Udrulning af fjernvarme kan begynde i Holbæk by

Foto: Holbæk Kommune.
dato

Kommunalbestyrelsen i Holbæk har godkendt et varmeprojektforslag, der vil gøre det muligt for Fors A/S at tilbyde fjernvarme i byen.

Projektet er afhængig af, at mindst 70% af varmeforbrugerne tilmelder sig. Første etape af fjernvarmeudrulningen vil primært være rettet mod store varmeforbrugere som boligforeninger, kommunale institutioner og sygehuset.

Formand for Udvalget for Klima, Miljø og Natur i Holbæk Kommune, Karen Thestrup Clausen, opfordrer boligejerne til at tage imod tilbuddet om at skifte til fjernvarme, som er bedre for klimaet. Fors A/S forventer, at de første varmekunder kan have fjernvarme ved udgangen af 2025, og at udrulningen vil være gennemført senest ved udgangen af 2028.

Fors A/S har også planer om at opføre en energiby syd for Sportsbyen, hvor varmeproduktionen på sigt skal foregå. Holbæk Kommune vil i løbet af marts sende informationsbreve til boligejere i Holbæk bys første etape.

Fjernvarme er en grøn løsning, der kan reducere CO2-udledningen med op til 75%, hvis man skifter fra olie. Fors A/S arbejder efter at levere CO2-neutral, grøn fjernvarme allerede i 2025.


https://holbaek.dk/nyheder-og-presse/nyheder/baeredygtig-kommune/2024/udrulning-af-fjernvarme-kan-begynde-i-holbaek-by/
Kilde: Holbæk Kommune