Nyt fra Svinninge i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Langebjerg, Roskilde
Bygaden, Hårlev, Stevns
Gudmindrup Strandvej, Højby Sjælland

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Aldersrovej, Jyderup, Holbæk
Ringstedvej, Bjæverskov, Køge
Elmegården, Jyderup, Holbæk
Egevej, Bjæverskov, Køge
Duevej, Viby Sjælland, Roskilde
Svendborgvej, Roskilde
Lindegården, Holbæk
Bøgevænget, Viby Sjælland, Roskilde
Oddenvej, Sjællands Odde, Odsherred
Tværager, Greve
Højmarken, Gevninge, Roskilde
Dyssevej, Ågerup, Roskilde
Emilsgave, Viby Sjælland, Roskilde
Østre Grænsevej, Solrød
Lindegården, Holbæk
Bøgegården, Holbæk
Rødkildebanken, Højby, Lejre
Egevej, Bjæverskov, Køge
Mullerup Strandvej, Mullerup, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Becks Vænge, Højby Sjælland, Odsherred

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ringstedvej, Køge

Fredag – lørdag:

Mand lavede hærværk på togstation - Jernbanevej, Ringsted

KL. 11.45 modtog politiet en anmeldelse om en utryghedsskabende mand på Ringsted Station, som begik hærværk. En patrulje kom frem til stedet, hvor de kort tid efter kunne anholde og sigte en 28-årig mand fra København, som havde knust flere bilruder og en rude i et tog på stationen med en metalgenstand. Manden blev skønnet påvirket, og han blev anbragt i detentionen. Efter ca. 5 timer blev manden løsladt igen. Han vil høre nærmere i forhold til sigtelserne for hærværk.

Færdselsuheld - Køge Bugt Motorvejen – Greve

Kl. 11.56 påkørte en bulgarsk lastbil bagenden af en personbil, ført af en 69-årig mand fra Ishøj i det sydgående spor. Ved sammenstødet blev lastbilen slynget over i midterrabatten. Der skete ingen personskade ved sammenstødet.

I forbindelse med færdselsuheldet skete der et følgeuheld, da føreren af en personbil, som kørende frem mod færdselsuheldet overså, at bilerne foran ham holdt stille. Personbilen, som blev ført af en 30-årig mand fra Herfølge påkørte derfor en personbil, som blev skubbet frem og ind i den foran holdende personbil. Den 30-årige fører fra Herfølge er frakendt førerretten, og han vil høre nærmere, da han er sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Kørsel uden førerret – Værftsvej, Køge

Kl. 17.26 standsede en patrulje en personbil, som blev ført af en 30-årig mand uden førerret. Manden blev sigtet for kørsel uden førerret og vil høre nærmere i forhold til sigtelsen.

Narkokørsel og knivlov – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 20.00 standsede en patrulje en personbil, som blev ført af en 37-årig mand fra Brøndby, til trods for, at han var påvirket. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og fik i den anledning udtaget en blodprøve. I bilen fandt patruljen en taske, der indeholdt 0,38 g kokain, 0,1 g amfetamin, 17,74 g skunk, 375,99 g hash, som politiet beslaglagde samt en digitalvægt, et stort bundt pølsemandposer samt et femcifret kontantbeløb, hvoraf politiet konfiskerede størstedelen, da manden havde gæld til det offentlige. Desuden var manden i besiddelse af en lommekniv med en bladlængde på 5 cm samt en køkkenkniv med en bladlængde på 11 cm, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med at bære, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af bestemmelserne i knivloven. Mandens bopæl blev ransaget i forbindelse med den aktuelle sag, uden at der blev gjort yderligere fund. Manden ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten. Manden kan forvente at høre nærmere til sagerne.

Kørte for stærkt – Mosede Landvej, Greve

Kl 20.53 målte færdselspolitiet en 51-årig mand fra Karlslunde til at køre med 94 km/t i bymæssigt område. Han står nu til frakendelse

Kørte for stærkt – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl 22.31 målte færdselspolitiet en 39-årig kvinde fra København til at køre i sin personbil med 161 km/t. Hun står nu til en betinget frakendelse af kørekortet.

Kørte for stærkt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 22.44 standsede færdselspolitiet en 21-årig mand fra København, der blev målt til at køre med 177 km/t. Han kan nu se frem til en frakendelse af kørekortet.


Lørdag – søndag:

Biler stødte sammen – Strandvej, Høng – Kalundborg

Kl. 09.06 stødte to biler sammen på Strandvej i Høng, da en 62-årig lokal mand kørte uden om en bil med trailer, som holdt parkeret i siden af vejen. Den 62-årige kørte mod vest og kom ved overhalingen over i den modkørende vejbane, hvor han stødte sammen med en 38-årig mand fra Gørlev Sj., som kørte mod øst. Politi og ambulance kørte til stedet, og den 38-årige blev taget med på sygehuset til tjek. Ingen kom noget alvorligt til, men begge biler måtte køre væk med autohjælp. Vejen var helt ryddet omkring kl. 10.36. Politiet optog rapport om ulykken.

Vanvidskørsel i udlejningsbil – Køge

Kl. 18.54 bemærkede en patrulje en bilist, som de gerne ville standse rutinemæssigt, da den tog en lige lovligt friskt venstresving på Vestergade i Køge. Patruljen kørte efter bilisten, som blev standset på Ølbyvej lige nord for Ringvejen. Betjenten steg ud og gik hen mod bilen, men i det samme trykkede bilisten speederen i bund væk fra politiet.

Bilisten kørte videre ad Ølbyvej med høj fart og kørte undervejs flere gange mere en 100% for stærkt i byen. Flugten gik videre til Ølby og ud på motorvejen mod syd. Bilisten overtrådte undervejs færdselsloven gentagne gange. Han kørte over for rødt lys flere gange, han kørte i nødsporet på motorvejen, overhalede højre om adskillige gange og pressede sig gennem trafikken, så der var risiko for sammenstød.

Undervejs smed føreren af bilen en pose med hvidt pulver af på motorvejen. Det blev dog fundet kort efter af politiets indsatsleder, som var på vej for at assistere med at fange den farlige bilist. Efter en køretur på omkring tyve minutter standsede bilisten selv i nødsporet på motorvejen. Politiet anholdt føreren, en 27-årig mand fra Greve, som blev sigtet for vanvidskørsel i frakendelsestiden. Det viste sig, at han hans førerret var blevet taget fra ham helt frem til 2028 for mange sager om narkokørsel og andre alvorlige færdselslovsforseelser.

I bilen fandt politiet et sekscifret kontantbeløb, hvoraf størstedelen blev beslaglagt, da den 27-årige havde anseelig gæld til det offentlige, hvilket han accepterede. Posen med det hvide pulver viste sig af være 3,54 gram ketamin, som den 27-årige blev sigtet for at besidde. Den anholdte mand var ikke påvirket under kørslen, så han blev anholdt efter at have afgivet forklaring, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Han var kørende i en nyere Volvo XC40, som tilhørte et udlejningsfirma. Bilen blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel. Ejeren blev orienteret, og får mulighed for at få sagen om beslaglæggelse forelagt retten. Senere når sagen skal afgøres, vil det blive afgjort, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Ung bilist kørte ind i træ – Ejlstrupvej, Ringsted

Kl. 20.27 kørte en 18-årig mand fra Slagelse galt på Ejlstrupvej langs Haraldsted Sø i Ringsted. I en kurve fejlvurderede bilisten vejens forløb, hvor der stod et egetræ tæt ved vejen. Han bremsede op, så bilen skred ud og ramte træet. Bilen drejede rundt og endte i græsset. Med som passagerer i bilen var tre unge mænd på 17-19 år fra Ringsted. En nabo hørte braget, og løb hen for at hjælpe. Han ringede 112 og der blev sendt politi og ambulance til stedet. Alle fire unge mænd blev kørt til tjek på sygehuset. En passager pådrog sig en skade på armen, men de øvrige slap heldig fra uheldet uden at kommet noget alvorligt til. Politiet optog rapport.

Mand krænket kvinde på strand – Hundige Strand, Greve

Kl. 20.32 anmeldte en 58-årig kvinde, at hun var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse på Hundige Strand fredag aften omkring kl. 19.30. Kvinden havde været ude at bade, og da hun kom op på broen mødte hun en yngre mand, og de talte kort om vejret. Herefter trådte manden frem mod den 58-årige og begyndte at onanere. Kvinden ignorerede manden og gik mod sin bil, men manden fulgte efter hende og tog hende på bagdelen. Hun skubbede ham væk og han gik herefter tilbage mod stranden. Den 58-årige var ret rystet efter episoden.

Manden beskrives som: 20-25 år, 165-170 cm høj, almindelig af bygning. Brun hud, sort hår, brune øjne. Talte dansk. Han var iført mørkeblå hættetrøje med hætten slået op, og løse knælange shorts.

Politiet efterforsker nu sagen om blufærdighedskrænkelse. Vidner som har set den beskrevne mand og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Narkokørsel - Egebjergvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 03.05 kørte en patrulje på Egebjergvej i Nykøbing Sj., hvor de standsede en 34-årig lokal man i en rutinekontrol. Den 34-årige blev testet med narkometeret, som viste sig at han var påvirket af hash. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Anholdt for uorden i nattelivet – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 04.35 kom en anmeldelse om slagsmål foran et diskotek på Jernbanegade i Roskilde. Flere patruljer kørte frem og fik ro på stedet, hvor to mænd var startet med at slås og flere havde blandet sig. En 19-årig mand fra Taastrup blev anholdt, for at skabe ro på stedet, da han i beruset tilstand opildnede sine venner på stedet til at deltage i gruppeslagsmål.

De to anstiftere, en 25-årig og en 40-årig mand, begge fra Roskilde blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og sendt i hver sin retning. En 19-årig mand fra Greve der blev anholdt, da han blandede sig i politiets arbejde og nægtede at forlade stedet. Han var kraftigt påvirket og skyggeboksede foran betjentene, hvilket forstyrrede deres arbejde. De to anholdte blev taget med i detentionen til afrusning og fik en bøde for at overtræde ordensbekendtgørelsen med hjem.

Vanvidsbilist fik taget fars bil – Langelandsvej, Køge

Kl. 04.39 traf en patrulje en bilist på Langelandsvej i Køge, som betjentene ville standse i en rutinekontrol. Bilen kørte i modsatte retning, så patruljen vendte rundt, og det fik bilisten til at sætte farten kraftigt op og køre venstre rundt i rundkørslen og trykke speederen i bund hen ad Bregnevej og videre ad Moltkesvej. Bilens hastighed nåede op omkring 150 km/t i byen under flugten fra politiet. Bilisten kørte videre ad Fasanvej og drejede til højre ad Valdemarsvej i høj fart, hvor patruljen kortvarigt mistede bilen af syne.

Patruljen drejede om hjørnet lige i tide til at se, at flugtbilisten kørte ned i en parkeringskælder bag Netto. I bilen sad en yngre mand på førersædet, og med som passager var to unge kvinder. Politiet anholdt føreren, en 22-årig mand fra Køge kommune, som var ude at køre i fars Audi A7. Bilen blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel, da bilens hastighed under flugten blev skønnet væsentligt over 100% overskridelse af fartgrænsen.

Han blev sigtet for vanvidskørsel i spirituspåvirket tilstand, da hans promille var over det tilladte. Den 22-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Faren blev orienteret om beslaglæggelsen af hans bil, og han ønskede sagen forelagt retten, som nu skal vurdere politiets indgreb. Den 22-åriges kørekort blev taget på stedet, så han må ikke køre bil mens sagen behandles. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den sigtede høre mere fra politiet. I første omgang behandler retten kun sagen vedr. beslaglæggelse af bilen. Senere når sagen skal afgøres vil et evt. spørgsmål om endelig konfiskation af bilen blive behandlet.


Søndag – mandag:

 

Brand i båd – Fiskerihavnen, Rødvig

Kl 09.05 fik politiet melding om, at der var brand i en mindre motorbåd i Rødvig Havn. Bådejeren havde netop tændt båden for at sejle en tur, men efter få minutter brød motoren i brand. De ombordværende reddede sig op på kajen og fik tilkaldt brandvæsnet. Brandvæsnet fik slukket ilden og trukket de øvrige både væk fra stedet, for at undgå, at de fik skader af varmen. Den udbrændte båd blev trukket op på land, og der blev udlagt flydespærringer for at forhindre spredning af evt forurening. En person fik skader fra branden på det ene ben og blev behandlet af en tilkaldt ambulance.

Bil ville ikke standse – Tuborgvej, Fårevejle, Odsherred

Kl 10.38 forsøgte politiet at få en personbil til at standse, da den kørte rundt med en manglende nummerplade, men føreren valgte at gasse op og køre fra stedet. Politiet fulgte efter køretøjet, der kørte med hastigheder på op mod 190 km/t på en rute, der bl.a. gik gennem Svinninge og Hørve. Ved Christian Hansens Vej i Svinninge røg bilen ud på en mark og sad fast i et buskads, og føreren stak derefter af til fods og smed under flugten en kniv fra sig. Selvom politiet søgte med hunde i området, lykkedes det ikke i første omgang at finde manden, men efterforskningen fortsætter i sagen og politiet har en vis ide om, hvem manden er. Der var tale om en sort BMW og politiet hører gerne på 114 fra folk, der måtte undvige som følge af mandens hasarderede kørsel. Bilen er nu beslaglagt.

Knallerter til ulempe – Gymnasievej, Køge

Kl 15.54 fik politiet henvendelse om, at en person til gene for de omkringboende skulle køre rundt på stierne på en blå crosser. En patrulje blev sendt til stedet for at finde pågældende. Trods rundering i området, lykkedes det ikke at finde føreren eller crosseren.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Høng, Kalundborg

Kl 17.16 skete der et færdselsuheld, da en 54-årig mand fra Dianalund kom kørende på en havetraktor ud i krydset til Hjorthøjvej og i den forbindelse kolliderede med en motorcykel ført af en 58-årig mand fra Lejre. To personer blev kørt til sygehuset til behandling, men der skete kun mindre personskader ved sammenstødet.

Savnet person – Nordre Strandvej, Lumsås, Nykøbing Sjælland

Kl 19.37 fik politiet melding om, at en 73-årig kvinde var forsvundet på stranden ved Sonnerup. Kvinden, der lider af alzheimers, var forsvundet under en gåtur med et familiemedlem. Politiet efterlyste kvinden offentligt og brandvæsnet blev tilkaldt for at hjælpe i eftersøgningen med en drone. Efter små to timer blev politiet kontaktet af en borger, der havde fundet den forsvundne 73-årige i god behold.

Påvirket bilist – Søbæksvej, Jyderup, Holbæk

Kl 01.02 bemærkede politiet en 34-årig mand fra Roskilde, der sad i en varevogn. Manden var påvirket af cannabis. Han sad med tænding på bilen og sikkerhedsselen på og blev derfor sigtet for at føre bil i påvirket tilstand.

Politiet var også på vandet – Roskilde og Greve

Fredag eftermiddag sejlede vi ud fra Veddelev Havn og i løbet af eftermiddag og aften lagde politiets båd vejen forbi Herslev Havn, Lyndby Havn, Gisseløre Havn, Jyllinge Nordhavn, Jyllinge Havn og Frederikssund Marina. I alt blev 18 motorbåde og 18 sejlbåde kontrolleret. I ét tilfælde var det nødvendigt at give en formaning til en sejler, der ikke havde medbragt redningsvest. Vedkommende blev beordret i havn, så det kunne blive udbedret. To personer kunne desuden ikke fremvise forsikringscertifikat. De har nu fået mulighed for at eftersende bevis på, at de har de nødvendige papirer i orden. Gør de ikke det, så bliver de sigtet.

Lørdag eftermiddag sejlede politiet ud fra Greve Marina og rundede Mosede Havn, før det var tid til at afpatruljere Køge Bugt. I alt blev syv motorbåde og fem sejlbåde kontrolleret. Det blev nødvendigt med en formaning i to tilfælde for ikke at have medbragt forsikringscertifikat og i ét tilfælde også manglende medbringelse af speedbådscertifikat. De har fået til i dag mandag til at fremsende dokumentation for, at papirerne er i orden.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi