Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Svinninge - torsdag den 10. september

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Birkedalen, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 06.20 onsdag morgen var der sket et sammenstød mellem to biler på motorvejen i det nordgående spor. En patrulje kørte til uheldsstedet og fik kontakt til to uskadte parter. Der var tale om en 52-årig kvinde fra Litauen, der under kørsel i en dansk bil i den tætte trafik for sent opdagede, at den forankørende bilist bremsede op. Hun påkørte derfor bagende af en polsk bil ført af en 39-årig mand fra Polen. Der opstod mindre materielle skader ved sammenstødet, som medførte, at kvindens bil måtte bugseres væk. Polakkens bil kunne køre fra stedet ved egen kraft.

Udrykning efter brandmelding – Mandehoved, Sigerslev, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 10.04 fik politiet via alarmcentralen melding om ildebrand i en bygning ved et tidligere asylcenter. Brandvæsnet og politiet rykkede ud til stedet, hvor der dog ikke var egentlig brand. I en bygning var der dog lidt røg, som kom fra enten en stikkontakt eller kogeplade i køkkenet. Ingen var kommet til skade, og der var heller ikke sket skade på fast ejendom, hvorfor brandvæsnet og politiet forlod stedet kort efter. De ansvarlige for bygningerne fik til opgave at forestå eventuelle nødvendige reparationer af elinstallationerne.

Forsøgte at snyde politiet med falsk identitet – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 10.20 ville færdselspolitiet kontrollere en bilist, der var kørt på rastepladsen ved Karlslunde i det sydgående spor på motorvejen. Den mandlige fører oplyste at være en 22-årig mand fra Roskilde, som blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer under kørslen. Han blev sigtet herfor og i øvrigt for at have glemt sit kørekort under kørslen. I forbindelse med den nærmere kontrol af mandens identitet fastholdt han flere gange, at han var identisk med den 22-årige mand fra Roskilde, som kørte i en bil tilhørende en 24-årig mand fra København Ø. Til sidst måtte føreren erkende, at han reelt var identisk med bilens ejer og i øvrigt var frakendt kørekortet. Sigtelserne mod den 24-årige mand blev nu ændret til kørsel i frakendelsestiden og til overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at oplyse falsk identitet til politiet, så en uskyldig dermed risikerede at blive straffet for noget, som vedkommende ikke havde gjort. Den 24-årige blev kortvarigt frihedsberøvet i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash). Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Vigepligtsuheld – Gislingevej/Hagesholmvej, Hagesholm, Svinninge – Holbæk

Kl. 12.29 skete et vigepligtsuheld, hvor en knallert stødte ind i en varebil. En 17-årig ung mand kørte på knallert ad Hagesholmvej mod krydset ved Gislingevej, hvor der er fuldt stop. Her overså knallertføreren en varebil, som kørte ad Gislingevej mod nord. Den 17-årige kørte ind i siden på varebilen og kom til skade med benet. Han blev bragt til hospitalet til behandling for et brud på sit ene ben. Politiet underrettede den unge mands forældre om uheldet. Knallerten blev indbragt til undersøgelse for, om den var i lovlig stand før ulykken. Føreren af varebilen, en 35-årig mand fra Nørre Alslev, kom ikke til skade ved uheldet. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet for at klarlægge, hvad der skete på uheldsstedet.

Færdselsuheld – Nykøbing-Slagelsevej, Hønsinge Huse, Vig – Odsherred

Kl. 15.38 ville en bilist trække ind til siden, for at give plads til et udrykningskøretøj, som kom bagfra. Bilisten, en 42-årig mand fra Føllenslev, kørte ad Nykøbing-Slagelsevej mod sydvest, og blinkede til højre og sagtnede hastigheden ved Lyngtoftevej. Ad Lyngtofte vej kørte en 71-årig mand fra Nyk. Sj., mod krydset ved Nykøbing-Slagelsevej. Den 71-årige tolkede den 42-åriges kørsel, som om han skulle svinge til højre i krydset, og kørte herefter frem i krydset. Han overså udrykningskøretøjerne, som var skjult bag nogle træer. De to biler stødte sammen, og den 42-åriges bile endte i grøften på siden. Føreren kunne i første omgang ikke komme ud af bilen, da selen sad fast, men blev hjulpet ud af brandvæsnet. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Vejen var spærret, mens redningsberedskabet arbejdede på stedet. Politiet optog rapport i sagen, som belyse omstændighederne omkring uheldet.

Brand i lastbil – Hovedvejen, Lejre

Kl. 17.32 bemærkede en lastbilchauffør, som kørte ad Hovedvejen ved Lejre, at der opstod uregelmæssigheder i motorens gang. Inden han fik standset vogntoget, begyndte det at ryge i kabinen. Han holdt ind til siden og nu var der udbrudt brand i lastbilens motorrum. Ilden fik hurtigt fat i lastbilens førerhus, og lastbilen udbrændte. Ilden blev slukket af brandvæsnet og ingen personer kom til skade ved branden. Hovedvejen nord for Osted var spærret for al trafik, som kom fra syd, mens politi og brandvæsen arbejdede på stedet. Omkring kl. 18.46 var vejen igen åben for trafik i begge retninger.

Brand i gammelt køleskab – Hyllingeparken, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 17.56 gik der ild i et gammelt køleskab, som stod i et skur. Køleskabet var netop fyldt op med drikkevarer til en forestående begivenhed, og da det blev tændt begyndte det at ryge fra kompressoren. Dette udviklede sig til store flammer, som det ikke lykkedes husejerne at slukke med vand. Politi og brandvæsen kørte derfor til stedet, hvor ilden havde godt fat i skuret. Brandvæsnet fik slukket branden, men der skete omfattende skade på skuret som næsten nedbrændte totalt. Der skete desuden skade på udhænget på huset, som branden nåede at brede sig til. Brandvæsnet måtte fjerne tegl fra hustaget for at kunne slukke ilden i huset. Politiet skrev en brandundersøgelsesrapport i sagen, som skal belyse omstændighederne omkring brandens opståen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Påvirket bilist kørte galt og stak af – Billesborgvej/Egøjevej, Køge

Kl. 22.56 fik politiet anmeldelse om, at en bilist var kørt ind i et buskads i en rundkørsel på Billesborgvej/Egøjevej, men efterfølgende var kørt fra stedet. En beboer i området havde hørt braget, da uheldet skete og undersøgte stedet. Bilen havde tabt en nummerplade på stedet, så det var ikke svært for politiet at finde frem til bilen og den ejer. Politiets vagtcentral fik kontakt med ejeren af bilen, en 25-årig mand fra Vordingborg, og som var kørt videre syd på efter uheldet. Patruljen traf den 25-årige mand ved en tankstation i Dalby i Sydsjællands politikreds. Bilen havde store synlige skader på front og side, og manglede den forreste nummerplade. Den 25-årige var påvirket af narko og spiritus, så han blev anholdt og sigtet for få udtaget en blodprøve. Sigtelsen lød foruden kørsel i påvirket tilstand på, at han havde overtrådt færdselslovens regler om forpligtigelser ved et færdselsuheld, idet han var kørt fra stedet uden at kontakte politiet. Den 25-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

To mænd overfaldet – Præstemarken, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.35 fik politiet anmeldelse om, at to mænd var blevet overfaldet i den enes hjem, i
den nordlige del af Jyderup. Flere mænd trængte ind i lejligheden, hvor de overfaldt de to lokale mænd på 22 og 28 år, som begge var blev slået i hovedet.

Mændene flygtede herefter fra stedet i en mørk personbil. Politi og ambulance kørte
til stedet, hvor de to blev kørt til behandling på skadestuen. De to slap fra overfaldet uden alvorlige skader. Den ene blev indlagt til observation og den anden udskrevet efter skadestuebehandlingen Politiet foretog en gerningsstedsundersøgelse på stedet, hvor blandt andet hunde afsøgte området. Sagen efterforskes nu for at klarlægge motivet til overfaldet, herunder om det har en sammenhæng med to mistænkelige brande i Jyderup dagen før.

Vidner som har bemærket køretøjer eller personer i området, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Spiritusbilist fik taget bilen, Holbækvej, Jyderup

Kl. 23.05 standsede politiet en 43-årig kvinde fra Svebølle i en personbil, for at lave en rutinekontrol. Kvinden viste sig at være påvirket af spiritus, og var desuden frakendt førerretten ved en tidligere sag om spirituskørsel. Hun blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Kvinden havde inden for de seneste to år kørt seks gange i spirituspåvirket tilstand, selvom hun var frakendt førerretten. Politiet beslaglagde derfor kvindens bil, som det er muligt ifølge færdselsloven, ved gentagelsestilfælde. Den 43-årige ønskede beslaglæggelsen forelagt retten, som nu skal tage stilling til politiets indgreb. Om bilen kan konfiskeres vil retten tage stilling til ved et senere retsmøde, når kvinden skal have afgjort sine sager ved domstolen. Efter blodprøveudtagelsen blev den 43-årige løsladt, og nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter hun vil høre mere i sagen.

Tyv taget på fersk gerning – Åsen, Greve

Kl. 05.00 anmeldte en 57-årig mand fra Greve, at han kort for inden havde overrasket en yngre mand, som var i færd med at stjæle hans udendørs lamper. Strømmen var gået i hans hus, hvilket undrede den 57-årige. Da han kiggede ud af et vindue i sin hoveddør så han, at den ene lampe ved hoveddøren manglede. I det samme kørte en yngre mand med styrthjelm på op foran huset og gik mod hoveddøren, hvor han begyndte at afmontere den anden lampe, som sad ved siden af døren. Den 57-årige overraskede lampetyven, der stak af fra stedet til fods, men efterlod knallerten på stedet. Kort tid efter kom en yngre mand uden styrthjelm hen til huset og bad om at få sin knallert. En patrulje anholdt den mistænkte, en 20-årig mand uden fast bopæl i Greve. Han blev sigtet for tyveriet og taget med til stationen til afhøring. Han blev løslast torsdag formiddag, men er fortsat sigtet i sagen.


Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Ninna Jalog nj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Flere artikler