Nyt fra Svinninge i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Bygaden, Bybjerg, Orø
Thorsvej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Frilandsvej, Holbæk
Vibemosen, Greve
Hundige Strandvej, Greve
Skovvej, Havdrup
Engvej, Solrød Strand
Bækager Alle, Greve
Ternevænget, Kalundborg
Svogerslev Hovedgade, Svogerslev, Roskilde
Næstvedvej, Ringsted (forsøg)
Hybenvej, Køge
Odinsvej, Køge (forsøg)
Byvejen, Greve
Søen, Karlslunde (2 anmeldelser)
Frederiksborgvej, Himmelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Hundige Bygade, Greve
Solrød Byvej, Solrød Strand
Bårupvej, Bårup, Kirke-Eskilstrup
Kærup Industrivej, Benløse, Ringsted
Strædet, Lellinge, Køge


Tirsdag – onsdag:

 

Forsøg på bedrageri – Greve

Kl. 12.48 anmeldte en 84-årig kvinde fra Greve, at hun for ca. 20 minutter siden havde haft besøg af en fremmed mand, der ville hente hendes dankort. Hun var dog blevet skeptisk og bange, så hun havde smækket døren i, da manden henvendte sig.

Forinden var den 84-årige blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være ansat i et pengeinstitut. Årsagen til henvendelsen var en mistænkelig overførsel af penge fra den 84-åriges bankkonto til Spanien, hvorfor hendes dankort skulle udskiftes. En bankansat ville derfor dukke op på hendes adresse.

Den afviste mand ved døren blev beskrevet som en 25-30 årig mand, lys i huden, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, kronraget, iført mørkeblå vindjakke og mørke cowboybukser.

Politiet har nu optaget rapport om et forsøg på bedrageri over for den 84-årige, der ikke led noget tab. Manden vil nu blive forsøgt identificeret via eventuel videoovervågning i det område, hvor den 84-årige bor, idet politiet ikke umiddelbart fandt manden i lokalområdet.

Politiets gode råd er at foretage en kontrolopringning til pengeinstituttet, hvis man modtager et uventet opkald fra en person, der udgiver sig for at være ansat i banken. Kontrolopkaldet via hovedtelefonnummeret vil ofte afsløre, at der er tale om et fupnummer.

Brandundersøgelse – Asebovej, Drøsselbjerg, Slagelse - Kalundborg

Kl.15.57 slog en forbipasserende, der havde opdaget røg fra området ved et sommerhus på Asebovej alarm til brandvæsnet. Den forbipasserende kunne se ildebrand på en terrasse og sikrede sig, om der var nogen til stede i sommerhuset.

Politiet kunne ved ankomsten til stede konstatere, at branden på terrassen var ved at brede sig til selve sommerhuset, hvor ingen var hjemme.

Ved brandvæsnets ankomst havde ilden fået godt fat i selve sommerhuset, men der var ingen fare for spredning af ilden i området.

Trods brandvæsnets indsats udbrændte store dele af sommerhuset, som nu skal undersøges nærmere af politiet i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen. Fokus i brandundersøgelserne vil være på området omkring et vildmarksbad og de tilhørende installationer på terrassen i de området, hvor den forbipasserende så branden i den tidlige fase.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby - Lejre

Kl. 16.46 fik politiet en henvendelse fra en 44-årig mandlig bilist fra Vanløse om, at han havde været impliceret i et sammenstød med en anden bilist, som var kørt fra uheldsstedet på Holbækmotorvejen mellem afkørslerne 15 og 16 i det vestgående spor.

Ingen var kommet til skade ved uheldet, der var sket i forbindelse med overhaling, hvor den overhalende havde ramt den 44-åriges bil, da han kørte i vognbanen længst til højre.

Begge var standset, men pludselig var modparten kørt fra stedet i sin personbil, hvis nummerplade var blevet aflæst.

Politiet kørte efterfølgende til en adresse i Ugerløse, hvor politiet fik kontakt til bilejeren. Der var tale om en 51-årig mand, som ikke havde noget kørekort. Hans bil, der havde været impliceret i sammenstødet, var forsynet med nummerplader fra en anden bil, så bilen fra uheldet var hverken registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret. Endvidere mistænkte politiet ham også for at have forladt uheldsstedet uden at deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet mellem de to bilister gav anledning til.

Den 51-årige blev afhørt til de mange sigtelser i anledning af sammenstødet, så han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når efterforskningen og det forsikringsmæssige er afklaret.

Færdselsuheld – Annebjerg Stræde, Annebjerg, Nykøbing Sj. - Odsherred

Kl. 20.00 rykkede politiet sammen med ambulancepersonalet ud til en forulykket bilist, hvis bil lå på taget på en mark.

En 54-årig mand fra Svinninge havde været fører af personbilen og blev kørt til kontrol på skadestuen, men han var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Politiet fik klarlagt, at den 54-årige under kørsel ad Annebjerg Stræde mod øst og kort inden Annebjerg Bakke havde foretaget en undvigemanøvre. En modkørende havde ifølge hans oplysninger været lidt for langt ovre i modsatte kørebanehalvdel, så den 54-årige måtte køre ud i rabatten, hvorved han mistede kontrollen over bilen og påkørte et træ, så bilen væltede om på taget. Modparten blev ikke involveret direkte i uheldet og kendes i øvrigt ikke, så politiet registrerede blot oplysninger om uheldet.

Fremmed mand sov i havepavillon – Strøby Egede, Køge - Stevns

Kl. 03.56 fik politiet en henvendelse om en fremmed mand, der havde lusket rundt i indkørslen på en adresse på Brinken. Manden havde ikke stjålet noget og var kørt fra stedet på en cykel ifølge overvågningsmateriale.

Politiet ledte efter manden i området og fik herunder øje på hans cykel på Kystvejen, hvor den var henstillet. Ved nærmere undersøgelse af området fandt politiet på en privat adresse en sovende mand, der lå på havesofa i en havepavillon.

Der var tale om samme mand som fra Brinken, hvorfor han blev vækket og identificeret som en 40-årig mand fra Rumænien. Da han ikke kunne redegøre for sit ophold på stedet, hvilket beboeren ikke havde givet lov til, blev rumæneren anholdt og sigtet for uberettiget ophold på fremmed mands grund.

Rumæneren blev med assistance fra en tolk afhørt til sagen, som blev afgjort med en bøde inden hans løsladelse.


Onsdag – torsdag:

 

Redningsindsats – Lammmefjorden – Odsherred

Kl. 08.15 slog en opmærksom borger alarm i forhold til en mindre båd, der drev rundt i Lammefjorden og tilsyneladende uden personer i.

Det lokale redningsberedskab og politiet iværksatte en eftersøgnings- og redningsindsats, hvor redningsberedskabet satte en båd i vandet og sendte en drone i luften for at lede efter båden.

En drivende, hvid og mindre motorbåd med bådmotoren oppe blev fundet og slæbt ind til To-Bjerg havn, hvor den blev fortøjret.

Der var ingen tegn på, at der havde været personer ombord, og bådmotoren var oppe af vandet, formodede myndighederne, at båden for

Tricktyveri ved pengeautomat – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl. 10.55 anmeldte en 78-årig mand fra Ringsted, at han fredag den 21. juli om formiddagen havde fået stjålet sit dankort i forbindelse med et tricktyveri ved en pengeautomat ved et supermarked på Roskildevej i Benløse. Dankortet var efterfølgende blevet misbrugt til en kontanthævning og diverse indkøb.

Den 78-årige var i fredags i færd med at hæve penge, da en fremmed mand gjorde ham opmærksom på, at han havde tabt en pengeseddel på jorden. Han samlede pengesedlen op, tog sine penge og et dankort fra hæveautomaten, inden han forlod stedet.

Først nogle dage senere opdagede den 78-årige, at dankortet, han nu var i besiddelse af, ikke tilhørte ham, og at hans eget dankort var blevet misbrugt til en kontanthævning på 2.000 kr. samt nogle varekøb, inden han fik dankortet spærret.

Politiet formoder ud fra den 78-åriges forklaring, at tricktyven har afluret hans PIN-kode og ombyttet dankortene, da den 78-årige samlede pengesedlen på jorden op.

Den 78-årige var ikke i stand til at give noget signalement af tricktyven, som politiet nu forsøger at få identificeret ud fra eventuel overvågning på de steder, hvor det stjålne dankort er blevet misbrugt.

Politiet opfordrer til at være meget påpasselig med ved f.eks. en pengeautomat eller en betalingsterminal i en forretning at skjule indtastningen af et betalingskorts PIN-kode, som er nødvendigt for at kunne misbruge et stjålet betalingskort. Uden afluret PIN-kode er betalingskortet intet værd for en (trick)tyv.

Arbejdsulykke – Greve Main, Greve

Kl. 11.11 var en person kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance var blevet tilkaldt til arbejdspladsen på Greve Main i Greve.

Politiet kørte også til stedet og kunne sammen med ambulancepersonalet konstatere, at en 62-årig mand fra Vallensbæk Strand var kommet alvorligt til skade, så han i ambulancen med politieskorte blev kørt til Rigshospitalet til undersøgelse og fornøden behandling.

Arbejdstilsynet blev sammen med en bilinspektør tilkaldt til ulykkesstedet, hvor den tilskadekomne var kommet i klemme under en væltet gaffeltruck.

Omstændighederne ved ulykken blev undersøgt nærmere af de forskellige myndigheder, som senere vil tage stilling til, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Den tilskadekomne er fortsat indlagt på Rigshospitalet, men meldtes onsdag eftermiddag uden for livsfare. Hans pårørende er underrettet om tilskadekomsten.

Brandundersøgelse – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.43 var der udbrudt brand i et værksted på en gård, så brandvæsnet måtte tilkaldes af den 81-årige mandlige beboer på stedet.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog havde nået at forårsage skade på en benzin-plæneklipper samt loft og vægge i værkstedet. Der havde ikke været risiko for, at branden bredte sig til f.eks. et halmloft på gården.

Ingen var kommet til skade ved branden, som den 81-årige opdagede på grund af røglugt nogen tid efter, at han havde brugt plæneklipperen. Dens motor havde voldt ham problemer, så plæneklipperen var stillet ind i værkstedet, hvor branden opstod.

Politiet skal nu undersøge de nærmere omstændigheder ved brandens opståen, hvor den benzindrevne plæneklipper formentligt har haft en rolle.

Butikstyveri – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 17.33 anmeldte personalet i et supermarked på Slagelsevej i Kalundborg, at personalet og kunder havde forhindret en mand og en kvinde i at køre fra stedet, efter at de begge var mistænkt for at have deltaget i et butikstyveri.

Politiet fik på stedet anholdt en 34-årig kvinde og en 48-årig mand begge fra Roskilde som mistænkte for at have stjålet frugt og kødvarer til en samlet værdi af 106 kr.

Manden var først kommet ind i supermarkedet og senere kvinden, der havde puttet nogle varer i en medbragt rygsæk. Det opdagede personalet og holdt øje med, at hun gik frem til kassen, hvor manden ville betale for nogle drikkevarer.

Personalet bad også om betaling for varerne i rygsækken, hvilket medførte råber og uro, inden både manden og kvinden forlod supermarkedet uden at have betalt for varer.

Kunder og personalet fik i fællesskab forhindret de to i at køre fra stedet i den bil, som de havde sat sig ind i.

Begge anholdte blev sigtet for butikstyveri, men løsladt efter afhøring til sagen. De vil dog begge høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem begge skal afgøres.

Brand i vaskekælder – Fælledvej, Roskilde

Kl. 17.39 slog beboere i en beboelsesejendom på Fælledvej alarm til brandvæset, da de havde opdaget ildebrand i en skraldespand i vaskekælderen. De foretog samtidig brandslukning, så brandvæsnets indsats kunne minimeres til et eftersyn af brandstedet.

Skraldespanden med plastdele var brændt, så der var kommet sodskader på loft og vægge i vaskekælderen. Ingen var kommet til skade ved branden, hvis årsag nu skal undersøges nærmere af politiet. Umiddelbart var der ikke nogen naturlig forklaring på brandens opståen.

Mistænkelig bil – Hinbjerg, Karlslunde – Greve

Kl. 21.19 fik politiet oplysning fra en opmærksom beboer om, at en varebil med bulgarske nummerplader kørte rundt på flere veje i området omkring Hinbjerg i Karlslunde. Fra bilen blev der observeret ind på flere private adresser, hvilket blev opfattet som utryghedsskabende.

Politiet fik i området kontakt til den pågældende varebil, hvori to bulgarske mænd på 23 og 40 år befandt sig.

Deres varebil blev kontrolleret nærmere uden at finde indikationer på, at de havde begået noget strafbart. De oplyste at være på udkig efter skrotmetal, men blev vejledt om, at det var ulovligt at tage metalaffald uden ejerens tilladelse. Politiet fandt ikke grundlag for at foretage sig yderligere over mændene.

Humanitær eftersøgning – Allerup, Holbæk

Kl. 01.02 fik politiet en henvendelse fra en borger i Allerup-området med en bekymring for en svagtseende, 72-årig mand fra København, idet han for et par timer siden var gået en tur med sin hund og ikke var kommet retur. Han var ikke stedkendt i Holbæk og kunne måske være faret vild.

Politiet fik kontrolleret, at han ikke var på sin bopæl i København, så en humanitær eftersøgning blev sat i værk i Allerup-området med flere patruljer.

Kl. ca. 01.30 lykkedes det politiet at finde den 72-årige og hans hund i god behold på Springstrupvej. Han lå i en grøft og blev hjulpet op, så han efter et check på skadestuen kunne afleveres på det sted, hvor han opholdt sig i Allerup.

Færdselsuheld – Hundigevej, Greve

Kl. 01.13 underrettede en 34-årig mand fra Greve politiet, fordi han under kørsel ad Hundigevej i sin personbil var forulykket og havde påkørt nogle parkerede biler ved Grøftehuset.

Det viste sig, at den 34-årige havde undveget enten en ræv eller en hund, der løb på tværs af Hundigevej, så han efterfølgende havde påkørt både en hæk og to parkerede biler.

Han var sluppet uskadt fra uheldet, og politiet underrettede ejerne af de påkørte biler i forbindelse med en registrering af omstændighederne ved ulykken.

Flere skraldespande i brand – Nørretorv, Ringsted

Kl. 01.48 underrettede brandvæsnet politiet om, at brandvæsnet netop havde slukket flere mindre ildebrande i skraldespande omkring Nørretorv i Ringsted.

Der havde ikke umiddelbart været nogen naturlig forklaring på brandens opståen, så politiet kørte til området for at lede efter nogen, der måske kunne have en rolle i sagerne.

Politiet ledte efter nogle personer i mørkt tøj, men fandt ikke disse, så det kunne afklares, om de kunne mistænkes for at have forårsaget de mindre brande. Der var dog ikke sket de store skader herved, men politiet er sammen med brandvæsnet opmærksomme på det usædvanlige i anmeldelserne.

Mistænkelig mand flere steder – Munkeageren / Snogebækvej / Agerbækvej, Ølby, Køge

Kl. 00.38 og inden for den næste ca. halvanden time herefter fik politiet ikke mindre end tre henvendelser om en mand, der optrådte mistænkeligt på private adresse på Munkeageren, Snogebækvej og Agerbæk i Ølby-området i Køge.

Manden var ifølge anmeldelserne blevet overrasket i at kigge ind ad vinduerne på Munkeageren og Agerbækvej, mens han på Snogebækvej blevet overrasket under ophold i en privat have.

Ud fra videoovervågning kunne politiet efterfølgende med stor sandsynlighed konstatere, at der var tale om samme mand i alle tre anmeldelser, og at han ifølge anmelderne havde et signalement til fælles med en intern efterlysning af en mistænkelig mænd i lokale Facebook-grupper.

En hundepatrulje blev sat ind på at lede efter manden, der fra Agerbækvej var forsvundet i retning mod Nylandsvej, hvor sporet efter ham forsvandt i området ved boligbebyggelsen Søparken.

Den mistænke mand kunne beskrives som 20-30 år, 180-185 cm høj, lys i huden, skaldet, iført en halsedisse, grå jakke, shorts med hvide logoer og sorte sko.

Politiet har ikke fået klarlagt, hvorvidt der måtte være tale om en såkaldt ”vindueskigger” eller f.eks. en indbrudstyv, men ønsker dog borgernes hjælp til at få ham identificeret i denne tid, hvor mange boliger står tomme på grund af bortrejse på sommerferie.

Gode råd fra politiet til forebyggelse af indbrud

• Vær varsom med at lade vinduer og døre stå åbne om sommeren.
• Lad ikke dine værdier ligge åbenlyst fremme
• Hold et vågent øje i dit område - både dag og nat.
• Hvis du arbejder om natten – f.eks. med avisomdeling, på en tank el.lign. så vær opmærksom på mistænkelige personer og biler i dit område.
• Er dine døre og vinduer indbrudssikret?
• Ring hurtigt til politiet på telefon 114, hvis du ser noget mistænkeligt i forhold til indbrud.

Læs mere om, hvordan du beskytter dig mod indbrud på www.stopindbrud.dk, og på politiets hjemmeside kan du også læse mere om bl.a. Nabohjælp, sikringsrådgivning og forebyggende råd på https://politi.dk/indbrud/forebyg-indbrud

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi