Nyt fra Svinninge i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Vesterlyngvej, Nykøbing Sj.
Horseager, Greve
Falstersvej, Køge
Hyldegårdsvej, Ringsted
Tinghaven, Tune
Planteskolevej, Karlslunde
Toftevangen, Viby Sj.
Gl. Skovvej, Nyby, Tølløse
Engvang, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Margrethevej, Svinninge
Ølbycenter, Køge
Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup
Brøndgade, Roskilde
Nyvej, Svebølle
Havrevænget, Svinninge (2 anmeldelser)
Fabrikvej, Svebølle
Kirkevej, Svinninge (2 anmeldelser)
Østervang, Svinninge (2 anmeldelser)
Bygvænget, Svinninge
Abildgårdsvej, Svinninge
Chr. Hansensvej, Svinninge
Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Enggårdsvej, Ubby, Jerslev Sj. (forsøg)
Ahornvej, Lille-Skensved
Skovhaven, Jyderup
Industrivej, HørveFredag – lørdag:

 

Røg fra tog – Tølløse, Holbæk.

Kl 08.05 kom der anmeldelse om røgudvikling fra et tog på strækningen. Lokoføreren fik evakueret passagererne fra toget. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet og kunne konstatere, at der ikke var brand i toget. Der var tilsyneladende alene tale om en teknisk fejl.

Færdselssag – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl 08.05 standsede færdselspolitiet en personbil ført af en 37-årig mand fra den københavnske vestegn. Han blev målt til at køre 133 km/t. Han kan desuden se frem til et klip for at have overhalet indenom og det viste sig samtidigt, at manden heller ikke havde medbragt sit kørekort.

Lastbil på afveje – Tinggade, Ringsted

Kl 09.30 ramte en lastbil noget lavthængende julepynt, der blev revet ned. Personale på politistationen i Ringsted så lastbilen komme i karambolage med udsmykningen og fik løbet chaufføren op, der tilsyneladende ikke selv havde set, at han ramte julepynten. Kommunen blev tilkaldt for at få orden på tingene igen.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl 10.40 skete der et uheld, da en lastbil ført af en 25-årig mand fra Fyn ramte en forankørende personbil ført af en 57-årig mand fra Nordsjælland, der så blev skubbet op i autoværnet. Lastbilchaufføren har forklaret, at han pludseligt fik et voldsomt nyseanfald, og derfor ikke nåede at bremse. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

For høj fart – Køgevej, Ringsted

Kl 11.34 var færdselspolitiet ude med lasermåleren og fik standset en 31-årig mand fra Stevns, der kom kørende med 66 km/t i en byzone. Han kan samtidigt se frem til et klip for at tale i mobiltelefon, mens han kørte. Kort efter blev en personbil ført af en 66-årig mand fra Sorø standset, da han kørte 85 km/t på samme sted. Og slutteligt blev en varevogn ført af en 52-årig mand standset, da han kørte 88 km/t på Køgevej. Der var samtidigt mistanke om, at manden var påvirket alkohol, så han blev medtaget til udtagning af blodprøve. Manden står nu til en betinget frakendelse af kørekortet

Påvirket bilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl 15.12 blev en personbil ført af en 41-årig lokal mand standset på Kildegangen af en hundepatrulje, da der var mistanke om spirituskørsel. Manden valgte dog pludseligt at sætte i løb ned mod motorvejen, og en af patruljehundene blev derfor sendt efter manden. Den 41-årige stoppede i første omgang op, da han nåede autoværnet til motorvejen, hvorfor hunden på kommando også stoppede. Men manden valgte så alligevel at krydse motorvejen og forcere et hegn på den modsatte side. Hund og fører fik dog fundet manden kort efter og lagt ham i håndjern, så han kunne indtransporteres til udtagning af blodprøve. Der blev fundet en kniv langs mandens flugtrute og han erkendte senere, at det var hans kniv. Ud over at være sigtet for at overtræde knivloven og for at krydse motorvejen til fods, så sigtes den 41-årige også for at have ført bilen, selvom han er frakendt kørekortet. I mandens bil blev desuden fundet en taske med to små poser med få gram hhv amfetamin og kokain i. Hundepatruljen fortsatte bagefter hjem til mandens bopæl, hvor man i et skab fandt yderligere 126 gram hash og en mængde piller.

Påvirket bilist – Høve Stræde, Asnæs. Odsherred.

Kl 18.48 skete der et uheld, da en personbil ført af en 71-årig lokal mand ramte ind i en anden personbil med anhænger ført af en 43-årig mand fra Jylland. Der skete dog ingen personskade ved uheldet. Dem 71-årige blev testet med alkometer på stedet og da der var mistanke om, at manden var påvirket af alkohol over det tilladte, blev han medtaget til blodprøve.

Påvirket bilist – Gl Ringstedvej, Holbæk.

kl 19.17 standsede politiet en personbil ført af en 25-årig mand fra Hedehusene, da der var mistanke om, at manden var påvirket af euforiserende stoffer, hvad han da også godt kunne erkende. Han blev også medtaget til sygehuset til udtagning af blodprøve.

Påvirket bilist – Nørregade, Ringsted.

Kl 21.00 standsede politiet en personbil ført af en 32-årig mand fra den københavnske vestegn, da der var mistanke om, at manden var påvirket af stoffer. Manden blev derfor medtaget til udtagning af alkohol.

Brand i forladt ejendom – Lykkebækvej, Klippinge. Stevns.

Kl 21.01 kom der melding om, at der var udbrudt brand i en forladt landejendom. To af længerne var i lys lue og udbrændte fuldstændigt. Bygningen har været forladt i flere år, og der er derfor mistanke om, at branden er påsat. I løbet af en times tid fik brandvæsnet kontrol over branden, men de kunne først forlade stedet omkring klokken 23. Politiets brandefterforskere skal nu undersøge årsagen til branden nærmere.

Uorden – Gyrstinge Skovhuse, Fjenneslev. Ringsted.

Kl 23.50 blev det anmeldt at en gæst på en bar havde skubbet til de andre gæster på stedet og nikket en anden mand en skalle. En patrulje kørte frem til stedet og fik anholdt en 44-årig beruset mand fra Vestsjælland, der blev medtaget til politistationen i Roskilde.

Påvirket bilist – Havnen, Køge.

Kl 00.29 lagde en patrulje, der var i området, mærke til en bilist, der gassede voldsomt op. Bilen blev stoppet og det viste sig, at føreren var frakendt førerretten. Der var samtidigt mistanke om, at den 25-årige lokale mand også var påvirket af euforiserende stoffer. Desuden var der både to knive samt mindre mængder af hash og kokain i bilen. Manden blev sigtet for det hele og medtaget til blodprøve.

Påvirket bilist – Rådhusvej, Asnæs. Odsherred.

Kl 01.08 standsede en patrulje en personbil ført af en 48-årig mand fra den københavnske vestegn, da der var mistanke om, at manden var påvirket af alkohol. Det erkendte manden da også. Han fik udtaget blodprøve og blev efterfølgende løsladt.


Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld / narkokørsel – Sorøvej, Sigersted, Fjenneslev – Ringsted

Kl. 11.39 var en bilist kørt af vejen og havnet i grøften, hvorfor politiet rykkede ud til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 37-årig mand fra Skælskør under kørsel ad Sorøvej mod øst af ukendte årsager havde mistet kontrollen over personbilen, hvorefter han kørte over cykelstien og ud i grøften, hvor han standsede.
Den 37-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Han slap dog ikke for et lægeligt indgreb, idet politiet begærede en blodprøve udtaget i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel på uheldstidspunktet.
Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, og politiet afmærkede den forulykkede bil på uheldsstedet, indtil bilejeren fra Fjenneslev kan få personbilen fjernet.

Flere biler påkørt – Balstrupvej, Ringsted

Kl. 11.50 rykkede politiet ud, fordi et køretøj efter påkørsel af flere biler nu holdt på tværs af Balstrupvej og spærrede for trafikken.
Det viste sig, at en 68-årig mand fra Ringsted havde ført en ladvogn ad Balstrupvej i nordvestlig retning. Under kørslen havde han af ukendte årsager strejfet to parkerede biler og fortsat sin kørsel, indtil han kort efter påkørte en parkeret minibus, så han kom til at holde på tværs af vejen og dermed spærrede for trafikken. Alle de påkørte biler havde holdt i venstre side af den 68-åriges kørselsretning på Balstrupvej.
Politiet hjalp den 68-årige med at få tilkaldt vejhjælp og fik i øvrigt bragt den 68-årige til kontrol på skadestuen på grund af chok. Rapport er nu optaget om påkørslerne for at få belyst omstændighederne nærmere.

Narkokørsel – Søndervang, Ringsted

Kl. 19.35 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, idet han mistænktes for at være påvirket af cannabis under kørslen.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Sen og ulovlig afbrænding medførte sigtelse – Bakkendrupvej, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 20.43 rykkede politiet ud til ildebrand ved en landejendom, hvor det viste sig, at en 44-årig mand fra København var ansvarlig for afbrænding af nogle møbler og bøger i baghaven på adressen.
Da afbrændingen af disse effekter i sig selv ikke var lovlig, og afbrændingen foregik efter mørkets frembrud, sigtede politiet den 44-årige mand for overtrædelse af brandlovgivningen, idet afbrændingen ifølge den 44-årige foregik på grund af manglende kendskab til reglerne.

Mulig vold mellem bekendte – Holbæk

Kl. 21.31 tilkaldte en kvindelig bekendt til en 37-årig mand fra Holbæk en ambulance, idet den 37-årige havde det dårligt efter et muligt overfald under et besøg hos en 55-årig mands adresse i Holbæk.
Den 37-årige blev bragt til skadestuen, men senere overført til et andet hospital i København til behandling for alvorlige kvæstelser i hovedet.
Politiet fik klarlagt, at den tilskadekomne sammen med den kvindelige bekendte havde været på besøg hos den 55-årige, hvor en 40-årig mand fra Holbæk også kom på besøg.
Alle var mere eller mindre påvirkede af alkohol, da der opstod en diskussion mellem den 37-årige og den 40-årige gæst. Herunder var der blevet skubbet til hinanden, så den 37-årige var faldet. Det havde han ifølge andre tilstedeværende også gjort forinden på grund af sin påvirkning af alkohol.
Politiet besluttede at foretage anholdelse af den 40-årige, som blev sigtet for vold i anledning af diskussionen og skubberiet mod den 37-årige, så han muligvis fik slået sig eller forværret de skader, han måske tidligere havde pådraget sig ved sine fald.
Der var ikke grundlag for fremstilling af den anholdte i et grundlovsforhør, så han blev løsladt efter afhøring til sagen. Efterforskningen i sagen fortsætter for at få klarlagt, hvad der rent faktisk er sket på den 55-åriges bopæl og herunder, hvorvidt nogen af den 37-åriges skader skyldes en strafbar handling eller hans egen uforsigtighed.

Narkokørsel uden førerret mv. – Roskildevej, Ringsted

Kl. 22.26 bemærkede en patrulje en personbil køre ad Kærup Parkvej og uden om nogle bomme, så føreren fortsatte kørslen ad bl.a. en cykel-/gangsti med høj hastighed i et forsøg på at slippe væk fra politiet.
Politiet fortsatte efter personbilen, hvis fører ikke standsede trods tegngivning herom, men fortsatte via Benløse Skel ud på Roskildevej, hvor bilisten dog standsede af sig selv.
Føreren af personbilen var en 24-årig mand fra Ringsted, der ikke havde nogen førerret og i øvrigt kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen. Ved nærmere undersøgelse af bilen blev håndbremsen konstateret uvirksom.
Den 24-årige blev derfor sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Den 24-årige havde lånt personbilen, hvis ejer efterfølgende blev sigtet for at have overladt føringen af køretøjet til en person, der ikke lovligt kunne være fører på grund af bl.a. den manglende førerret.
Når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger, vil sagen blive vurderet nærmere i forhold til eventuel hensynsløs og hasarderet kørsel, før den 24-årige hører nærmere fra politiet om sagens afgørelse.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 22.46 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 41-årig mand fra Tureby for spirituskørsel i en personbil, som han førte i sydlig retning ad motorvejen ved Solrød Strand.
Den 41-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og fik i øvrigt inddraget sin førerret i forbindelse med sigtelsen, fordi politiet forventer, at alkoholkoncentrationen i hans blod vil medføre en ubetinget frakendelse af førerretten, når sagen skal afgøres. Den 41-årige må derfor ikke længere være fører af et køretøj, hvortil kørekort kræves.

Kunne ikke lide politiet – Jernbanegade, Roskilde

To gange inden for et par minutter måtte politiet foretage anholdelse af to mænd, der ikke kunne lide politiets tilstedeværelse i nattelivet i Jernbanegade.
Kl. 00.30 blev en 20-årig mand fra Lejre anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han højlydt og over for andre tilstedeværende tilkendegav, at politiet var nogle ”idioter”.
To minutter senere blev en 19-årig mand fra Roskilde også anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet den 19-årige højlydt tilkendegav sin mening med bl.a. udtryk som ”politisvin” over for det tilstedeværende politipersonale, da politiet var i færd med at foretage anholdelse af den 20-årige. Den 19-årige var forinden blevet bortvist fra stedet, men efterkom ikke dette påbud.
Begge anholdte var påvirkede og blev afruset i et par timer i politiets detention, inden de begge blev løsladt senere på natten.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 01.44 blev en 26-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Københavnsvej i østlig retning.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Ledreborg Alle, Roskilde

Kl. 02.30 var en bilist af ukendte årsager kørt ind i et vejtræ under kørsel ad Ledreborg Alle i sydvestlig retning. Den 23-årige kvindelige fører fra Hvalsø var sluppet uden behandlingskrævende skader. Der opstod kun mindre skade på det påkørte træ og også mindre skade på hendes personbil.

Mistænkelig adfærd afslørede indrejseforbud – Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov – Køge

Kl. 02.54 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom anmelder, der kunne se to personer iført mørkt tøj luske rundt ved naboens villa. Da anmelderen henvendte sig for at få oplyst deres ærinde, løb de to personer fra stedet.
Politiet kørte til området og fik med hjælp fra en hundepatrulje opsnuset en 39-årig mand fra Litauen. Han havde et indrejseforbud i Danmark indtil 2028 og blev derfor anholdt som sigtet for overtrædelse af indrejseforbuddet. Den anden person blev ikke fundet, og der var ikke umiddelbart tegn på, at de havde forsøgt at bryde ind i noget på vejen.
Den anholdte litauer blev søndag fremstillet i et grundlovsforhør, som endte med, at han straks blev idømt et års fængsel samt et nyt indrejseforbud gældende for de næste seks år. Dommen blev modtaget, og afsoningen af den idømte straf blev straks begyndt.


Søndag – mandag:

 

Tyverier fra varebiler – Svinninge – Holbæk

I løbet af den forgangne weekend modtog politiet ikke mindre end 10 anmeldelser om tyverier fra varebiler i Svinninge-området.
Tyverierne var sket på forskellige tidspunkter i løbet af weekenden, men tyven(e) havde i alle tilfælde stort set anvendt den samme fremgangsmåde for at skaffe sig adgang til varerummene på køretøjerne.
Låsen på varebilernes skydedør var blevet opbrudt, hvorefter primært værktøj, men også andre værdifulde genstande var blevet stjålet fra køretøjerne.
Politiet har undersøgt langt de fleste af køretøjerne og afventer nu resultatet af de tekniske spor, som måske kan give oplysninger om mistænkte, der står bag tyverierne.

Politiet vil gerne opfordre borgere med privat videoovervågning til at gennemse overvågningsmaterialet, hvorvidt nogen har foretaget mistænkelig adfærd ved køretøjer i Svinninge-området. Oplysninger herom og oplysninger i øvrigt til brug for efterforskningen i sagerne kan gives til politiet på tlf. 114.

Politiet modtog i løbet af weekenden i alt 19 anmeldelser om tyverier fra varebiler fordelt over hele politikredsen. Hertil skal lægges fire anmeldelser om tyveri fra personbiler i samme periode.

Husk det kriminalpræventive råd: Tøm bilen, før tyven gør det!

To mistænkelige mænd i Svebølle natten til fredag

To mistænkelige mænd blev kl. ca. 01.45 natten til fredag set i forbindelse med et indbrud i en varebil i Svebølle, hvor også dørlåsen på en varebil var blevet opbrudt. De to mænd blev overrasket af et vidne, der så dem flygte til fods væk fra stedet.

Det lykkedes ikke for politiets hundepatrulje at finde frem til de to mænd, der blev beskrevet som: mand, kraftig af bygning, iført lyst tøj og kasket, og en mand, spinkel af bygning.

Hvorvidt de to mænd konkret kan mistænkes for at stå bag weekendens indbrud i Svinninge-området, kan politiet ikke sige noget om med sikkerhed, men fremgangsmåden er dog identiske.

To mistænkelige mænd i Hørve natten til mandag

Kl. ca. 02.30 natten til mandag blev to mænd iført hættetrøjer og jeans set i Hørve efter et tyveri fra en varebil, hvorfra der var blevet stjålet værktøj.
En hundepatrulje ledte efter de to mistænkte mænd, som ikke blev fundet, men hundepatruljen fandt det stjålne værktøj efterladt ikke så langt fra den varebil, hvorfra det var stjålet.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre (findes ikke i alle køretøjer).
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.


Narkokørsel – Høve Stræde, Asnæs – Odsherred

Kl. 10.22 sigtede politiet en 22-årig mand fra Nykøbing Sj. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, fordi politiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis under kørslen.
Den 22-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 13.10 kørte politiet ud til Holbækmotorvejen for at få med en hurtigtkørende bilist i det østgående spor efter en anmeldelse herom.
Politiet fik kort efter kontakt til og standset den hurtigtkørende personbil, som en 38-årig mand fra Kirke-Hyllinge var fører af. Han havde ikke nogen førerret og deltog i en narkometertest, der indikerede påvirkning af cannabis under kørslen.
Den 38-årige blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og derefter anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Ved ransagning af bilen fandt politiet i en taske nogle samlerknive, som den 38-årige ikke havde noget tilladelse til at besidde. Knivene blev derfor beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af knivloven, hvilket den 38-årige også blev sigtet for overtrædelse af.
Ved visitationen af den anholdte fandt politiet ham i besiddelse af et mindre kontantbeløb, hvoraf politiet beslaglagde hovedparten på grund af en gæld til det offentlige.
Personbilen, som den 38-årige havde været fører af, blev også beslaglagt af politiet med henblik på senere konfiskation, idet den 38-årige mere end tre gange tidligere blot i 2022 var blevet afsløret i at køre bil uden at have et kørekort. Beslaglæggelsen var under protest fra den 38-åriges side, så politiet skal nu have en dommer til at kigge nærmere på grundlaget herfor.
Den 38-årige vil således høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, og når en dommer har taget stilling til, hvorvidt politiet havde grundlag for at beslaglægge personbilen.

Hærværk – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 13.30 rykkede politiet ud til jernbanen ved Kalundborgvej med baggrund i et par anmeldelser om to unge mænds graffitimaleri på et elskab.
Politiet fik hurtigt øje på den ene unge mand, der stak af med politiet bagefter, så politiet måtte bede Bane Danmark om at indstille togdriften, mens politiet arbejdede i området.
Den ene af de to graffitimalere blev hurtigt løbet op, mens det lykkedes den anden at forsvinde væk i området.

Politiet fik dog hurtigt identificeret den anden mistænkte i sagen, så Bane Danmark kunne genoptage togdriften kort efter kl. 14.00.
De to mistænkte og tilbageholdte i sagen var en 13-årig dreng fra Ugerløse og en 14-årig dreng fra Holbæk, der kunne mistænkes for hærværk i form af graffiti på et elskab på området ved jernbanesporet.
Ingen af de to drenge kunne sigtes for hærværk, fordi de begge er under den kriminelle lavalder på 15 år. De blev dog begge afhørt til sagen under overværelse af deres respektive værger, der blev orienteret om sagens videre forløb, herunder en kommende underretning til de sociale myndigheder om sagen.

Grov vold – Viby Sj. – Roskilde

Kl. 15.45 anmeldte en 22-årig mand fra Roskilde, at han under et besøg hos en 21-årig kvinde i Viby Sj. var blevet overfaldet søndag morgen og slået i hovedet med et slagvåben, så han havde pådraget sig behandlingskrævende skader.
Under opholdet hos kvinden var en mand pludselig dukket op og havde ud over slagene også forsøgt at tage kvælertag samt sparket den 22-årige, mens kvinden forsøgte at standse overfaldet.
Politiet fik hurtigt identificeret manden som en 26-årig mand, der blev lokaliseret til en adresse i Høje Taastrup kommune, hvor han blev anholdt først på aftenen. Sammen med ham var også den 21-årige kvinde fra Viby Sj., som også blev anholdt for at få afklaret hendes rolle i sagen.
Begge anholdte blev sigtet for grov vold og afhørt til sagen, men begge blev løsladt efterfølgende uden fremstilling i grundlovsforhør. De kan dog begge forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen mod dem.

Narkokørsel – Dragsmøllevej, Hørve – Odsherred

Kl. 22.45 blev en 32-årig mand fra Nordjylland anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om påvirkning af cannabis).

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ellevej, Østrup, Veksø Sj. – Roskilde

Kl. 22.59 rykkede ambulancepersonale og politiet ud i anledning af et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket.
Det viste sig, at en 32-årig kvinde fra Slangerup som fører af en personbil havde mistet kontrollen over den under kørsel ad Ellevej. Hun påkørte derfor et vejskilt og endte i en jordvold, så hun pådrog sig lettere skade på en arm.
Den 32-årige blev i ambulancen bragt til skadestuen til behandling for sin personskade, men hun fik ved samme lejlighed udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol under kørslen i bilen.
Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, og politiet afventer nu analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve som svar på, hvorvidt kvinden har været påvirket af alkohol eller ej på uheldstidspunktet.

Færdselsuheld – Dyssevej / Slagelse Landevej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 05.19 var to bilister stødt sammen i krydset Dyssevej – Slagelse Landevej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 54-årig mand fra Dianalund som den forreste af de to bilister, der begge var kørt ad Dyssevej mod vest, var ved at køre frem over vigelinjen ud på Slagelse Landevej, da han stoppede igen for at overholde sin ubetingede vigepligt.
Bilisten bagved var en 61-årig kvinde fra Ruds-Vedby, som overså, at bilisten foran stoppede efter en kort fremkørsel, så hun påkørte bagenden af hans bil med lav hastighed.
Den 61-årige blev tilset af ambulancepersonalet, men var sluppet uden behandlingskrævende skader ligesom modparten, så politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.OPFØLGNING

 

Varetægtsfængsling – Trusler og vold – Jyderup – Holbæk

En 39-årig mand fra Jyderup blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 20. december 2022 efter fremstilling i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk i løbet af fredagen.
Ved retsmødet sigtede anklagemyndigheden ham bl.a. for trusler på livet med et skydevåben over for en forurettet, 33-årig mand, vold og vidnetrusler mod samme mand samt for ulovlig besiddelse af et skarpladt haglgevær.
Sigtelserne havde baggrund i et overfald, der skete torsdag aften kl. ca. 21.50 på Holbækvej i Jyderup, hvor politiet mødte talstærkt op på grund af anmeldelsen om bl.a. brug af et skydevåben.

Varetægtsfængsling – Trusler mv. – Klosterparkvej, Kalundborg

En 30-årig mand fra Kalundborg blev fredag middag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for overtrædelser af straffeloven vedr. vold og trusler samt overtrædelser af knivloven, som han kunne mistænkes for at have overtrådt siden slutningen af 2021 og frem til torsdag aften, hvor han på Klosterparkvej og medbringende en kniv truede en mandlig beboer på livet.
Den 30-årige blev anholdt efter denne episode, hvorefter politiet og anklagemyndigheden kiggede på de verserende sager mod den 30-årige. Det resulterede i en beslutning om fremstilling i et grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling for at få stoppet den 30-åriges kriminelle handlinger over for tilfældige borgere i Kalundborg.
Dommeren fulgte anklagemyndighedens påstand og afsagde kendelse om varetægtsfængsling foreløbigt frem til den 20. december 2022.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi