Nyt fra Svinninge i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Telegrafvej, Rørvig

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Egevej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Narko- og våbenlovgivningen – H/F Hvilen, Roskilde

Kl. 09.45 fik en patrulje ved H/F Hvilen øje på en mand, der stod ude foran havekolonien, og som virkede noget omtåget ved henvendelse til ham.

Der var tale om en 29-årig mand fra København, der blev undersøgt nærmere og fundet i besiddelse af både noget GHB-væske, 0,2 gram kokain samt en peberspray. De ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og våbenlovgivningen.

Den 29-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Sure kunder overfaldt ekspedient – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 10.04 anmeldte en 30-årig kvinde fra Holbæk et overfald, som hun havde været udsat for dagen før kl. ca. 15.50 i forbindelse med sit job som ekspedient i en butik ved en tankstation på Gl. Ringstedvej.

Forud for volden var en mand kommet ind med et tilgodebevis, som han ville have udbetalt penge for. Det blev afslået med henvisning til, at tilgodebeviset udgjorde en værdi ved tankning af benzin. I frustration over afslaget slog manden på en skærm på ekspeditionsskranken og gik ud, men kom kort efter tilbage sammen med en anden mand.

De to mænd stillede sig i køen, og i ventetiden blev den kvindelige ekspedient tiltalt i nedladende vendinger. Da hun som hjælp til en anden kunde gik ud i butikslokalet, blev hun overfaldet og hevet i tøjet, så hun pådrog sig mindre skader.

Politiet har nu optaget rapport om vold og forsøger at finde de to mistænkte, hvis identitet umiddelbart er politiet bekendt – også bl.a. ud fra mulig videoovervågning på tankstationen.

Kunder, der var tilstede i butikken tirsdag eftermiddag under episoden, må gerne kontakte politiet på tlf. 114, så politiet får mulighed for at få deres vidneforklaringer til sagen.

Spirituskørsel – Vallekildevej, Hørve - Odsherred

Kl. 12.50 standsede politiet en scooter, som blev ført af en 56-årig mand fra Hørve ad Vallekildevej i vestlig retning. Ved en nærmere kontrol af føreren viste det sig, at han var påvirket af spiritus i en sådan grad, at han blev sigtet for spirituskørsel.

Den 56-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Busk brændt efter brug af ukrudtsbrænder – Kyndeløse Strandvej, Kyndeløse, Kirke-Hyllinge - Lejre
Kl. 12.53 måtte brandvæsnet tilkaldes til Kyndeløse Strandvej for at slukke en brand i en busk.

Brandvæsnet fik slukket branden, inden ilden nåede at brede sig til andre brandbare ting.

Politiet fik klarlagt, at årsagen til brandens opståen kunne tilskrives en 60-årig mand, der havde brugt en ukrudtsbrænder. Herunder var der gået ild i busken, så brandvæsnet måtte tilkaldes.

Den 60-årige blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen på grund af den uforsigtighed, som han ifølge politiet ikke havde udvist i forbindelse med brugen af ukrudtsbrænderen. Den sigtede kan nu forvente at få en bøde som afgørelse på sagen.

Mistænkelig genstand i sø – Drivsåtvej, Jyderup - Holbæk

Kl. 13.26 fik politiet en henvendelse fra en bekymret, 37-årig mand fra Jerslev Sj., som i forbindelse med fiskeri i Skarresø havde fanget noget, der kunne minde om noget eksplosivt.

Ved hjælp af et foto konsulterede politiet Forsvarets Sprængningstjeneste (EOD), som valgte at køre til stedet for at tage genstanden i nærmere øjesyn. Det viste sig at være dele fra en gammel jernaksel, som var aldeles ufarlig. Hverken Forsvaret eller politiet foretog sig yderligere i sagen.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Borup – Køge

Kl. 14.58 kørte en 33-årig mand fra Ringsted ind på Vestmotorvejen i vestlig retning fra tilkørslen fra tilkørsel 34 Borup.

Ved sammenfletning på motorvejen ramte han dog ind i en anden bilist, så den 33-årige mistede kontrollen over sin bil, der snurrede rundt og standsede i midterrabatten.

Begge parter var sluppet uden behandlingskrævende skader, men den 33-åriges bil var årsag til, at overhalingssporet var spærret. Modparten havde selv standset i nødsporet.

Et bugseringskøretøj fik fjernet den 33-åriges bil, men motorvejen måtte kortvarigt spærres i vestlig retning i forbindelse hermed. Kl. ca. 16.15 kunne trafikken normaliseres.

Færdselsuheld – Højby Stationsvej, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 16.05 fik politiet en melding om, at en kvinde var kommet til skade på en parkeringsplads ved et supermarked.

Det viste sig, at en 71-årig kvinde fra Kgs. Lyngby havde stået og kigget på en hoppeborg på parkeringspladsen, da hun blev forskrækket over en bakkende bil. Hun trådte nogle skridt bagud, men faldt og slog hovedet i den forbindelse.

Bilisten var en 70-årig mand fra Vig, der i sin personbil var ved at bakke ud fra en parkeringsbås, da kvinden blev forskrækket.

Politiet registrerede omstændighederne og parterne i episoden, hvor der ikke skete påkørsel af kvinden.

Brand i gasgrill og –flaske – Toftebuen, Vindinge, Roskilde

Kl. 16.49 valgte en familie på Toftebuen i Vindinge at tilkalde brandvæsnet, da der var gået ild i både gasgrillen og den tilhørende gasflaske.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, inden gasflasken måske ville eksplodere, eller at der i øvrigt skete skade på andre ting. Heller ikke nogen personer kom til skade ved den utilsigtede brand ved brugen af gasgrillen, så politiet foretog ikke yderligere i sagen.

Voldelig butikstyv slap væk – Stationscentret, Roskilde

Kl. 17.05 anmeldte personalet i et supermarked, at en kvinde, som de havde forsøgt at tilbageholde som mistænkt for butikstyveri, havde overfaldet personalet og var sluppet væk fra butikken kort før anmeldelsen.

Politiet fik i supermarkedet kontakt til tre ansatte, som hver især enten var slået, sparket, revet eller bidt af den kvinde, som de mistænkte for butikstyveri af forskellige hårplejeprodukter. Kvinden var gået gennem selvbetjeningskassen, men fået alarmen aktiveret, så personalet ville tilbageholde hende.

Den kvindelige og nu flygtede butikstyv blev af personalet beskrevet som en kvinde, 30-40 år, ca. 160 cm høj, almindelig bygning, lysebrunt hår med blonde striber, iført sort hættetrøje med et logo, sorte leggings og rødlige kondisko.

Personalet havde fået overfladiske skader som følge af volden og blev vejledt om at få skaderne dokumenteret til brug for sagen om vold sammen med sagen om kvindens butikstyveri.

Politiet forsøger nu at få den mistænkte kvinde identificeret ud for eventuel overvågning og øvrige henvendelser fra vidner. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om kvinden.

Ung mand med narko og ulovlig kniv – Langelandsvej, Køge

Kl. 17.50 henvendte politiet sig til en ung mand, der stod ved et busstoppested på Langelandsvej i Køge.

Der var tale om en 17-årig ung mand fra Nærum, som ved en nærmere kontrol blev fundet i besiddelse af både en ulovlig kniv med en bladlængde på ni centimeter og godt tre gram kokain fordelt i flere pølsemandsposer.

De ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og knivloven, og politiet underrettede efterfølgende hans værger om disse sager mod ham. Desuden udfærdigede politiet en rapport til de sociale myndigheder, som så kan afgøre, hvorvidt den unge mand og hans familie måtte have brug for hjælp og støtte.

Narkobilist sur på politiet – Søsvinget, Køge

Kl. 18.46 blev en 19-årig mand fra Køge standset som fører af en personbil, da han kom kørende ad Søsvinget i Køge.

Politiet kunne konstatere ud fra hans fremtræden, at han måske var påvirket af euforiserende stoffer under kørslen. Den mistanke fik den 19-årige til at blive udadreagerende, således at han i forbindelse med sigtelsen for narkokørsel og den efterfølgende anholdelse råbte nedladende til politipersonalet.

Den 19-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale af politiet, inden han blev transporteret til et sygehus for udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet løslod den 19-årige, der nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Hurtig bilist på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 19.10 målte en videopatruljebil fra færdselspolitiet en bilist over en strækning på knap to kilometer i det sydgående spor på Køge Bugt Motorvejen ved Greve.

Gennemsnitshastigheden var 171 km/t mod de højst tilladte 110 km/t ifølge skiltningen på motorovejen, så en 29-årig mand fra Greve blev sigtet for hastighedsforseelsen.

Den sigtede kan nu ud over en bøde forvente en påstand om både en betinget frakendelse af kørekortet og et pligtigt bidrag til Offerfonden på 500 kr. En afgørelse med en betinget frakendelse vil automatisk medføre krav om aflæggelse af både en teori- og køreprøve, såfremt førerretten skal bevares.

Spirituskørsel – Landevejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 21.12 standsede politiet en dansk personbil under kørsel i østlig retning ad Landevejen i Svinninge. Bag rattet sad en 27-årig mand fra Rumænien, som deltog i en alkometertest på grund af mistanke om spirituskørsel.

Da testen gav udslag over det tilladte, blev den 27-årige sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel / narkofund – Sofiesminde Alle, Holbæk

Kl. 22.35 sigtede politiet en 21-årig mand fra Regstrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Sofiesminde Alle i Holbæk.

Den 21-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Inden sin løsladelse fandt politiet grundlag for at ransage hans bopæl, hvor politiet fandt 1,5 gram skunk.

Skunken blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og den 21-årige blev løsladt efter afhøring også til denne sag.

Spirituskørsel med høje hastigheder mv. – bil beslaglagt (vanvidskørsel) – Mørkøv – Holbæk

Kl. 00.43 mødte en patrulje på Ringstedvej en modkørende personbil, som patruljen rutinemæssigt ønskede at kontrollere nærmere.

Da patruljen havde vendt rundt, kunne patruljen konstatere, at føreren af personbilen havde sat hastigheden meget op for at slippe væk fra politiet.

Politiet kørte efter bilisten ud af Mørkøv og i sydlig retning ad landeveje, hvor hastigheden ifølge patruljebilens speedometer nærmede sig 200 km/t. Føreren af personbilen ønskede trods politiets brug af udrykningssignaler ikke at standse og fortsatte i retning mod Ruds Vedby.

Ved Ruds Vedby fik politiet på Slagelsevej i forbindelse med en svingningsmanøvre ved lav hastighed mulighed for at standse personbil ved en lettere påkørsel, så yderligere faresituationer derved kunne undgås.

Bag rattet i personbilen sad en 40-årig mand fra Høng, som var uskadt efter biljagten. Han var i forvejen frakendt kørekortet og blev efter en alkometertest konstateret så påvirket af spiritus, at han blev sigtet for spirituskørsel.

Den 40-årige blev anholdt og fik i den forbindelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, men blev inden sin løsladelse gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil.

Politiet vurderede ud fra den 40-åriges kørsel med høje hastigheder, der var mere end 100 procent over de tilladte hastighedsgrænser på almindelig landevej, at hans kørsel under flugten fra politiet kunne betegnes som vanvidskørsel.

Den 40-årig kan nu afvente resultatet fra analyseerklæringen, før han hører nærmere fra politiet i sagen, der kan forventes at blive afgjort i forbindelse med et retsmøde, hvor en dommer også skal tage stilling til spørgsmålet om endelig konfiskation af den beslaglagte bil – ud over en straf til den 40-årige.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi