hot, sort, knallert

B: Mand, 16-18 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: T-shirt og arbejdsbukser

C: Mand, 16-18 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: T-shirt og arbejdsbukser

Politiet afhørte den 12-årige derhjemme, hvor også han værge var tilstede. Sagen om det grove overfald efterforskes, for at klarlægge om motivet kan være et mellemværende med den 12-årige og en eller flere af de unge.

Vidner søges til overfaldet, som fandt sted lige før kl. 18.00 på det grønne område bag Daglig Brugsen ved Ringstedvej 7 i Mørkøv. Borgere som har bemærket overfaldet eller de beskrevne unge i byen, bedes ringe til på tlf. 114.


Mand overrasket af tricktyve – Holløsevej, Holbæk

Kl. 00.21 anmeldte en 81-årig mand fra Holløse, at han kort forinden var blevet overrasket i sit køkken af en udenlandsk mand, han ikke kendte. Manden talte et sprog, som den 81-årige ikke forstod, og gik rundt i hans hus. Den 81-årige opdagede nu endnu en mand i huset. Mændene tog den 81-åriges pung og hoppede ud af et vindue og flygtede fra stedet. Pungen indeholdt mandens personlige kort og ca. 7000 kr i kontanter.

De to mænd beskrives som:
A: Mand, 30-40 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Mørk trøje, mørke bukser og mørke sko.

B: Mand, 20-30 år, 165 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Mørk trøje, mørke bukser og mørke sko

En patrulje kørte til den 81-åriges adresse, hvor han blev afhørt til sagen. Politiet forsøger nu at finde frem til de to tyve, og søger i den forbindelse vidner. Borgere, der har set de beskrevne mænd i området, og som kan komme med oplysninger i sagen, evt. omkring et køretøj bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi