Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Svinninge - onsdag den 30. december

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gl. Rørbyvej, Rørby, Kalundborg
Marsvej, Jyllinge
Diget, Benløse, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Strandlystgårdsvej, Yderby Lyng, Sjællands Odde
Rishøj, Veddinge Bakker, Fårevejle
Pajesø Strandvej, Nykøbing Sjælland

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Tværalle, Ringsted
Lendrumvej, Strøby


Færdselsuheld – Gørlevvej, Hallenslev, Gørlev – Kalundborg

Kl. 07.50 var en 49-årig mand fra Gørlev årsag til et færdselsuheld, idet han under kørsel ad Gørlevvej i nordøstlig retning i en personbil påkørte en anden, lovligt parkeret personbil i vejsiden. Som følge af påkørslen mistede han kontrollen over sin egen bil, som kørte af vejen og standsede, da den ramte en træ. Den 49-årige slap uskadt fra uheldet, hvor der kun skete materiel skade på de implicerede køretøjer. Politiet fik flyttet den ene af bilerne, så den ikke var til ulempe for den øvrige færdsel, og noterede sig efterfølgende de involverede parter og omstændighederne ved uheldet.

Spirituskørsel – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 13.40 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 55-årig mand fra Hvalsø for både spirituskørsel i en personbil og uden at sikre sig, at en passager under 15 år anvendte sikkerhedsudstyr under kørslen. Den 55-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev efterfølgende løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Kørsel uden førerret og efterlyst af politiet – Uglerupvej, Holbæk

Kl. 13.45 sigtede færdselspolitiet en 34-årig mand fra Asnæs for kørsel uden førerret, efter at han var standset som fører af en personbil uden at have førerret. Personbilens nummerplader viste sig at være efterlyste af politiet, fordi ejerafgiften ikke var blevet betalt. Politiet inddrog derfor bilens nummerplader med henblik på aflevering til Motorstyrelsen. Den 34-årige selv måtte også følge med politiet, som frihedsberøvede ham, fordi han faktisk også selv var efterlyst som udeblevet fra fogedretten. Han fik derfor en køretur med politiet til fogedretten i Holbæk, hvor politiet afleverede ham til fogeden, så retsmødet i fogedretten kunne gennemføres. Den 34-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld – Mosede Landevej / Karlslunde Parkvej, Greve

Kl. 16.39 var der sket et færdselsuheld i krydset Mosede Landevej – Karlslunde Parkvej, idet to personbiler var stødt sammen. Det viste sig, at en 74-årig kvinde fra Taastrup var kørt ad Karlslunde Parkvej frem til krydset ved Mosede Landevej, hvor hun ville svinge til venstre i nordlig retning. Da hun var kørt frem over vigelinjen i krydset i forbindelse med svingningen, stødte hun sammen med en 20-årig kvinde fra Roskilde, der kørte i sydlig retning ad Mosede Landevej. Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet optog rapport om, fordi den 74-årige kan mistænkes for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om vigepligt.

Personpåkørsel – kvinde død – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 17.24 fik politiet fra DSB en melding om, at en person var blevet påkørt på jernbanesporet mellem Trekroner og Roskilde togstationer. Flere politipatruljer og ambulancepersonale blev sendt til jernbaneområdet, hvor togdriften var indstillet. I et område omkring Østre Ringvej fandt politiet en livløs kvinde, som trods intensiv førstehjælp blev erklæret for afgået ved døden. Samtidig med politiopgaven på jernbanen blev politiet opsøgt af personer, der var ude at lede efter en 73-årig kvinde fra Roskilde, som havde forladt sin bopæl i nedtrykt tilstand. Kvinden fundet på jernbanesporet blev bragt til skadestuen i Roskilde, hvor familie og pårørende kunne genkende hende som den bortgåede 73-årige fra Roskilde. Togdriften blev herefter genoptaget efter afsluttede politiundersøgelser på jernbanesporene, og politiet vurderer ud fra de foretagne undersøgelser og oplysninger i sagen, at der ikke ligger nogen forbrydelse bag den 73-årige kvindes død.

Færdselsuheld – Næstvedvej / Ahorn Alle / Bragesvej, Ringsted

Kl. 18.09 fik politiet via alarm en anmeldelse om et færdselsuheld i rundkørslen Næstvedvej-Ahorn Alle-Brages, idet en personbil med en mandlig fører var flygtet fra stedet efter påkørsel af en anden personbil inde i rundkørslen. En patrulje kørte til stedet uheldsstedet, hvor politiet traf en uskadt, 33-årig mand fra Herlufmagle. Hans personbil havde skader på højre bagskærm efter påkørsel, da han kørte inde i rundkørslen. Herunder blev han påkørt af en personbil, der var kørt ad Næstvedvej i nordlig retning og frem over vigelinjen ind i rundkørslen, hvor den 33-åriges bil blev ramt på højre bagskærm. Efter uheldet flygtede skadevolderen fra stedet, men den 33-årige fulgte kortvarigt efter, så han kunne aflæse nummerpladen på modpartens personbil. Den bil fandt politiet imidlertid ikke og vil nu via bilejeren med bopæl i Sorø forsøge at få identificeret den mandlige fører på uheldstidspunktet. Politiet har derfor optaget rapport om uheldet, hvor den flygtede part som minimum kan mistænkes for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om vigepligt.

Fyrværkeriloven – Vestre Hovvej, Svinninge - Holbæk

Kl. 19.02 bemærkede en patrulje, at to unge mænd fik meget travlt med at løbe væk, da de fik øje på patruljebilen. Politiet fik dog kontakt til de to mænd, som politiet kontrollerede nærmere, da den enes jakke bulede mistænkeligt. Det viste sig at skyldes tre ulovlige kanonslag med en længde på 18 cm, som han skjulte under jakken. Der var tale om to mænd på 20 og 23 år fra Svinninge, som oplyste, at de var i besiddelse af flere ulovlige kanonslag på deres bopæl. Her fik politiet udleveret yderligere kanonslag af samme slags, så politiet kunne sigte dem for overtrædelse af fyrværkeriloven ved at være i besiddelse af i alt 22 ulovlige kanonslag. Kanonslagene beslaglagde politiet som bevis og med henblik på senere destruktion, og de to sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel mv. – bil beslaglagt – Lindebjerg, Hørve – Odsherred

Kl. 19.35 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Greve for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret. Politiet undersøgte den 22-åriges personlige forhold nærmere og kunne konstatere, at han inden for den seneste 1½ år var blevet sigtet syv gange for kørsel uden førerret. Politiet beslaglagde derfor hans personbil med henblik på senere konfiskation. Personbilen blev i den forbindelse undersøgt nærmere, og herunder fandt politiet en 18 cm lang og ulovligt kanonslag, der lå gemt under et sæde. Den 22-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer på grund af mistanke om at være påvirket af kokain under kørslen. Når blodprøven er blevet analyseret, kan den 22-årige forvente at høre nærmere fra politiet.

Brand i affaldscontainer – Parkvej, Køge

Kl. 20.26 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i en affaldscontainer på et grønt område mellem Parkvej og Gymnasievej. Branden blev hurtigt slukket, og affaldscontainer fik kun mindre skader som følge af branden, der var af ukendt årsag var opstået i containerens affald. Politiet undersøger nu sagen i et forsøg på at finde brandårsagen.

Uro og uorden – Nyrupvej, Kalundborg

Kl. 23.37 fik politiet en henvendelse om, at nogle unge skød med fyrværkeri på skolens område. En patrulje kørte til området og fik kontakt til seks lokale drenge på 16 og 17 år fra Kalundborg. De oplyste at have affyret fyrværkeri, men på lovlig vis. Politiet fik sig en god snak med de unge, der til sidst ryddede op efter sig. Ingen blev således sigtet for noget, inden de unge forlod området.

Uro og uorden – Kløverstien, Holbæk

Kl. 01.25 fik politiet en anmeldelse fra en lokal borger om, at en fremmed mand befandt sig inde i en elevator, hvor han råbte og skreg til ulempe for beboerne i området. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en spirituspåvirket, 36-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd på stedet. Da politiet vurderede, at han ikke var egnet til at tage vare på sig selv på grund af spirituspåvirkningen, blev han frihedsberøvet, så han efter et lægetilsyn kunne anbringes i detentionen til afrusning. Onsdag morgen blev han løsladt og kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.OPFØLGNING


Grundlovsforhør – Grov vold – Gørlev – Kalundborg

Kl. 17.40 foretog politiet i Kalundborg anholdelse i Gørlev-området af en 25-årig mand fra Tappernøje, idet han mistænkes for at have en rolle i et overfald på en 35-årig mand fra Gørlev den 26. og 27. december. To andre mænd på 31 og 32 år fra Gørlev er allerede varetægtsfængslet frem til den 12. januar 2021 i sagen, der omhandler vold ved slag og spark samt trusler mod det 35-årige offer. Den 25-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk onsdag med påstand om varetægtsfængsling fra anklagemyndighedens side. Grundlovsforhøret i forbindelse med varetægtsfængslingen af de to øvrige mænd foregik bag lukkede døre, hvorfor anklagemyndigheden også ved dette grundlovsforhør vil begære dørlukning under retsmødet.
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler