Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Svinninge - tirsdag den 2. februar

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Håndværkervænget, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Abildgårdsvej, Svinninge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Bakkevænget, Bøsserup, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Pogebanken, Herfølge (2 steder)

Brand i lade – Fægangsvejen, Dalby, Gørlev Sj.- Kalundborg

Kl. 11.55 kom et alarmopkald om brand i en lade med korn og halm ved en landejendom i Dalby, Gørlev Sj. Der var ingen risiko for spredning til øvrige bygninger og heller ingen risiko for mennesker eller dyr. Brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol i den ca. 300 m2 store ladebygning. Det var ikke muligt for politi og brandvæsen at fastslå brandårsagen, der nu skal undersøges nærmere. Der blev dog ikke fundet noget mistænkeligt, og der kan være tale om en glød fra halmfyret, som er blæst ind i laden.

Mand kom ind under lastbil – Ringstedvej, Kvanløse – Holbæk

kl. 14.38 skete et uheld foran en kiosk/madsted på Ringstedvej i Kvanløse, da en 78-årig mand blev ramt af en lastbil, så han kom ind under køretøjet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 78-årige havde synlige skader på underarmen. Lægehelikopteren hentede den tilskadekomne, da der var mistanke om, at han havde pådraget sig alvorlige skader, og han blev fløjet til Rigshopitalet til undersøgelse.

Politiet afspærrede Ringstedvej i begge retninger, mens der blev arbejdet på stedet. Vejen i nordgående retning blev åbnet omkring kl. 15.20 og en halv time senere blev hele vejen genåbnet.

Uheldet skete, da en parkeret lastbil kørte frem ved lav hastighed i en parkeringslomme samtidig med, at den 78-årige gik over vejen. Den chokerede lastbilchauffør, en 45-årig mand fra Hundested, havde ikke opdaget, at han ramte den 78-årige, før han kom ud af lastbilen for at handle i kiosken. Politiet optog rapport om uheldet for at belyse omstændighederne. Hospitalet oplyste senere, at den 78-årige var uden for livsfare, men at han havde pådraget sig alvorlige brud på arm og ryg.

Narkopåvirket på for hurtig knallert – Smedelundsgade/Kastanievej, Holbæk

Kl. 16.45 på Smedelundsgade i Holbæk gjorde færdselspolitiet tegn til en lille knallert om at standse. Føreren standsede dog ikke, men kørte over for rødt lys og drejede til venstre i krydset ved Kastanievej. Patruljen kørte efter og fik standset knallerten på Amtmandsvej. Føreren af knallerten, en 45-årig mand uden fast bopæl, var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet og anholdt. Knallerten viste sig at være konstruktivt ændret, da den blev målt på rullefelt til at kunne køre 57 km/t. Derudover var knallerten ene bremse defekt, og der var ikke tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på knallerten. Den 45-årige blev sigtet for de mange overtrædelser og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sine mange sager, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Humanitær eftersøgning – Dyrehavevej, Tølløse, Holbæk

Mandag eftermiddag iværksatte politiet en humanitær eftersøgning efter en 19-årig kvinde i Tølløse. Kvinden havde forladt hjemme om morgenen uden overtøj eller personlige ejendele, og familien var bekymrede, da hendes sindstilstand var nedtrykt. Flere hundepatruljer søgte i skovområdet ved Gl. Tølløse, hvor også en helikopter var indsat i eftersøgningen. Kvindens cykel blev fundet i skoven, og ikke langt derfra fandt politiet den 19-årige kvinde i livløs tilstand. Ambulance og lægehelikopter blev sendt til stedet, hvor der blev ydet førstehjælp til kvinden. Hun blev erklæret død af lægen i helikopteren kl. 20.55. Politiets undersøgelser viste intet mistænkeligt omkring den 19-åriges død. Der var ingen tegn på, at hun havde været udsat for en kriminel handling. De pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Narkokørsel – Amtsvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.24 standsede en patrulje en personbil på Amtsvejen i Jyderup, for at lave en rutinekontrol af bil og fører. Føreren, en 19-årig mand fra Ringsted, var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Herefter blev den 19-årige løsladt, men kan forventet at høre mere fra politiet i sagen.

Da hønsehuset brændte  – Baldersvej, Roskilde

Kl. 21.30 kom et alarmopkald om brand i et hønsehus på Baldersvej i Himmelev. Sønnen i huset opdagede flammerne i det lille hus, og der blev slået alarm til 112. Der var ingen risiko for, at ilden skulle sprede sig til huset. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor beboerne selv havde fået slukket ilden med en haveslange. En høne omkom ved branden, en stak af og en høne blev reddet ud. Branden opstod i forbindelse med en el-varmer til at holde vandet frostfrit, så der var ingen opgave for politiet på stedet. Ingen personer kom noget til ved branden.

Flere biler i uheld – Hovedvejen, Osted – Lejre

Kl. 06.22 tirsdag morgen skete et sammenstød med flere biler på rute 14, Hovedvejen ud for nr. 228 lige før Osted, Lejre i nordgående retning. En 26-årig kvinde fra Viby Sj., som kørte mod nord, kom over i de modkørende vognbane, hvor hendes bil først ramte sidespejlet på en modkørende, og senere stødte ind i en personbil, der blev ført af en 51-årig mand fra Roskilde. Den 51-årige forsøgte at undvige, men hjørnerne på bilerne ramte hinanden. I forbindelse med sammenstødet blev den 51-åriges bil påkørt bagfra af en anden bilist, en 39-årig mand fra Gevninge. Politi og redning kørte til stedet. Ingen personer kom noget til ved uheldet, men bilerne fik skader og spærrede hele Hovedvejen. Omkring kl. 07.10 var nogle af bilerne fjernet, og trafikken kunne glide forbi i det ene spor og kl. 07.30 var der ryddet helt op efter uheldet. Politiet afhørte alle parter og vidner i sagen for at klarlægge omstændighederne omkring uheldet.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler