Nye tiltag får flere sosu-elever til at gennemføre praktikforløb

dato

Holbæk Kommune har oplevet en positiv udvikling i antallet af social- og sundhedselever, der gennemfører deres uddannelse og praktikforløb.

Dette skyldes en række nye tiltag indført i 2023, der har til formål at fastholde eleverne i uddannelsesforløbet. Frafaldet blandt eleverne er reduceret, hvilket er en glædelig nyhed for kommunens borgmester, Lars Qvist.

De nye tiltag inkluderer mere støtte til den enkelte elev, faglig sparring, fokus på trivsel og skabelse af fællesskab. Et af de væsentlige problemer, der førte til frafald, var det såkaldte "praktikchok", hvor eleverne blev overvældet af de faglige krav og det ansvar, der fulgte med arbejdet.

For at imødegå dette, har kommunen indført tiltag som ugentlige elevcafeer, hvor eleverne kan mødes på tværs af praktiksteder, og temaeftermiddage, hvor de daglige vejledere gennemgår nyt fra uddannelsen. Derudover får alle elever udleveret en iPad og telefon under praktikperioderne, og der er udviklet nyt praktikmateriale, der skal hjælpe eleverne med at anvende den teoretiske viden i praksis.

Disse tiltag har hjulpet kommunen med at nå deres årlige ambition om at ansætte 74 social- og sundhedsassistentelever og 37 social- og sundhedshjælperelever. Dette er en vigtig udvikling, da der er en stigende mangel på social- og sundhedspersonale i mange kommuner.


https://holbaek.dk/nyheder-og-presse/nyheder/aeldre/2024/nye-tiltag-faar-flere-sosu-elever-til-at-gennemfoere-praktikforloeb/
Kilde: Holbæk Kommune