Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Svinninge - mandag den 2. november

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rådhusstræde, Køge
Holbækvej, Store Merløse
Solrød Center, Solrød Strand (3 steder)
Brogade, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Omøvej, Køge
Kystvej, Solrød Strand (2 steder)
Hækkerupsvej, Ringsted
Blåhusvej, Greve
Schulin Parken, Tølløse
Mirabellevej, Kirke-Hyllinge
Kejserkåbevej, Holbæk (2 steder)
Damager Vænge, Greve
Blommevej, Kirke-Hyllinge
Hulvejen, Solrød Strand
Skætterivej, Holbæk
Spurvej, Solrød Strand (2 steder)
Pemkavej, Solrød Strand
Parkvænget, Solrød Strand
Pærevej, Kirke-Hyllinge (2 steder)
Karlstrup Strandvej, Solrød Strand
Nemovej, Solrød Strand
Havemøllevej, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Skjoldenæsvej, Jystrup Midtsj.
Ved Stadion, Køge


Fredag – lørdag


Spiritus og narkokørsler – Holbæk, Køge og Roskilde

Fredag sigtede og anholdt politiet flere bilister for at køre i narko og spirituspåvirket tilstand.

Tidligt fredag morgen kl. 06.30 blev en 37-årige mand fra Gislinge standset, sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil ad Solbjerggård i Kundby, Svinninge i Holbæk.

Kl. 09.10 på Holbækvej i Kalundborg blev en 43-årig kvinde fra Svebølle sigtet og anholdt for spirituskørsel. Hun var desuden frakendt førerretten, og blev sigtet for at køre i frakendelsestiden. Efter en blodprøveudtagelsen blev hun løsladt, men allerede kl. 13.07 var hun igen ude at køre og blev standset af politiet endnu engang. Da hun stadig var spirituspåvirket, blev hun igen anholdt og fik udtaget endnu en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Ejeren af bilen blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden kørekort, og kan forvente en bøde i den forbindelse.

Kl. 00.59 blev en 32-årig mand uden fast bopæl standset af en patrulje på Køge Bugt Motorvejen i Køge. Han erkendte straks, at han havde røget hash og at han ikke have førerret. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet visiterede den 32-årige og en 26-årig mand fra Toreby, som var passager i bilen. Her fandt politiet en smule kokain på den 26-årige, som erkendte et det var en bane til eget forbrug. Den 32-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen.

Kl. 01.22 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Holbæk for narkokørsel i en personbil, som han kørte ad Havnevej i Holbæk og blev standset i krydset ved Munkholmvej. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt.

Kl. 04.22 traf en patrulje to kraftigt påvirkede mænd, som stod ved en bil ved en tankstation på Københavnsvej i Roskilde. Begge mænd nægtede, at de havde ført bilen, så de blev anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Mændene, en 24-årig mand fra Slangerup og en 38-årig mand fra Polen var påvirket af både narko og spiritus. I bilen fandt politiet et slagvåben, en økse og en peberspray, som begge mænd blev sigtet for besidde og våbnene beslaglagt. De fik begge udtaget blodprøver, og blev taget med til politistationen til afhøring. Efterforskningen viste, at de to mænd ikke havde fået lov at låne varebilen. Videoovervågningen fra tankstationen viste, at det var den 24-årige, som havde ført bilen. Han blev derfor også sigtet for brugstyveri af varebilen. Han havde desuden ingen kørekort, hvorfor han også blev sigtet for kørsel uden førerret. Begge mænd blev løsladt op ad dagen lørdag. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter begge mænd kan forvente at høre mere i sagen. Bilen blev udleveret til rette ejer.

Solouheld – Sasserupvej, Holbæk

Kl. 13.55 skete et solouheld på Sasserupvej, da en 60-årig kvinde fra Ringsted af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen og påkørte et træ. Kvinden kørte ad Sasserupvej i østlig retning og påkørte træet foran ejendommen i nr. 22. En patrulje kørte til stedet, hvor føreren af bilen rutinemæssigt blev testet med alkometeret, som ikke viste tegn på alkoholindtag. Kvinden slap uskadt fra uheldet.

Brand i rækkehus – Odinsparken, Ringsted

Kl. 16.17 kom et alarmopkald om en brand i et rækkehus. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor flammerne havde godt fat i rækkehusets 2. sal. Alle personer var selv kommet ud, og brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol, så den ikke spredte sig. Husets 2.sal udbrændte helt, men ingen personer kom til skade ved branden. Politiet undersøgte brandstedet, hvor der ikke blev fundet noget mistænkeligt. En nærmere brandundersøgelse på stedet, skal afklare om ilden startede i en elektrisk installation under en seng.

Narkosager– Roskilde

Kl. 15.45 kørte en patrulje til området omkring en spejderhytte ved Eriksvej, hvor politiet havde fået et tip fra borgerne om, at der foregik noget mistænkeligt, der kunne ligne narkosalg. Politiet så her flere personer på stedet, og henvendte sig til dem. En 23-årig mand uden fast bopæl i Høje Taastrup kommune, blev fundet i besiddelse af 0,35 gram hash og et kontantbeløb, som politiet mistænkte stammede fra hashsalg. Den anden person på stedet var en yngre kvinde, som erkendte, at hun var der for at købe hash. Hun havde dog endnu ikke købt noget, og fik lov til at gå. Mens politiet arbejdede på stedet kom endnu en køber, en yngre mand, som også erkendte at hans ærinde var hashkøb. Politiet sigtede og anholdt den 23-årige for narkoslag af 22 gram hash, beregnet ud fra det kontantbeløb, som den sigtede havde på sig. Han blev taget med til afhøring på politistationen, hvor den 23-årig nægtede, at have solgt hash. Han blev løsladt senere på aftenen, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Kl. 21.30 traf en patrulje en 48-årig mand i det vestlige Roskilde, som havde en opførsel, som vækkede politiets mistanke. Manden forsøgte at gå fra stedet, da han fik øje på politiet. Betjentene indhentede manden, som blev skønnet påvirket af narkotika. Den 48-årige blev visiteret, hvor politiet fandt 9,29 gram amfetamin, som blev beslaglagt. Politiet ransagede mandens bopæl i Roskilde, men fandt ikke yderligere ulovligt. Den 48-årige blev sigtet for narkobesiddelse og kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld – Krænkerupvej, Knudstrup, Høng – Kalundborg

Kl. 10.50 fik politiet et alarmopkald fra en bilist, der havde fundet en cyklist liggende ved kanten af vejen. En ambulance og politiet kørte til findestedet, hvor en 32-årig kvinde fra Høng blev truffet. Hun havde smerter i ryggen, så hun blev i ambulancen kørt til skadestuen til undersøgelse. Modparten var en bilist, som efter en hurtigt kontakt til cyklisten var kørt videre. Politiet fik klarlagt, at den 32-årige var kørt på sin cykel ad Krænkerupvej mod sydøst, da hun blev ramt på cyklens baghjul af en bilist, der kørte i modsat retning. Bilisten standsede og tog kontakt til cyklisten, der var væltet som følge af påkørslen. Da hun udtalte, at hun var okay, fortsatte bilisten uden i øvrigt at deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til. Cyklisten havde kort efter fået det værre og lagt sig ned, indtil hun blev fundet af en anden forbikørende bilist. Politiet forsøger nu at finde frem til bilisten, men cyklisten kunne kun huske, at der var tale om en personbil.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra bilisten eller andre, der måtte have kendskab til identiteten på bilisten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – 45-knallert beslaglagt – Vollerslevvej, Ringsted - Køge

Kl. 13.12 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 54-årig mand fra Bjæverskov for spirituskørsel på en 45-knallert, som dels ikke havde nogen nummerplade på, dels var afmeldt og dermed uden lovpligt ansvarsforsikring under kørsel på offentlig vej. Den 54-årige måtte i øvrigt heller ikke være fører af 45-knallerten, idet han i forvejen var frakendt kørekortet. Knallerten tog politiet sig af, idet den blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation, fordi det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 54-årige blev afsløret i at være fører af et køretøj uden at havde den fornødne førerret. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere til, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld / spirituskørsel mv. – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 14.45 fik politiet en melding om et færdselsuheld på afkørselsrampen ved motorvejsafkørsel 33 Lellinge fra Sydmotorvejen, idet en personbil og en lastbil var stødt sammen. Det viste sig, at ingen var kommet til skade ved uheldet, der var sket, efter at en 36-årig mand fra Hedehusene i en lastbil var standset for rødt lys i lyskrydset ved Ringstedvej og enden af motorvejsafkørslen. Kort efter blev lastbilen bagfra påkørt af en personbil ført af en 54-årig mand fra Eskilstrup, der viste sig at være påvirket af spiritus under kørslen. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 54-årige blev også sigtet for kørsel uden førerret i personbilen, idet han i forbindelse med anden sag om spirituskørsel havde fået inddraget førerretten i august måned. Uheldet voldte ikke de store trafikale problemer, idet køretøjerne holdt i nødsporet på afkørselsrampen.

Færdselsuheld / narkokørsel mv. – Stationsholmen, Greve

Kl. 15.20 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist havde påkørt et skilt ved en tankstation og efterfølgende var kørt fra stedet. En patrulje kunne på stedet konstatere, at et skilt ved indkørslen til tankstationen var blevet påkørt af en personbil, som efterfølgende havde forladt stedet. Politiet ledte efter bilen og fandt den efterladt i nærområdet, hvor bilejeren boede. Bilen havde mindre skader efter påkørslen af skiltet, og ved henvendelse på bilejerens adresse traf politiet en mand, der svarede til føreren af bilen på uheldstidspunktet. Der var tale om en 19-årig mand fra Hvidovre, som blev skønnet påvirket af narkotika og også havde været det under kørslen på tankstationens område få minutter tidligere. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel i forbindelse med uheldet. Ved ransagning af bilen fandt politiet lidt skunk og noget medicin, som den 19-årige ikke lovligt kunne være i besiddelse af. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring til sagerne om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og lægemiddelloven.

Varetægtsfængsling – Vold - Jyderup – Holbæk

Kl. 15.31 fik politiet via pårørende til en 19-årig kvinde fra Jyderup om, at hun havde været udsat for vold. Politiet fik kontakt til offeret, som havde lettere, fysiske skader som følge af et overfald, som en 19-årig mand fra Jyderup var mistænkt for at have begået. Offeret blev undersøgt og fik fornøden behandling på skadestuen, medens politiet fandt frem til den 19-årige i Jyderup, så politiet kunne anholde ham kl. 16.01. Han blev sigtet for vold mod den 19-årige kvinde og søndag fremstillet i grundlovsforhør, fordi han var mistænkt for vold begået i en prøvetid for tidligere domme for bl.a. tilsvarende kriminalitet. Grundlovsforhøret endte med, at den 19-årige blev varetægtsfængslet til den 10. november 2020.

 

Færdselsuheld – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 20.12 rykkede færdselspolitiet ud til et færdselsuheld ved en tankstation, hvor en personbil og en knallert var stødt sammen. Knallertkøreren havde fået afhentet sin knallert og var forsvundet fra stedet uden at give sig til kende over for modparten. Færdselspolitiet fik ud fra vidneforklaringer klarlagt identiteten på en mand, der med sin varebil havde hentet knallerten og den unge fører. Der var tale om en 16-årig mand fra Ringsted og hans far, der efterfølgende afleverede knallerten til nærmere undersøgelse på Ringsted politistation. Uheldet var sket kort før anmeldelsen, da den 16-årige var kørt ind i siden på en personbil ført af en 19-årig kvinde fra Ringsted, da hun kørte ad Næstvedvej mod nord. Knallertkøreren, der ifølge vidner var kommet fra Mellem Broerne, væltede ved sammenstødet, men slag uskadt fra uheldet. Politiet skal nu havde undersøgt knallerten nærmere, idet stelnummeret ikke umiddelbart kunne findes, ligesom den 16-årige mistænkes for kørsel uden styrthjelm og uden lys på knallerten, kørsel uden for cykelstien på en knallert uden ansvarsforsikring og mulige konstruktive ændringer. Den 16-årige kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når de nærmere omstændigheder er klarlagte, herunder om den 16-årige pådrog sig skader ved uheldet.

 

Færdselsuheld – Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 21.54 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en forulykket personbil, der var kørt i grøften. Det viste sig, at en 19-årig mand fra Nykøbing Sj. under kørsel i sydøstlig retning ad Gl. Nykøbingvej af ukendte årsager havde mistet kontrollen over bilen, der var endt i grøften. En forsædepassager – en 18-årig kvinde fra Højby Sj. – havde fået smerter ved ryggen som følge af uheldet, så hun blev i ambulancen bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

 

Spirituskørsel – Vig Hovedgade, Vig – Odsherred

Kl. 00.57 ville en patrulje kontrollere en personbil, der blev ført ad Vig Hovedgade i vestlig retning. Føreren af personbilen ønskede dog ikke at tale med politiet og satte hastigheden op. Politiet fulgte dog efter ad forskellige veje i Vig-området og øst herfor, indtil det lykkedes politiet at få standset bilisten på Egebjergvej kl. ca. 01.12. Føreren af bilen var en 24-årig mand fra Fårevejle St., som trods modstand blev anholdt og sigtet for spiritus-/narkokørsel, da han var påvirket under kørslen i et køretøj, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han heller ikke havde førerret. Han fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, ligesom politiet afhørte ham til kørslen, der omfattede kørsel med højere hastighed end tilladt, kørsel frem mod rødt lys i krydset Holbækvej – Vig Hovedgade samt et mindre færdselsuheld med påkørsel af den forfølgende patruljebil, da han foretog en vending i krydset Vig Stationsvej – Vig Parkvej for at slippe væk fra politiet. Den 24-årige blev løsladt søndag morgen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

 

Søndag - mandag

 

Punkteret dæk årsag til uheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 09.54 skete et solouheld i tredje vognbane på Køge Bugt Motorvejen mod syd i Solrød. Under kørslen punkterede højre fordæk, hvorefter køretøjet kurede ind i det midterste autoværn. Bag rattet sad en 26-årig kvinde fra Bjæverskov, som kørte med to mindreårige børn i bilen. Ingen personer kom noget til ved uheldet, men de blev alle tilset i ambulance. Bilen fik skader på fronten og kunne ikke køre videre. Tredje og fjerde vognbane var spærret i forbindelse med ulykken, og der blev sendt en skiltevogn til at regulere trafikken indtil bilen blev fjernet af autohjælp.

Skudhul i vindue – Hf. Granløseparken, Rosenstien, Holbæk

Kl. 13.16 anmeldte ejeren af et kolonihavehus, at hun netop var ankommet til huset, hvor hun havde konstateret et hul i en rude, som kunne ligne et skudhul. Politiet undersøgte huset og hullet i ruden ved husets soveværelse. I væggen i soveværelset fandt politiet et projektil. En hundepatrulje afsøgte området for spor. Der blev ikke fundet tegn på yderligere skudafgivelser ved huset eller i området. Sagen efterforskes nu, for at klarlægge omstændighederne. Beboere i området havde hørt et brag omkring kl. 10.00 samme dag, så politiet formoder, at det kan være sket der. Der var ingen personer i huset, da skuddet blev afgivet.

Vidner, som har set eller hørt noget ved haveforeningen søndag formiddag/middag, og som har oplysninger i sagen bedes kontakte Almen Efterforskning i Holbæk på tlf. 114.

Kørte for hurtigt uden kørekort og forsikring – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 17.14 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en personbil, som kørte på Holbækmotorvejen ved Holbæk i al for høj fart. Kørslen blev optaget af videobilen, som satte efter i høj fart, for at følge med personbilen. Politiet standsede bilen, som blev ført af en 34-årig mand fra Greve, som var frakendt førerretten ved for flere tidligere hastighedssager. Han blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilens forsikring var ikke blevet betalt, så politiet inddrog nummerpladerne. Videooptagelsen af bilens kørsel sendes nu ind til Nationalt Færdselscenter, som vil lave en beregning af hastigheden, hvorefter den 34-årige vil høre mere fra politiet. Den sigtede havde flere endnu ikke afsluttede sager om alvorlige overtrædelser af færdselsloven, og han kan forvente at få alle sine sager afgjort samtidig ved et senere retsmøde.

For hurtig knallert – Labæk, Holbæk

Kl. 18.37 standsede politiet en lille knallert, som kunne køre væsentlig hurtigere end de tilladte 30 km/t. Knallertføreren, en 17-årig ung mand fra Holbæk blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert, og knallerten blev indbragt til politistationen. Her skal der foretages en hastighedsmåling af knallerten på et rullefelt. Den 17-årige vil herefter høre mere fra politiet i sagen. Hvis hastighedsmålingen på knallerten viser 43 km/t eller derover, vil sagen foruden en bøde lægges op til en betinget frakendelse af knallertkørekortet

Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler