Nyt fra Svinninge i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Hårlev Stationsvej, Hårlev
Jernbanegade, Køge
Theilgaards Alle, Køge
Industrivej, Roskilde
Værftsvej, Køge
Revlen, Køge
Staslundevej, Holbæk

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Degnesvinget, Ringsted
Ledegårdsvej, Svinninge
Mosebakken, Greve
Engrøjel, Greve – To steder
Hyttevej, Karlslunde
Rådalsvej, Jyllinge
Slåenvej, Køge
Højdevej, Greve
Birkevej, Solrød Strand
Stenlillevej, Ugerløse
Broager, Store Valby, Roskilde
Rugbjerg, Greve
Lundager, Greve – Forsøg
Bredekæret, Store Valby, Roskilde
Gundsølillevej, Roskilde
Englerupvej, Kirke-Såby
Bastebjerg, Karlslunde
Victorias Kvarter, Solrød Strand
Stormøllevej, Køge
Emilievej, Køge
Store Valbyvej, Roskilde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Thorsvej, Vester Lyng, Nykøbing Sj.
Lars Krandsvej, Nykøbing Sj.
Kildevej, Nyrup, Nykøbing Sj.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Boserupvej, Roskilde

 

Tyveri fra køretøjer:

Eriksvej, Roskilde – forsøg
Søndervang, Roskilde
Vestmotorvejen, Ringsted
Hf. Maglehøj, Roskilde
Greve Main, Greve

Fredag (langfredag) - lørdag

 

Eksploderende flasker – Lille-Skensved

Fredag morgen kl 08.47 blev politiet kontaktet af en borger, der havde hørt to store brag ud for en villa på Espekjær i Lille-Skensved. Der blev efterfølgende fundet to eksploderede plastikflasker, som der oprindeligt havde været sodavand i. Der blev fundet rester af sølvpapir i flaskerne. 

 

Kl 15.46 samme dag kom der en tilsvarende melding fra Klintemarken i Lille-Skensved. En anmelder fortalte, at han aftenen før havde hørt et højt brag ved et hus på vejen. På stedet blev der i en hæk næste dag fundet en eksploderet sodavandsflaske med rester af sølvpapir i. 
Ved begge sager er resterne af flaskerne nu sikret og undersøges nærmere.

 

Endnu en anmeldelse kom lørdag formiddag kl 10.53, hvor en beboer på Buen i Lille-Skensved fandt en stor revnet plastikflaske i sin have. 
Politiet har tidligere set lignende sager og skal kraftigt advare mod at man på den måde selv forsøger at lave sine egne kanonslag. 

 

Brand i campingvogn – Hornsherredvej, Kirke-Hyllinge, Lejre

Kl 12.46 kom der melding om at der var ild i en campingvogn. Der var tilsyneladende foregået afbrænding af affald på en adresse, og flammerne havde derfra spredt sig til en ældre henstillet campingvogn. Efterforskningen skal nu vise, om nogen på stedet kan gøres ansvarlig for at overtræde beredskabslovgivningen. 

 

Færdselsuheld – Københavnsvej, Roskilde

Kl 13.30 skete der sammenstød mellem en personbil og en motorcyklist på vej i samme retning. Motorcyklisten, en 32-årig mand fra Roskilde, væltede men slap uden alvorlige skader. Vejen var i forbindelse med uheldet kortvarigt afspærret. Føreren af personbilen var en 62-årig mand fra Køge.

 

Færdselsuheld – Lærkebakken, Ordrup, Odsherred

Kl 14.19 skete der et uheld, da en 67-årig lokal mand ville bakke med sin bil med trailer ved et hus på vejen. Han mistede dog kontrollen over situationen og havnede derfor inde i en anden have og ramte i den forbindelse en ydermur på huset samt et vejskilt på hjørnet til Kornbakken. Ved sammenstødet styrtede en del af ydermuren sammen og bilen fik i den forbindelse en del skader. Der skete dog ingen personskade. 

 

Besiddelse af narko – Hørve Stationsvej, Odsherred

Kl 17.00 standsede politiet en personbil og i bilen blev fundet en mindre mængde ketamin, kontanter samt udstyr, der kunne tyde på, at der blev solgt narko. En 26-årig lokal mand i bilen blev sigtet for stofferne og fik kontanterne beslaglagt. 

 

Påvirket bilist – Skovparken, Køge

Kl 20.58 ramte en personbil ført af en 71-årig lokal kvinde et lyssignal i krydset Søndre Viaduktvej og Søndre Alle. Patruljen fandt bilen på ejers adresse og kvinden blev ved alkometer målt til at være påvirket langt ud over det tilladte. Kvinden blev medtaget til udtagning af blodprøve. 

Lørdag-søndag (påskedag)

 

Færdselsuheld – Vestergade, Store-Heddinge, Stevns

Kl 10.00 skete der et uheld, da en personbil ført af en 16-årig dreng fra Nordsjælland holdt og ventede ved togoverskæringen på, at toget skulle passere. Den 16-årige besluttede sig til at bakke væk fra stedet og ramte i det samme en anden bil ført af en 80-årig lokal mand. Der kom kun en bule ved sammenstødet, men den 16-årige valgte at køre fra stedet. Da en patrulje kom frem til stedet, forklarede et vidne, at hun lige havde fået stjålet sin bil fra et supermarked i Store-Heddinge. I bilen var hendes to hunde. Bilen blev dog kort efter fundet på Rengegade inklusiv de to hunde. Der var tilsyneladende tale om den samme bil, som flygtede fra uheldet ved togoverkørslen og den havde også påkørt endnu en bil ved Rengegade, før den blev efterladt. En snarrådig borger kontaktede i det samme politiet og oplyste, at han havde taget et foto af den mand, der havde stjålet bilen ved supermarkedet. Ud fra billedet var det muligt at fastslå, at føreren af bilen kunne sættes i forbindelse med et indbrud i stationsbygningen i Hårlev klokken 01.20 natten til lørdag.  Politiet var blevet alarmeret af et vidne, der havde bemærket, at der gik personer rundt i stationsbygningen og lyste med en lygte. En patrulje kom frem, mens tre unge mænd stadigt var i området, og fik anholdt dem alle tre. Der var tale om tre unge mænd på hhv 16, 19 og 20 år. Den 19-årige var lokal, mens den 20-årige var hjemmehørende på Lolland. De blev alle tre løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling. 

Efterforskningen af sagen fra Store-Heddinge viste, at den 16-årige, som altså også var en af de tre fra indbruddet, befandt sig på en adresse på Stevns, hvor han lørdag formiddag blev anholdt. Han blev efter endt afhøring til sagen om færdselsuheld, kørsel uden førerret og biltyveri returneret til det opholdssted, hvor han normalt opholder sig. 

 

Fund af hash – Agervang, Holbæk

Kl 16.00 tager to politifolk på fodpatrulje i Vang-kvarteret kontakt til en gruppe unge, der står ved en bil. I bilen blev der fundet et mindre parti hash og under bilen lå en køkkenkniv. Desuden blev der i nærheden af bilen fundet tre såkaldte pølsemandsposer med kokain, som nogen tilsyneladende havde skyndt sig at smide væk, da politiet viste sig. 

 

Hastighedsovertrædelse – Køgevej, Ringsted

Kl 20.22 blev en varebil ført af en 21-årig mand fra Hedehusene standset, da færdselspolitiet målte hans hastighed til 84 km/t i en byzone. Han kan nu se frem til at blive mødt med et kørselsforbud, da han havde fået sit kørekort i januar måned. 

 

Påvirket bilist – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 21.16 standsede politiet en bil ført af en 36-årig mand fra Fyn, da der var mistanke om, at han var påvirket. En narkometertest gav da også udslag for kokain. 

 

Vold – Nørretorv, Ringsted

Kl 23.20 kom der anmeldelse om, at en 15-årig lokal dreng tidligere på aftenen havde fået to slag med flad hånd. Gerningsmanden skulle være gående sammen med en større gruppe af venner fra stedet. Gruppen traf senere på aftenen igen den 15-årige, som forklarede, at han blev skubbet ind i en bil og fik flere spark i hovedet og på låret af flere fra gruppen. Han blev efterfølgende tilset på skadestuen. En patrulje fik senere på aftenen kontakt med en større gruppe personer og har sikret sig deres identitetsoplysninger. Efterforskningen af sagen fortsætter nu.

 

Vold – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl 02.20 blev der meldt om uorden ved en kiosk, hvor flere personer skulle være oppe at slås. Et vidne oplyste desuden, at der var set knive på stedet og at der også skulle være brugt peberspray i forbindelse med opgøret. En patrulje fik kontakt til flere personer fra hhv Herfølge og den københavnske vestegn på stedet, men fandt ikke hverken knive eller peberspray – hverken på personerne eller i nærområdet.

 

Påvirket bilist – Tingvej, Vindinge, Roskilde

Kl 04.25 standser politiet en varevogn ført af en 50-årig mand fra Nordsjælland, da der var mistanke om, at manden havde drukket mere end godt er. En alkometertest viste da også, at manden havde en promille på over 2,0 og derfor blev bilen konfiskeret ud fra reglerne om vanvidskørsel. 

 

Personer på skinnerne – Jyderup Station, Jyderup, Holbæk

Kl 06.26 må en lokofører bremse toget vest for Jyderup Station, da han pludseligt ser to personer på skinnerne forude. Den ene nåede lige akkurat at trække den anden væk fra skinnerne. En patrulje kom hurtigt til stedet og fandt de to personer, der begge var påvirkede, i området omkring stationen. Der var tale om to 29-årige mænd fra Holbæk. Den ene blev efterfølgende sigtet for at have opholdt sig på skinnerne og dermed forstyrret togdriften, der var indstillet indtil det lykkedes at få en ny lokofører frem til stedet.

Søndag (påskedag) – mandag (2. påskedag)

 

Bil påkørt bagfra – Vestre Ringvej/Regnemarks Bakke, Borup – Køge

Kl. 10.14 blev en bil påkørt bagfra af en bagvedkørende. Uheldet skete, da den forreste af de to biler, hvori der befandt sig to personer – en 59-årig kvinde og en 69-årig mand, begge fra Ringsted - skulle svinge ind på en parkeringsplads og derfor sænkede hastigheden, hvilket føreren af en bagfra kommende bil – en 78-årig mand fra Borup - overså. De to personer, der befandt sig i den påkørte bil blev kørt til tjek på sygehuset. 

 

Færdselsuheld – Østbyvej/Østre Ringved, Roskilde

Kl. 12.25 kom en personbil, ført af en 76-årig kvinde fra Roskilde, kørende ad Østbyvej i østlig retning og skulle dreje til højre ad Østre Ringvej, da bilen i krydset blev påkørt af en anden bil, ført af en 84-årig mand fra Jægerspris. Den kvindelige bilist var fas pådrog sig lettere skader ved sammen stødet og blev kørt til undersøgelser på sygehuset. Vejen var spærret af i ca. 1,5 time, da det skulle undersøges af en bilinspektør. Politiet optog rapport i sagen.

 

Hastighedsovertrædelse – Grevingevej, Gislinge – Holbæk

Kl. 15.50 blev en 27-årig lokal mand målt til at køre minimum 139 km/t på son motorcykel på en strækning, hvor den maksimalt tilladte hastighed er 80 km/t. Det blev takseret til en bøde på 4800 kr. samt 500 kr. i bidrag til offerfond. Politiet nedlægger påstand om frakendelse af mandens kørekort.

 

Flere biler involveret i sammenstød Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 15.55 skete et sammenstød med fire involverede biler, som alle kom kørende i østgående retning. En person blev kørt til sygehuset til tjek i forbindelse med uheldet. Køretøjerne blev flyttet ind i nødsporet, og derefter blev motorvejen åbnet op igen. 

 

Motorcykel forulykket – Hovedvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 16.24 kom en motorcykel, ført af en 71-årig kvinde fra Hundested, kørende ad Hovedvejen i Øm, da et udrykningskøretøj kom kørende fra nord i den modkørende vejbane. Den kvindelige motorcyklist ville køre ind til siden, hvor hun ramte en kantsten og væltede på sin motorcykel. Kvinden blev hentet af en ambulance og blev behandlet på sygehuset, da hun havde pådraget sig alvorlige skader ved uheldet. 

Hastighedsovertrædelse – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 18.00 blev en 40-årig mand, som kom kørende på motorvejen i vestgående retning. Manden blev filmet af politiets videobil, som målte hastigheden til at være 161 km/t på en strækning, hvor man maksimalt må køre 110 km/t. Manden blev sigtet for lovovertrædelsen og kan se frem til en bøde på 5400 kr. samt 500 kr. i bidrag til offerfond. Politiet nedlægger påstand om frakendelse af mandens kørekort.

 

Narkokørsel med for høj fart – Blakledsvej, Hvalsø – Lejre

Kl. 19.02 blev en 19-årig mand fra Jyderup målt til at køre 84 km/t på en strækning, hvor man maksimalt må køre 50 km/t, hvilket udløser et kørselsforbud, da manden har haft kørekort i mindre end tre år. Derudover får manden en bøde på 4200 kr., for hastighedsovertrædelsen samt 500 kr. i bidrag til offerfond. Politiet mistænkte, at manden var påvirket af euforiserende stoffer, hvilket patruljebilens narkometer bekræftede. Manden blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Sagen om narkokørsel afgøres, når resultatet af blodprøven modtages af politiet. 

 

Bil undlod at køre frem for grønt lys og tiltrak sig politiets opmærksomhed – Torvebyen – Køge

Kl. 19.51 blev en patrulje opmærksom på en personbil, som holdt stille i et lyskryds til trods for, at der var grønt lys. Patruljen besluttede sig derfor for at undersøge sagen nærmere, og det viste sig at være en god ide. Patruljen fulgte efter bilen til en nærliggende parkeringsplads, og bemærkede, at der bl.a. blev kastet en plasticbøtte ud af vinduet fra personbilen. Føreren af bilen – en 28-årig mand fra Hesselager, blev testet positiv for narkokørsel ved patruljebilen narkometer og han blev sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde generhvervet sit kørekort. Han blev sigtet og var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve. En 23-årig mandlig passager i bilen, bosiddende i Køge, som havde kastet plasticbøtten ud, blev sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer, da plasticbøtten viste sig at indeholde 2,61 gram kokain. Sagerne afgøres på et senere tidspunkt.   

 

Hastighedsovertrædelse – Blakledsvej, Hvalsø – Lejre

Kl. 20.22 målte en patrulje en personbil, som kørte 88 km/t, selv om man maksimalt må køre 50 km/t på strækningen. Føreren af bilen, en 58-årig mand fra Sorø, blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, som udløser en bøde på 4800 kr. samt 500 kr. i bidrag til offerfond. Politiet nedlægger påstand om frakendelse af kørekortet, som manden allerede var frakendt – han får dermed forlænget frakendelsestiden på grund af lovovertrædelsen.

 

Spirituskørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 01.47 blev en 44-årig mand uden fast bopæl sigtet for spirituskørsel, da han befandt sig i en personbil, der havde nøglen i tændingen, og manden havde en promille over det tilladte og desuden var hans førerret administrativt inddraget. Manden erkendte forholdene og var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve. Sagerne afgøres, når resultatet af blodprøven modtages af politiet. 

Mandag (2. påskedag) - tirsdag

 

Fuld fart – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 17.54 var en færdselspatrulje på Skovejen ved Regstrup, hvor en bilist blev målt med laser til at køre 97 km/t i en 70 km/t zone ud for Knabstrup Møllebakke, hvilket udløser en bøde og et klip. Føreren af bilen, en 55-årig mand fra Holbæk, viste sig at have en promille over det tilladte. Så ud over en sigtelse for at køre for stærkt, blev han også anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Den 55-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den 55-årige vil høre mere sin sager.

 

Fuld på knallert – Roevej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 20.37 stoppede politiet en knallertfører på Roevej i Gørlev mod syd. Den 30-årige mand fra Kalundborg viste sig at have en promille over det tilladte, så han blev anholdt, fik udtaget en blodprøve, og herefter løsladt. 

Den 30-årige blev i 2020 frakendt retten til at køre bil i ti år på grund af gentagne kørsler i spirituspåvirket tilstand. Nu afventer politiet resultatet af blodprøveanalysen i den nye sag, hvorefter den 30-årige vil få besked om, hvilke konsekvenser sagen det kan få for hans førerret til at køre på lille knallert. 

 

Brand på terrasse – Egebjergvej, Nykøbing Sj. - Odsherred

Kl. 21.46 kom et alarmopkald om brand på en terrasse ved en villa på Egebjergvej i Nykøbing Sj. Politi, brandvæsen og ambulance kørte til stedet, hvor det brændte kraftigt omkring en gasgrill. 

 

De to beboere kom sikkert ud af villaen, og brandvæsnet gik i gang med slukningsarbejdet. Ved grillen stod en 10 kg gasflaske, som var sprunget. Terrassen udbrændte delvist og to ruder i villaen var knust, men der skete ingen større skade på huset. 

Beboerne blev tilset i ambulance, men de var ikke kommet noget til. Politiet optog rapport om branden, for at belyse omstændighederne omkring brandens opståen. Undersøgelserne viste intet mistænkeligt, og alt tydede på at ilden var startet omkring gasgrillen. 

 

Uheld mellem bil og traktor spærrede vej i morgentrafikken – Omfartsvejen/Springstrupvej, Holbæk

Kl. 05.06 tirsdag morgen skete et sammenstød imellem en bilist og en traktor med påhængsvogn i krydset Omfartsvejen/Springsstrupvej i Holbæk. Bilisten, en 48-årig kvinde fra Holbæk kørte ad Springstrupvej mod syd frem mod Omfartsvejen, hvor hun skulle svinge til venstre.

Ad Omfartsvejen mod nordvest kørte traktoren med en 40-årig mand fra Frederikssund bag rattet. Bilisten overså traktoren og kørte frem i krydset med lav fart. Traktorføreren forsøgte at undvige, men ramte bilisten i siden, så bilen fik store skader. Den ene påhængsvogn væltede i forbindelse med uheldet, så vognens last – 12 tons kartofler – væltede ud på kørebanen. Politi og redning kørte til stedet og vejen blev afspærret.

Bilisten blev kørt med ambulance til tjek, men var sluppet uskadt fra sammenstødet. Traktorføreren kom heller intet til, men fik travlt med at samle sine kartofler op fra vejen. Uheldet forårsagede et hul i vejen, som blev håndteret af en tilkaldt havariagent. Vejen var spærret helt frem til kl. 09.23, hvor der var ryddet op. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet. 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi