Nyt fra Svinninge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Skovhaven, Jyderup
Timianhaven, Hvalsø

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Garderhøjen, Strøby

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Kroenborgvej, Asnæs
Strøby Bygade, Strøby


Arbejdsulykke – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 07.04 undersøgte politiet en tilskadekomst på en arbejdsplads, idet en mand var kommet til skade.

Det viste sig, at en 24-årig mand fra Viborg under sit arbejde som tømrer og i forbindelse med brug af en sømpistol havde ”skudt” sig selv i det ene ben. Et søm var gået gennem huden, så tømreren kom på skadestuen til nødvendig behandling herfor.

Politiet har nu skrevet en rapport om ulykken, så Arbejdstilsynet og politiet i fællesskab senere kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Hærværk, vold og trusler mellem bekendte – Kundby, Svinninge - Holbæk

Kl. 09.21 fik politiet en anmeldelse fra en 47-årig mand, som på sin bopæl var blevet overfaldet af en anden mandlig bekendt, mens hans 42-årige kvindelige bekendte opholdt sig hos anmelderen. Den mandlige bekendte havde efterfølgende forladt anmelderens bopæl.

Politiet fik anholdt en 47-årig mand på dennes bopæl som mistænkt i flere sager. Han havde indledningsvist knust en rude på anmelderens bopæl for at skaffe sig adgang til hans bolig. Efterfølgende var anmelderen blevet overfaldet og slået med et slagvåben, hvorefter anmelderen havde forsvaret sig.

Da slagsmålet var stoppet, udtalte den nu anholdte sig truende over for anmelderen, inden den nu anholdte havde forladt anmelderens bopæl.

Den 42-årige kvinde havde ikke lidt overlast, og hendes tilstedeværelse på anmelderens adresse skyldtes et midlertidigt husly på grund af problemer med at komme ind på den anholdtes bopæl. Det havde den anholdte taget ilde op og formentlig derfor opsøgt hendes opholdssted hos anmelderen.

Den anholdte blev afhørt til sager om hærværk, grov vold og trusler på livet, men blev efterfølgende løsladt senere på dagen. Han er fortsat sigtet i sagerne, der udspillede sig i et lokalt miljø blandt personer, der alle har et kendskab til hinanden.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Lindenborgvej, Roskilde

Kl. 10.50 var to bilister stødt sammen i vejkrydset Ringstedvej – Lindenborgvej, hvor der blev udført vejarbejde, og lyssignalet derfor var ude af drift.

Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade, men der var opstået skader på de implicerede personbiler, hvor airbags var blevet udløst i den ene bil.
En 31-årig kvinde fra Jerslev Sj. var i en personbil kørt ad Lindenborgvej mod øst og ville i krydset ved Ringstedvej lave et venstresving ind mod Roskilde by.

I forbindelse med svingningen blev hun på bageste del af bilen påkørt af en anden personbil, som en 53-årig mand fra Taastrup førte ad Ringstedvej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at få belyst de nærmere omstændigheder, herunder de vejtekniske foranstaltninger og den opsatte skiltning, som træder i kraft i tilfælde af slukket lyssignal.

Tricktyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 13.02 anmeldte en 77-årig kvinde fra Lille-Skensved, at hun i forbindelse med indkøb i et supermarked i Ølbycenter havde fået stjålet sin pung med bl.a. et betalingskort, som få minutter efter tyveriet var blevet brugt til at hæve 15.000 kr. fra hendes konto.

Den 77-årige var kl. ca. 11.45 i supermarkedet blevet forstyrret og distraheret af en engelsktalende mand, som sammen med en anden mand var fulgt efter hende ud til hendes bil. Her opdagede hun, at hendes pung med indhold var blevet stjålet tasken, som nu stod åben.

Ved telefonopkaldet til banken for at spærre dankortet kunne bankpersonalet oplyse, at der kl. 11.51 var blevet hævet de 15.000 kr. ved en pengeautomat i Ølbycentret.
Den 77-årige mistænkte nu den engelsktalende mand og en anden mand, der nærmeste gik i vejen for hende på vej hen til bilen, for at stå bag tyveriet.

De to mænd blev beskrevet som: A: mand, 50-60 år, 170-175 cm høj, gråhåret og gråt skæg, og B: mand, 20-40 år, 170-175 cm høj, slank, mørkhåret og iført mørkt tøj.

Politiet efterforsker nu tyveriet og den uberettigede hævning af pengene, og overvågningsmateriale vil indgå i efterforskningen. Eventuelle oplysninger om de to mistænkte gives til politiet på tlf. 114.

Husk at skjule PIN-koden på betalingskortet, når koden indtastes i betalingsterminalen. Skjul indtastningen med den frie hånd, eller stå tæt på betalingsterminalen, så ingen kan kigge over skulderen. Uden en afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en tyv.

Brandundersøgelse – Karlslunde Strandvej, Karlslunde – Greve

Kl. 16.34 slog personalet i en frisørsalon alarm, idet der var kraftig røg fra et rum, hvor en tørretumbler var i gang. Personalet kunne ikke umiddelbart få stoppet røgudviklingen og opstarten på en brand, hvorfor de slog alarm og begyndte evakuering af bygningen med beboelse på førstesalen.

Branden bredte sig hurtigt og havde ved brandvæsnets ankomst allerede bredt sig op mod førstesalen, men alle var blevet evakueret og dermed væk fra faren.

Karlslunde Strandvej blev afspærret ved Karlslunde Strandvej og ved Strandgårdsvej under brandslukningsarbejdet, der udviklede sig, idet branden bredte sig pludselig til en tilbygning på bagsiden af hovedbygningen.

Brandslukningsarbejdet varede flere timer og kunne ikke forhindre store brandskader i stueplan og kraftige sod- og røgskader på førstesalen i bygningen.

Politiet formoder ud fra efterforskningen og forklaringer fra frisørsalonens personale, at branden er startet i tørretumbleren, men uden en nærmere konkret årsag. Umiddelbart er der ikke nogen mistanke om nogen strafbar handling i forbindelse med brandens opståen.

Færdselsuheld – Gulddyssevej / Piledyssen, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 17.28 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen i lyskrydset Gulddyssevej – Piledyssen i Gundsømagle.

Det viste sig, at en 22-årig mand fra Veksø Sj. var kørt i en personbil ad Gulddyssevej mod øst og i lyskrydset ville svinge til venstre ad Piledyssen.
Under svingningen stødte han sammen med en modkørende personbil, som 53-årig kvinde fra Melby førte i vestlig retning ad Gulddyssevej og ligeud i lyskrydset.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet nu har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / Havnevej / Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 19.45 var to bilister stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Valdemar Sejrsvej – Havnevej – Kalundborgvej, hvor bilerne fortsat skulle være.

Det viste sig, at en 19-årig mand fra Eskebjerg i en personbil var kørt ad Valdemar Sejrsvej mod nord frem til lyskrydset, hvor han ville svinge til venstre ad Kalundborgvej mod vest.

Under svingningen blev han påkørt af en anden personbil, som en 56-årig kvinde fra Taastrup førte ad Havnevej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset og videre ad Valdemar Sejrsvej mod syd.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, og et bugseringskøretøj sørgede for at få flyttet de implicerede køretøjer. Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Voldelig togpassager forsvandt – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 21.30 slog DSB-personale alarm til politiet, idet nogle udenlandske passagerer i et tog fra København mod Slagelse ikke ville fremvise billetter. Det havde efterfølgende udløst kast med en øldåse mod togpersonalet og et overfald på en passager, som de havde skændtes med. De pågældende var blevet sendt ud af toget og bedt om at afvente politiet på Ringsted station.

Politiet kunne ved ankomsten til Ringsted togstation konstatere, at de bortviste togpassagerer også var forsvundet fra ventesalen på togstationen.
En 50-årig kvindelig DSB-ansat havde i forbindelse med kontroversen med de udenlandske togpassagerer fået kastet en fyldt øldåse ind på kroppen af en mandlig passager, der også havde haft et skænderi med en 47-årig mandlig passager. Han var blevet slået i hovedet og også sparket på det ene ben.

Politiet fik klarlagt, at de udenlandske togpassagerer var en gruppe bestående af bl.a. to mænd, hvoraf den ene havde en sort hue på. Flere af dem var ifølge oplysninger til politiet påvirket af alkohol, da de blev bortvist fra tog og senere forsvandt fra togstationen.
Politiet har nu optaget to anmeldelser om hhv. vold mod en offentlig ansat (DSB-medarbejderen) og vold mod den mandlige togpassager. Efterforskningen skal nu forsøge at klarlægge identiteten på de mistænkte, der muligt kan være fra Østeuropa. Oplysninger om gruppen, der forsvandt fra togstationen, kan gives til politiet på tlf. 114.

Narkokørsel – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 01.05 anholdt og sigtede politiet en 28-årig kvinde fra Næstved for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil på grund af en mistanke om, at hun var påvirket under kørslen.

Den 28-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og hun vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 04.37 blev en 37-årig mand fra Ringsted sigtet for narkokørsel i en personbil ad Østre Ringvej, fordi en narkometertest indikerede påvirkning af cannabis under kørslen.
Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.OPFØLGNING

 

18-årig mand sigtet og afhørt i drabssag – Samsøvej, Holbæk

Torsdag kl. 09.00 blev en 18-årig mand fra Odsherred anholdt og taget med til afhøring på politigården i sagen om drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk. Den 18-årige blev sigtet for at have en rolle i drabet på kvinden, som torsdag den 3. november 2022 kl. ca. 23.10 blev overfaldet med knivstik foran det plejehjem på Samsøvej i Holbæk, hvor hun arbejdede.

Den 18-årige blev sigtet for medvirken til drabet og afhørt til sagen, men efter grundig juridisk vurdering blev der ikke fundet grundlag for at fremstille den 18-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt senere på dagen, men er fortsat sigtet, mens efterforskningen i sagen fortsætter.

En 24-årig mand og en 33-årig kvinde har siden den 8. november været varetægtsfængslet i drabssagen, og de vil den 6. december 2022 ved et retsmøde i Retten i Holbæk få behandlet spørgsmålet om fortsat varetægtsfængsling.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi