Nyt fra Svinninge i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Slangerupvej, Benløse, Ringsted
Madvigs Plads, Nykøbing Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gummersmarkvej, Bjæverskov
Skipperhusene, Solrød Strand (forsøg)
Lundehusvej, Solrød Strand
Åvej, Ølby Lyng, Køge (forsøg)
Hyldebærhaven, Solrød Strand
Klostervang, Roskilde
Dragsmøllevej, Hørve
Gløerfeldtsvej, Køge
Glentevej, Jyllinge
Hagenæs, Jyllinge
Fjordager, Jyllinge
Højbyvej, Højby, Lejre
Frederiksborgvej, Himmelev, Roskilde
Dramstrup, Regstrup
Klintelundsvej, Greve
Varnæsvej, Køge
Assensvej, Himmelev, Roskilde
Blåhøjvej, Køge
Solsikkevej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Kildevangsvej, Veddinge Bakker, Fårevejle St.
Skovstumperne, Rødvig Stevns

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Egebjerg Hovedgade, Egebjerg, Nykøbing Sj.

Tyveri fra køretøjer:

Finnjollevej, Jyllinge
Høvlingebanken, Herfølge
Kirkegårdsvej, Gundsømagle, Roskilde
Rørmosevej, Gundsømagle, Roskilde
Holmevænget, Gundsømagle, Roskilde (3 anmeldelser)
Kirkegårdsvej, Gundsømagle, Roskilde
Dyssevænget, Gundsømagle, Roskilde
Nyvej, Gundsømagle, Roskilde
Stendyssevej, Gundsømagle, Roskilde
Ørebjergvej, Gundsømagle, Roskilde


Fredag – lørdag

 

Ung bilist i farlig turbooverhaling – Darupvej, Roskilde

kl. 09.32 blev en ung ny bilist fanget på politiets kamera, da en betjent fra færdselsafdelingen holdt på Darupvej og målte med laser fra videobilen. Den 18-årige mand fra Greve gjorde sig særdeles uheldigt bemærket, da han foretog en hasarderet overhaling i høj fart midt i en uoverskuelig venstrekurve.

Betjenten målte den 18-åriges fart, som viste en hastighed på 92 km/t, selvom han kørte i byzonen, hvor der er 50 km/t tilladt. Den 18-årige mand overhalede med høj fart, selvom han ikke havde en chance for at se, om der kom modkørende eller havde mulighed for at trække ind. Overhalingen skete lige op mod et fodgængerfelt.

Færdselsbetjenten stoppede bilisten, som fremviste sit spritnye kørekort, som han fik i december 2022. Den 18-årige blev sigtet for at køre alt for stærkt og for den hasarderede overhaling. Sigtelsen lød på 89 km/t, da der fratrækkes en fejlmargen på 3 km/t. Han står nu til en bøde på 4800 kr og oveni kommer 500 kr offerfonden. Sagen lægges op til et kørselsforbud, da han er ny bilist. Det betyder, at når sagen er afgjort, må han ikke køre bil før han har bestået en kontrollerende køreprøve.

Bil taget fra påvirket bilist uden kørekort – Dyssevej, Ubby, Jerslev – Kalundborg

kl. 16.00 stoppede politiet en 19-årig mand fra Tønder, som kom kørende på Dyssevej i Ubby. Den 19-årige kunne ikke fremvise et kørekort, da han var frakendt førerretten frem til 2025 i en tidligere dom for narkokørsel. Han var desuden flere aktuelle sager om kørsel i frakendelsestiden og for narkokørsel. Den 19-årige blev anholdt, sigtet og taget med til blodprøveudtagelse. Bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation, som det muligt hvis man kører uden kørekort mere end 3 gange inden for 3 år.

Den 19-årige protestrede over beslaglæggelsen, som nu skal vurderes af retten. Senere når straffesagen skal afgøres vil retten tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.
Efter at have afgivet en blodprøve blev den 19-årige løsladt. Han vil høre mere i sine sager senere.

Så røg knallerten – Hovedgaden, Grevinge – Odsherred

Kl. 16.40 stoppede en patrulje en 70-årig mand fra lokalområdet, da han kom kørende ad Hovedgaden på en lille knallert. Den 70-årige viste sig at have inddraget sin førerret til knallert, da han havde kørt gentagne gange med for høj promille. Ved dagens kontrol viste en test med alkometeret, at den var gal igen. Promillen var højere end tilladt, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Knallerten blev beslaglagt med henblik på konfiskation grundet de mange sager han havde. Den 70-årige accepterede beslaglæggelsen og blev løsladt efter blodprøveudtagelsen. Han vil senere få besked om sagen videre gang, når sagen skal afgøres og retten skal tage stilling til, om knallerten kan endeligt konfiskeres.

Bankbedragere på spil – Kalundborg

Kl. 20.07 anmeldte pårørende til en 82-årig kvinde, at hun kort forinden havde været udsat for bankbedragere, som havde fået hendes dankort og kode.

Den 82-årige var blevet ringet op af en venlig mand, som havde sagt, at hendes dankort var blevet misbrug og derfor skulle udbyttes. Han ville sende en, som kunne hente kortet og hjælpe med at spærre det. Fem minutter senere ankom en mand til den 82-åriges adresse. Han beskrives som: Mand, 20-25 år, slank af bygning, sort hår med lille hestehale på baghovedet. Iført sort trøje og sorte stofbukser. Han talte dansk uden accent.

Den 82-årige udleverede sit kort og koden, men ringede herefter til sin datter, som spærrede kortet før det blev misbrugt. Sagen blev herefter meldt til politiet.

Politiet er meget glade for at sagen blev anmeldt, og for at den 82-årige søgte hjælp hos sin datter, som kunne hjælpe med at spærre kortet. Sager af den type skal altid anmeldes til politiet, også selvom der ikke er lidt et tab. Sagen om bedrageri efterforskes nu, for at forsøge at finde frem til de falske bankmænd. Tal med dine ældre pårørende om risikoen for at blive snydt, og ring til politiet, hvis du modtager mistænkelige opkald for banker eller myndigheder.

Færdselskontrol – Holbækvej, Benløse, Ringsted

Fredag aften mellem kl. 22.00-23.30 foretog patruljer fra færdselsafdelingen hastighedsmåling på Holbækvej ved Benløse, hvor de samtidig holdt øje med, om der kom biler til Ringsted for at forsamles ligesom i de tidligere weekender.

En bilist kørte så hurtigt, at sagen lægges op til en betinget frakendelse og en bøde. Fem bilister kørte så stærkt, at de nu kan forvente en bøde og et klip.

En bilist blev stoppet rutinemæssigt, hvor det viste sig at føreren var påvirket af euforiserende stoffer. Han forsøgte at snyde politiet ved at vise en anden mands kørekort. Det blev dog opdaget, og føreren viste sig at være en 29-årig mand fra Høng. Den 29-årige havde ikke et gyldigt kørekort, så han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Sigtelsen blev nu ikke kun for at overtræde færdselsloven, men også for reglerne i straffeloven om, at en uskyldig kunne risikere at blive straffet, for noget han ikke havde gjort. Bilen havde den 29-årige lånt, så bilens ejer blev sigtet for at udlåne sin bil til en person uden kørekort.

Den 29-årige blev løsladt efter at have afgivet blodprøven, men kan forvente at høre mere i sine sager senere. Der var ingen anmeldelser eller tegn på optræk til biltræf i Midt- og Vestsjællands Politikreds denne weekend.


Lørdag – søndag:

 

Sovende mand i opgang – Universitetsparken, Himmelev, Roskilde

Kl. 07.00 anmeldte en kvindelig beboer i bebyggelse, at en fremmed mand lå og sov i opgangen.

Politiet fik vækket manden, der umiddelbart blev vurderet påvirket af et eller andet, men som ikke ønskede hverken at tale med politiet eller fortælle noget om sin identitet. Manden blev dog fjernet fra opgangen og taget med til politistationen, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen, mens politiet arbejde med at få manden identificeret.

Til sidst lykkedes det politiet at få manden identificeret som en 27-årig mand fra Polen, men med arbejdsmæssig tilknytning til Danmark. Han blev inden sin løsladelse lørdag eftermiddag sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fordi han i sin påvirkede tilstand havde lagt sig til at sove i en fremmed opgang. Han kan nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Røg i affaldsskakt – Lundestrædet, Holbæk

Kl. 09.33 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om røg i en affaldsskakt i en beboelsesejendom på Lundestrædet.
Det viste sig, at der ikke var nogen egentlig brand, men dog lidt røgudvikling i affaldet nederst i affaldsskakten. Årsagen hertil var formentlig uforsigtighed med et cigaretskod i en affaldspose, der efterfølgende var blevet smidt i affaldsskakten. Ingen af beboerne havde været i fare i forbindelse med røgudviklingen, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Narkokørsel – Hovedgaden, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 16.02 blev en 36-årig mand fra Kalundborg sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Hovedgaden i nordvestlig retning.
Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer ud fra en mistanke om, at han kunne være påvirket af kokain. Når analyseerklæringen foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Gammel Hastrupvej, Køge

Kl. 18.32 rykkede politiet ud til Gammel Hastrupvej for at undersøge en påkørsel af en parkeret bil nærmere, idet den skadevoldende bilist var kørt fra stedet uden at give sig til kende over for ejeren af den påkørte bil. Politiet kunne konstatere, at der var sket mindre skader bagpå på den påkørte og parkerede personbil. Ingen var kommet til skade ved uheldet.Under efterforskningen fik politiet kontakt til et vidne, der havde hørt lyden fra påkørslen og efterfølgende set det skadevoldende køretøj køre væk fra stedet.

Ud fra vidnets oplysninger fandt politiet frem til en firmabil, hvis hjemadresse i Ringsted-området blev besøgt. Her kunne politiet på det pågældende køretøj se nogle mindre skader, som stemte overens med skaderne på den påkørte bil. Politiet arbejder nu videre med disse oplysninger og forsøger via køretøjets ejer at finde frem til identiteten på føreren, så vedkommende senere kan blive afhørt om hændelsesforløbet.

Indbrud i villa – Klostervang, Roskilde

Kl. 19.12 fik politiet en anmeldelse fra et alarmfirma, som via videoovervågning på en privat adresse kunne mistænke to mænd for at være i gang med et indbrud på stedet.

Politiet rykkede baggrund i anmeldelse straks ud med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter de to mistænkte mænd, som havde forladt stedet ved politiets ankomst.

En af patruljerne kunne konstatere, at et vindue var blevet brudt op for at skaffe sig adgang til villaen, hvor de to mænd havde færdedes flere steder i deres søgen efter noget at stjæle. Ingen af beboerne var hjemme til at kunne afklare, hvorvidt de to mistænkte havde nået at stjæle noget.

Politiet ledte intensivt frem til kl. ca. 20.00, men desværre forgæves efter de to mænd, der ud fra overvågningsfotos blev beskrevet som A: mand, iført strikhue, sort jakke, grå bukser, sorte sko, og B: mand, iført strikhue, sort jakke med reflekser, sorte bukser og sorte sko.

Resultatet af de tekniske undersøgelser i villaen afventes nu i håb om, at spor herfra kan bidrage til identifikation af de mistænkte. Desuden vil politiet også gerne høre fra personer, der måtte have set eller hørt de to på flugt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger herom.

Afbrænding i mørke – Allikevej, Havbyrd, Ringsted

Kl. 21.01 slog en forbikørende bilist alarm, idet nogen havde gang i et større bål lige ved siden af en ejendom. Brandvæsnet og politiet rykkede ud til stedet, hvor en 41-årig mand fra Glumsø som den ansvarlige og lettere modvilligt fik slukket bålet. Han fik af brandvæsnet en indskærpelse om reglerne for afbrænding, så politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Hurtig bilist var også påvirket – Køgevej, Ringsted

Kl. 21.07 målte færdselspolitiet en 35-årig mand fra Ringsted til at køre med mindst 76 km/t i en personbil ad Køgevej i vestlig retning inden for byzonetavlerne i Ringsted, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t.

Efter at politiet havde standset bilisten, deltog den 35-årig rutinemæssigt i en narkometertest, der indikerede påvirkning af både cannabis og kokain under kørslen.

Han blev derfor anholdt i forbindelse med sigtelser for både narkokørsel og hastighedsovertrædelsen (påstand om klip i kørekortet), hvorefter politiet ved visitationen fandt den 35-årige i besiddelse af en joint.

Jointen blev beslaglagt i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 35-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Mand på togstation havde ulovlige ting på sig – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 21.40 foretog en patrulje rutinemæssigt et tryghedsskabende tilsyn på og ved Holbæk togstation for at se, om alt foregik i ro og orden på stedet.

Ved tilsynet henvendte politiet sig på perronen til en 22-årig mand fra Svebølle, som var i besiddelse af knap fire gram hash og en peberspray, som blev beslaglagt som beviser i forbindelse med sigtelser mod ham for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og våbenloven.

En 27-årig mand, som opholdt sig sammen med den 22-årige på stationen, blev ikke sigtet for at besidde noget ulovligt.

Anmeldelse om fyrværkeri til ulempe udviklede sig – Sct. Hansgade, Ringsted

Kl. 22.47 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe unge kastede fyrværkeri efter bilerne i området.

Politiet kørte med flere patruljer til området for at lede efter nogle af de unge, som var blevet beskrevet nærmere.

Gruppen af unge stak af ved politiets ankomst, men en mandlig politibetjent fik dog løbet en af de mistænkte op, så han kunne kontrolleres nærmere i forhold til hans rolle i anledning af anmeldelsen.

Den mistænkte slog pludselig politibetjenten i ansigtet og også sparkede ud efter ham, så både stav og peberspray måtte tages i brug for at få pacificeret manden i forbindelse med en anholdelse.

Der var tale om en 19-årig mand fra Ringsted, som ved den efterfølgende visitation viste sig at være i besiddelse af godt 73 gram hash, hvoraf en stor del var fordelt i adskillige såkaldte pølsemandsposer og dermed beregnet til videresalg i mindre klumper.

Den 19-årige fik ransaget sin bopæl uden yderligere fund af euforiserende stoffer, men politiet fandt dog en digitial vægt og flere pølsemandsposer. Han blev efterfølgende transporteret til politistationen i Roskilde, hvor han blev afhørt i anledning af sigtelser for både vold mod politiet og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer ved besiddelse af hashen med henblik på videresalg.

Sent på natten blev den 19-årige løsladt efter en nøje vurdering af de fremkomne oplysninger og omstændighederne ved overfaldet på politibetjenten. Han er fortsat sigtet i sagerne, som senere vil finde sin afgørelse i et retsmøde, som den 19-årige vil blive indkaldt til. Ingen andre blev sigtet i forhold til den uhensigtsmæssige og ulovlige brug af fyrværkeri mod bilisterne i området.

Narkokørsel og narkobesiddelse – Bobjergvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 02.19 sigtede politiet en 24-årig mand fra Kirke-Eskilstrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Bobjergvej i Asnæs.
Politiets mistankegrundlag var, at føreren ud over at fremstå som påvirket også havde noget hvidt omkring næsen, hvilket indikerede, at han formentlig havde indtaget noget narkotika.

I bilen var en 25-årig mand fra Svinninge med som passager, og da der lå et par små poser med et mindre indhold af noget hvidligt stof ved hans sæde, blev den 25-årige sigtet for besiddelse af narkotikaen i poserne, da indholdet viste sig at være lidt kokain. Den 24-årige fører af bilen fik i forbindelse med en kortvarigt anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid.

Indbrud i villa – Gløerfeldtsvej, Køge

Kl. 04.00 slog en 29-årig mand fra Køge alarm, efter at en fremmed mand havde åbnet døren ind til det rum, hvor han befandt sig.,Den fremmede mand havde straks taget flugten gennem villaen og flygtet videre til fods væk fra området.

Politiet kørte til området med bl.a. en hundepatrulje for at lede efter manden, der havde opbrudt et vindue for at skaffe sig adgang til villaen. Indbrudstyven havde nået at stjæle en pung og nogle smykker, inden han flygtede fra stedet.

Den mistænkte blev desværre ikke fundet, men blev beskrevet som en mand, 175-185 cm høj, almindelig af bygning, iført formentlig hue, sort hættetrøje, sorte bukser og medbringende en sort taske.

Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser i håb om, at eventuelle spor kan være med til at identificere indbrudstyven. Oplysninger om den mistænkte på flugt i området kan gives til politiet på tlf. 114.

 

Søndag - mandag

 

Ti indbrud i varebiler – Gundsøgmagle, Roskilde

Søndag formiddag blev anmeldt en række indbrud i varebiler, som blev begået i nattens løb i Gundsømagle. I alt ti varebiler fik opbrudt side- eller bagdør, og der var stjålet værktøj fra bilernes varerum. Flere af bilerne havde fået boret et hul ved låsen, så døren kunne åbnes. De forurettede oplyste blandt andet at følgende værktøj blev stjålet: to slagboremaskiner, en vinkelsliber, en rundsav, en radio, en batterioplader, batterier og en pressemaskine.

Varebilerne holdt parkeret på følgende adresser, da indbruddene blev begået: Tre holdt på Holmevænget, to holdt på Kirkegårdsvej og de øvrige varebiler holdt på Rørmosevej, Dyssevænget, Stendyssevej, Ørebjergvej og Nyvej.

Ejerne af varebilerne har ikke bemærket noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet, men patruljer har foretaget adskillige gerningsstedsundersøgelser efter spor ved varebilerne, som forhåbentligt kan bringe efterforskningen videre.

Politiet opfordrer alle, der natten til søndag har bemærket usædvanlige køretøjer eller personer i Gundsøgmagle til at henvende sig på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.

• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre (findes ikke i alle varebiler).

• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen

• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmerefor politiet at identificere ejeren

 

• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Brand i skorsten – Dragsholm Alle, Hørve - Odsherred

Kl. 14.56 kom et alarmopkald om brand i en skorsten på Dragsholm Alle. Der var ingen fare for personer, men politi og brandvæsen kørte til stedet for at undersøge sagen. Brandvæsnet undersøgte ejendommen, hvor der var meget røg omkring skorstenen, men de fandt ingen ild eller fare for spredning. Der var intet mistænkelige omkring branden, så politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

Uheld i kryds på rute 22 – Slagelse Landevej/Dyssevej, Ugerløse – Kalundborg

Kl. 16.20 skete et sammenstød mellem to biler i krydset Slagelsevej/Dyssevej syd for Ugerløse, da en 21-årige kvinde fra Kalundborg kørte ud på rute 22 med lav fart, hvor hun stødte sammen med en 78-årig mand fra Rødby. Ingen af de to personer kom noget til, men den 78-åriges bil snurrede rundt og endte i grøften. Der skete kun mindre skader på bilerne, men politiet optog rapport, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

Brand i tom industribygning – Thorsvej, Ringsted

kl. 17.47 kørte politi og brandvæsen til anmeldelse om en bygningsbrand på Thorsvej i en tom industribygning. Ilden var startet i den nordlige ende, og da røgdykkerne gik ind var bygningen overtændt i taget. Brandvæsnet fik hurtig kontrol over bygningen, og fik begrænset spredningen til resten af bygningen.

Ingen personer kom noget til ved branden, men bygningen fik store skader. Der var ikke tilsluttet el og varme på stedet, og det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, som nu skal undersøges nærmere af brandefterforskere.

Vidner, som har bemærket personer omkring industribygningen søndag før og efter branden opstod lige før kl. 18.00, bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Udenlandsk spritbilist – Holbækmotorvejen, Roskilde

01.10 stoppede en patrulje en litauisk bil på Holbækmotorvejen. I bilen sad fem mænd fra Litauen, hvor føreren efter et pust i alkometeret viste sig at have en promille væsentligt over det tilladte. De fire passagerer viste deres pas, men føreren kunne kun fremvise et kørekort på et foto på sin telefon, og havde ingen andre id-papirer på sig. Føreren blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, men også for at få hans identitet fastslået.

På kørekortet stod han som en 25-årige mand fra Litauen, og han er fortsat i politiets varetægt, mens sagen undersøges. Han skal afhøres med tolk, og politiet skal have hans identitet klarlagt, før han kan løslades. Den anholdte kan forvente at blive sigtet for at overtræde udlændingeloven, da han ikke kunne fremvise gyldigt id. Senere når resultatet af blodprøveanalysen kommer, kan han forvente få sin sag om spirituskørsel afgjort.

Spiritus- og narkokørsel – Dyssevej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 04.29 kørte en 22-årig mand fra Eskebjerg ad Dyssevej, da han blev blinket ind til siden af en patrulje i en rutinekontrol. Bilisten viste sig at køre med både narkopåvirket og med en for høj promille, da han blev testet. Narkometertesten viste positiv for kokain og alkometertesten viste et resultat over de tilladte 0,5. Den 22-årige nægtede sagen, men blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet svaret på blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere om sagens videre gang.Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi