Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Svinninge - fredag den 7. maj

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Svends Alle, Kalundborg
Maglehøjgårdsvej, Grevinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

Mange afvist til køre- eller teoriprøve på grund af manglende coronapas

For at deltage ved teori- eller køreprøve er det krav, at man skal kunne fremvise et gyldigt coronapas. Desværre har Midt- og Vestsjællands Politi måtte afvise hele 42 elever, som var mødt op uden at kunne fremvise et gyldigt coronapas.

En optælling i politikredsen viser at foreløbig 35 teoriprøver og 7 køreprøver er blevet aflyst på grund af manglende coronapas i perioden fra 7. april til 6. maj. 

Det svarer til at ca. 5 hele teoriprøvehold er blevet aflyst, og at en prøvesagkyndig har fået aflyst alle sine prøver en dag. De mange aflyste prøver betyder, at det vil tage længere tid at afvikle de teori- og køreprøver, som har hobet sig op under den lange nedlukning på grund af Covid-19. 

De køreelever, som er blevet afvist ved en prøve, skal selv betale et nyt gebyr på 600 kr, når de bestiller en ny tid til køre- eller teoriprøve. 

Så HUSK coronapasset, hvis du skal til køre- eller teoriprøve. Både for din egen skyld, men også for de som venter på at få tid til en prøve. 

 

Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 10.52 blev en 28-årig mand fra Herfølge anholdt og sigtet for narkokørsel i bil på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning ved Solrød Strand. Den 28-årige var påvirket af hash og var desuden frakendt førerretten på grund af flere tidligere sager om kørsel i frakendelsestiden. Først i 2027 udløb hans frakendelsestid, og nu er der så risiko for, at den nye sag forlænger denne periode, hvis han bliver dømt for endnu en sag om narkokørsel. Han blev desuden fundet i besiddelse af to klumper hash, som senere blev kontrolvejet til 3,22 gram, så han blev også sigtet for lov om euforiserende stoffer, og hashen beslaglagt.

Den 28-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøveanalysen, som vil have afgørende betydning for, hvornår det bliver muligt for den 28-årige, at generhverve sin førerret.

Inden sin løsladelse blev den 28-årige gjort bekendt med, at hvis han fortsatte med at køre, så ville der være stor risiko for, at politiet kunne tage hans bil.

Kvinde bedraget på nettet – Odsherred

Kl. 11.00 anmeldte en 30-årig kvinde, at hun gennem en længere periode var blevet bedraget af en mand på nettet, som hun troede, hun havde et forhold til. Kvinden skrev med ham, mens hun opholdt sig hos sin familie i Odsherred. Kvinden havde på Instagram mødt en mand, som kaldte sig Kim og var fra Sydkorea. Kvinden indledte et virtuelt forhold til Kim, som havde lovet hende, at de skulle forloves, og at han ville hjælpe hende med at indfri en gæld, den 30-årige havde. De aftalte, at han senere skulle komme til Danmark, når det var muligt. Undervejs oplyste Kim, at der var opstået der nogle problemer, så Kim bad den 30-årige om penge, for at kunne sende pakker med gaver til hende. Han sendte hende diverse foto til at understøtte historien, så hun troede på ham. Hun nåede at betale 32.000 kr. til Kim, men da han bad om yderligere 30.000 kr. fattede hun mistanke og anmeldte bedrageriet til politiet.

Politiet efterforsker sagen i forsøget på at afklare, hvem som stod bag bedrageriet, men det er svære sager at opklare, hvis det foregår på tværs af landegrænser og verdensdele.
Borgerne opfordres til at være skeptiske, når de skriver med personer på nettet. Det er aldrig til at vide, hvem der sidder i den anden ende. Så snart der bliver penge indblandet, skal du være ekstra opmærksom, så du ikke bliver snydt. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplevet noget lignende eller har brug for rådgivning.

To narkobilister taget samtidig – Holbækvej, Vig –Odsherred

Kl. 12.15 havde en patrulje standset en personbil i en rutinekontrol på Holbækvej i Vig. Bag rattet sad en 54-årig mand fra Brøndby, som betjentene mistænkte for at køre i narkopåvirket tilstand, så de tog en test med narkometeret. Det tager omkring 15 min inden narkometeret har analyseret testen, og imens den ene betjent ventede på resultatet, så spildte den anden betjent i patruljen ikke tiden.

Da der i det samme kørte en personbil forbi på Holbækvej, slog betjenten bilens nummerplade op i politiets systemer på mobiltelefonen. Da der i søgeresultatet stod, at bilen var efterlyst for brugstyveri, tog betjenten en hurtig beslutning. Han løftede narkometeret ud af patruljebilen, så hans makker kunne få testsvaret, hvorefter han kørte efter den stjålne bil, som kørte videre ad Holbækvej.

Den efterlyste bil blev hurtigt standset, og det skulle vise sig, at nu havde betjentene virkelig fået hænder fulde. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra Højby Sj. var frakendt førerretten og påvirket af amfetamin, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Bilen havde han stjålet fra sin ekskæreste ugen før, så han blev sigtet for brugstyveri, narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Ved en visitation blev han fundet i besiddelse af 6,3 gram amfetamin, som blev beslaglagt med henblik på destruktion, og den 27-årige sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Endnu en patrulje måtte assistere, da resultatet af den første narkometertest i mellemtiden var kommet. Den 54-årige mand var påvirket, så han blev også anholdt, sigtet for narkokørsel og kørt til blodprøveudtagelse. Begge mænd blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og den stjålne bil blev leveret retur til rette ejer.

Begge sigtede kan forvente at høre mere i sagen, når politiet har fået resultatet af blodprøveanalysen.

Bil påkørte svingende traktor – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 14.45 skete et uheld på Strandvejen mod nord i Svinninge i Holbæk, da en traktor under et venstresving mod Vejlebyvej blev påkørt af en bilist, som overhalede lige i det samme. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der var sket en alvorlig kollision, og bilen havde fået store skader. Bilen blev ført af en 56-årig kvinde fra Grevinge, og bag rattet i traktoren sad en 27-årig mand fra lokalområdet.

Da der var risiko for, at den kvindelige bilist kunne være kommet alvorligt til skade, blev bilinspektøren sendt frem til at undersøge uheldsstedet. Strandvejen blev spærret i begge retninger, men undersøgelserne stod på. Føreren af traktoren var uskadt og der var kun sket mindre skader på traktoren. Bilisten blev kørt i ambulance til sygehuset til undersøgelse, hvor det blev afklaret, at hun ikke havde fået livstruende skader eller brud. Hun var sluppet fra uheldet med mindre personskade.

Omkring kl. 17.00 var undersøgelserne færdige og vejen kunne genåbnes i fuldt omfang.
Traktoren kunne selv køre fra stedet, men bilen måtte køres væk af vejhjælp. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne omkring uheldet, herunder hvem som kan stilles til ansvar for, at uheldet skete.

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 06.20 tidligt fredag morgen blev en bil rutinemæssigt standset ved en tankstation på Ringstedgade i Roskilde. Bilens fører, en 42-årig mand fra Roskilde, havde intet kørekort at fremvise, da han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere sag, hvor han blev frakendt førerretten. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da der var tale om et 3.gangs tilfælde indenfor 3 år kunne politiet beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. Bilen havde var desuden ikke indregistreret, men der sad nogle nummerplader på, som tilhørte et andet køretøj, og der var heller ikke tegnet forsikring på bilen. Den 42-årige blev sigtet for uberettiget brug af nummerpladerne og manglende registrering og forsikring.

Den 42-årige modsatte sig beslaglæggelsen, som derfor nu skal forelægges retten, som vil vurdere sagen. Den endelige konfiskation af bilen vil blive besluttet i retten, når sagen skal afgøres.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler