Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Svinninge - onsdag den 16. december

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Frederiksberg, Svebølle

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bryggervænget, Kalundborg
Smedegade, Roskilde
Møllevej, Karlslunde
Lyder Høyersvej, Grevinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

COVID-19-tilsyn i politikredsen

I løbet af tirsdagen foretog patruljer fra Midt- og Vestsjællands Politi i alt 56 tilsyn på lokaliteter og steder, der er omfattet af de indførte retningslinjer og restriktioner for at begrænse coronasmitten. Kontrollen var i går målrettet butiks- og forretningsgader i byerne Køge (16 tilsyn i Brogade), Solrød (15 tilsyn i Solrød Centret), Roskilde (9 tilsyn i Ringstedgade, Søndre Ringvej og Køgevej), Lejre (6 tilsyn på Hovedvejen, Alfarvejen og Lejrevej) og Holbæk (10 tilsyn i Ahlgade og Smedelundsgade).

Ingen af stederne var der grundlag for at hive bødeblokken frem, efter at politiet havde kontrolleret brug af værnemidler hos både ansatte og kunder, antal personer i forretningslokalerne, skiltning og mulighed for afspritning. Kontrollen fra politiets side fortsætter i den kommende tid over hele politikredsen, hvor der siden fredag eftermiddag er indført de samme skærpede restriktioner i samtlige 10 kommuner i politikredsen.

Lastbil og varebil i alvorligt uheld – Gislingevej/Hagesholmvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 07.08 tirsdag morgen skete et sammenstød imellem to tunge køretøjer i et kryds i Svinninge. Lastbilen, som blev ført af en 25-årig mand fra Køge, kørte ad Hagesholmvej mod vest. I sydlig retning ad Gislingevej kørte varebilen med en 42-årig mand fra Nykøbing Sjælland ind i krydset. Lastbilchaufføren havde fuldt stop i sin retning, men han mistænkes for at have overtrådt sin vigepligt, idet lastbilen kørte ind i siden på varebilen, så der skete betydelig materiel skade. Den 42-årige fik skader på overkroppen som følge af uheldet og blev kørt til sygehuset til behandling for skader på brystkassen. Hans tilstand blev skønnet stabil. Lastbilchaufføren blev tilset på stedet af ambulancepersonalet, men havde ingen skader. Politiet optog rapport om uheldet for at belyse omstændighederne omkring vigepligtsuheldet.

Gangbro påkørt af kranbil – Trekroner Allé, Roskilde

Kl. 13.58 påkørte en lastbil med kran en gangbro over Trekroner Allé tæt ved Trekroner Station. Broen kollapsede ned over lastbilen, så chaufføren, en 52-årig mand fra Jægerspris, blev fastklemt i lastbilen. Politi, ambulance og brandvæsen kørte til stedet, hvor den 52-årige blev hjulpet ud. Han blev kørt til undersøgelse på sygehuset, men var sluppet fra uheldet uden skader. Der var heldigvis ingen personer på broen, da uheldet skete. Trekroner Allé blev afspærret, da et omfattende oprydningsarbejde ventede. Broen var totalskadet, og skulle skæres i stykker og køres væk. Vejen var først ryddet helt op omkring kl. 22.50. Politiet optog rapport om uheldet, som skete fordi lastbilens kran ikke var sænket ned på ladet før den kørte. Lastbilen var derfor for høj og stødte på broen, da den kørte under.

To uheld samme aften – Ringvej Syd, Regstrup - Holbæk

Kl. 18.29 skete et solouheld på den ny etablerede Ringvej Syd i Regstrup. En 48-årig kvinde fra Roskilde kørte i nordlig retning, men grundet mørke og nedsat sigtbarhed på grund af regn, overså hun, at vejen endte i et T-kryds og kørte lige ud i en grøft. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 48-årige blev kørt til tjek på sygehuset på grund af nakkesmerter.
Kl. 21.24 skete endnu et solouheld på Ringvej Syd, men denne gang var det en minibus, som kørte i østlig retning parallelt med motorvejen. Bussen blev ført af en 44-årig kvinde fra Holbæk, som grundet kraftigt nedbør overså at vejen sluttede. Hun kørte derfor lige ud og endte i en jordvold. En ambulance og en patrulje kørte frem til stedet, hvor den 44-årige blev kørt kontrol på sygehuset. Der var ingen melding om alvorlig personskade ved nogen af de to uheld. Politiet kontrollerede vejafmærkningen på stedet, som var intakt, men underrettede Vejdirektoratet om uheldene, så forholdene på stedet kunne undersøges nærmere.

Ung mand overfaldet– Nygade, Holbæk

Kl. 19.49 anmeldte en 15-årig dreng, at han netop var blevet overfaldet af en gruppe unge mænd for en slikforretning i Nygade. Han blev tildelt slag, spark og en skalle, hvorefter han fik frataget sin kasket. Den 15-årige genkendte nogen af overfaldsmændene. Politiet traf den 15-årige og hans mor på Holbæk Station, hvor han blev afhørt til sagen. Han efterfølgende blev undersøgt på skadestuen, men han havde ikke fået alvorlige skader. Mens politiet var på stedet ankom to unge mænd, som kunne mistænkes for at have en rolle i overfaldet på den 15-årige. Politiet anholdt en 16-årig fra Vipperød og en 17-årig fra Regstrup, der kl. 20.55 blev sigtet og anholdt for overfaldet. Politiet visiterede de anholdte, hvor den 16-årige blev fundet i besiddelse af 15 små poser med hash, og den 17-årige havde 12 små poser med hash på sig – med ca. 1 gram hash i hver pose. De blev begge sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg og hashen beslaglagt.
Kl. 21.10 anholdt politiet en 15-årig dreng fra Hellerup, som de traf i Holbæk og som også var mistænkt i sagen om overfaldet i Nygade. Alle de anholdte blev kørt til afhøring på politistationen, hvilket deres værger og de sociale myndigheder blev underrettet om.

Kl. 22.38 anmeldte personalet i et regionaltog, at en ung mand havde kastet sten mod toget, mens det holdt på Holbæk Station. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf den mistænkte, en 17-årig ung mand fra Svebølle, som blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, da der ikke var sket skade på toget. Han var kunne desuden mistænkes for at have en rolle i overfaldet på den 15-årige i Nygade tidligere på aftenen, så han blev anholdt og sigtet i den sag og taget med til afhøring. Hans værger og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Han var påvirket af alkohol/hash og overnattede i detentionen til afrusning.

Sagen blev vurderet juridisk, men der ikke blev skønnet grundlag for at fremstille de fire unge mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, så de blev løsladt. Sagen efterforskes fortsat, og de sigtede kan forvente at høre mere fra politiet.

Vidner som så overfaldet i Nygade I Holbæk foran en slikbutik omkring kl. 19.49 tirsdag aften, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Narkokørsel og hashsalg – Parkstræde, Ringsted

Kl. 22.30 bemærkede en patrulje en personbil som kørte ad Parkstræde og lidt efter holdt ind på en parkeringsplads. En ung mand henvendte sig ved bilen, hvor han stak hele overkroppen ind af bilens siderude, der var rullet ned. Da politiet henvendte sig ved bilen, trak den unge mans sin overkrop ud af bilens vindue, og i det samme faldt der en pose med hash ned på jorden. I posen lå 16 mindre poser med hver en hashklump og 10 poser med skunk – Der senere blev kontrolvejet til 21,63 gram hash og 12,51 gram skunk i alt.

Patruljen sigtede den unge mand som tabte hashen, en 16-årig fra Ringsted for narkobesiddelse med henblik på videreslag. Han blev visiteret, hvor han blev fundet i besiddelse af et firecifret kontantbeløb, som politiet mistænkte var udbyttet fra hashsalg.

Fra bilen kom en kraftig lugt af hash, så betjentene mistænkte føreren, en 20-årig mand fra Ringsted, for narkokørsel. Han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 20-årige vil få besked fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Patruljen ransagede efterfølgende den 16-åriges værelse, mens hans værge var til stede. Ved ransagningen blev der fundet yderligere 19,44 gram skunk. Al hash og skunk blev beslaglagt med henblik på konfiskation. De sociale myndigheder blev underrettet om sagen, og den 16-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.


Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler