Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Svinninge - onsdag den 29. juli

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Klosterparkvej, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Nordrupvej, Mulstrup, Ringsted
Vedskøllevej, Køge
Knud Den Stores Vej, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Solrød Center, Solrød Strand


Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Kundby, Svinninge – Holbæk

Kl. 08.05 fik politiet en henvendelse om en bil uden nummerplader, som jævnligt blev set i Kundby-området og senest set i forbindelse med kørsel ad Bygaden i Kundby. En patrulje ledte efter den uregistrerede bil ud fra den beskrivelse, som politiet havde modtaget. Bilen fandt politiet hos en 50-årig mand fra Svinninge, som netop var ankommet til sin bopæl og stadig befandt sig i bilen uden nummerplader på. Han havde ikke nogen førerret og blev derfor sigtet både for kørsel uden førerret og for kørsel i den uindregistrerede bil, der så heller ikke havde den lovpligtige ansvarsforsikring. Ved nærmere undersøgelse af den 50-åriges personlige forhold kunne politiet konstatere, at han havde flere sager om kørsel uden førerret, hvorfor politiet beslaglagde hans bil med henblik på senere konfiskation. Den 50-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 10.35 bemærkede en patrulje i motorvejens nordgående spor en bilist, der ved synet af patruljebilen umotiveret bremsede op og over en lang strækning uden grund kørte meget langsommere bag en lastbil. Politiet standsede personbilen rutinemæssigt ved afkørsel 29 og fik kontakt til en 53-årig mand fra Stouby som fører. Han var ædru og deltog efterfølgende i en narkometertest, der indikerede, at han kunne være påvirket af narkotika (hash) under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Araknofobi udløste uheld – Bjergvej, Klippinge – Stevns

Kl. 11.44 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt delvist frontalt sammen. Det viste sig heldigvis at være mindre alvorligt end anmeldelsens ordlyd, men to biler var dog med lav hastighed stødt delvist frontalt sammen. En 50-årig kvinde fra Store-Heddinge kørte med lav hastighed i en personbil ad Bjergvej mod vest, da hun trak lidt over i modsatte kørebanehalvdel i bymæssig bebyggelse. Her kørte en 55-årig mand fra Køge i en varebil med meget lav hastighed i modsat retning og blev påkørt på venstre del af fronten af den 50-åriges bil. To ambulancer var blevet sendt til uheldsstedet, men dem blev der ikke brug for, da begge parter var sluppet fra sammenstødet med diverse knubs. Bilerne fik kun mindre materielle skader som følge af sammenstødet, hvis årsag umiddelbart skyldtes en edderkop. Den kvindelige bilist mærkede en edderkop kravle op ad det ene ben, så hun blev uopmærksom og kom til at trække over i modsatte kørebanehalvdel. Det lokale redningsberedskab blev tilkaldt til at foretage oprydning og opsamling af diverse væsker fra bilerne.

Butikstyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 13.29 rykkede politiet ud til supermarkedet Føtex, hvor to personer var tilbageholdt efter tyveri af spiritus. Det viste sig, at en 16-årig pige og en 57-årig kvinde begge fra Lille-Skensved som kunder i supermarkedet var gået gennem scan-selv-kassen, hvor de betalte for nogle andre varer. Herudover medbragte de en pose, hvori der lå to flasker spiritus til en værdi af 222 kr. En butikskontrollant havde set de to kvinder putte en af flaskerne i posen inde i supermarkedet og ville efterfølgende kontrollere, at de havde betalt også for varen i posen, hvor der så var to flasker spiritus. Da det ikke var tilfældet, sigtede politiet dem for butikstyveri i fællesskab, så de kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Endvidere har politiet også udfærdiget en socialrapport til de sociale myndigheder om den 16-åriges rolle i sagen.

Narkokørsel – Industriparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.07 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han kunne være påvirket af kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han blev løsladt.

Færdselsuheld – Kvarmløsevej, Kvarmløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 14.27 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist var forulykket og kørt i grøften. Det viste sig, at en 23-årig mand fra Roskilde i en personbil var kørt ad Kvarmløsevej mod nord, da han af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen og kørte i grøften. Ingen andre trafikanter var impliceret i uheldet. En narkometertest indikerede, at den 23-årige kunne være påvirket af kokain under kørslen, hvorfor han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han slap i øvrigt uskadt fra uheldet.

Tricktyveri – Rørmosen, Roskilde

Kl. 16.22 anmeldte en 79-årig kvinde fra Roskilde, at en fremmed kvinde for få minutter siden havde forladt hendes bopæl, hvorfra der nu var blevet stjålet to ringe og et armbånd i guld. Kl. ca. 16.00 havde kvinden få uanmeldt besøg af en fremmed kvinde af anden etnisk oprindelse end dansk, som dels ville takke hende for hendes væremåde over for andre beboere i opgangen, dels underrette hende om en forestående fest i gårdhaven. Kvinden, der medbragte bagværk, gik sammen med anmelderen ud i køkkenet, hvor de talte sammen. Kvinden foreslog lidt efter, at de kunne gå ud på altanen for at se på gårdhaven. Undervejs herud lukkede og låste den 79-årige hoveddøren, der havde stået åben. Efter et kort ophold på altanen forlod den fremmede kvinde lejligheden, og i den forbindelse bemærkede den 79-årige, at hoveddøren ikke var lukket, men stod på klem. Efterfølgende opdagede hun tyveriet af smykkerne, der var opbevaret i soveværelset. En patrulje ledte forgæves efter den fremmede kvinde i området og afhørte efterfølgende den 79-årige om hændelsesforløbet. Politiet har p.t. ikke yderligere beskrivelse af den fremmede kvinde, der måske kan mistænkes for at have været i ledtog med en anden person, der ubemærket kan være kommet ind i lejligheden og stjålet smykkerne. 

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området tirsdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i knallert – Barsebæk, Holbæk

Kl. 17.51 rykkede politiet og senere brandvæsnet ud til ildebrand i en knallert. En anmelder havde hørt nogle drenge interessere sig meget for en knallert, der lå i et område tæt ved en skov. Pludselig var der ild i knallerten, hvorefter tre-fire arabisk udseende drenge var løbet i retning mod skoven. En politipatrulje var hurtigt fremme og forsøgte at slukke ilden med en pulverslukker uden held, så brandvæsnet måtte tilkaldes til at slukke branden effektivt. Politiet ledte efter drengene i området uden at finde dem og undersøger nu knallerten nærmere i forhold til branden og årsagen hertil.

Spirituskørsel – Egedesvej, Køge

Kl.18.00 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 54-årig mand fra Greve for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Teenagere opholdt sig i børneafdelingen – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 18.15 gik en patrulje fra politiets forebyggelsesafdeling en tur på biblioteket, hvor politiet i børneafdelingen traf seks teenage-drenge i alderen 13-18 år fra Solrød Strand, Havdrup og Karise. Ved deres opholdssted var flere ting smidt rundt, ligesom der var snus og spytklatter på gulvet. De unge blev sat til rydde op, selv om de bedyrede, at de ikke var årsagen til roderiet. Herefter tog politiet en præventiv samtale med dem, inden de blev bortvist fra biblioteket og henvist til et andet sted at forsamles. Ingen blev sigtet for noget.

Brandundersøgelse – Nørremarksvej, Hønsinge Nrm., Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 18.47 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter en anmeldelse om ildebrand i en større landbrugsejendom. Det viste sig, at personer til stede på ejendommen stort set selv havde fået slukket en mindre brand på et høloft, så brandvæsnets efterslukningsopgave var hurtigt overstået. En ambulance blev dog tilkaldt til stedet, idet en 69-årig mand efter brandslukningen skulle kontrolleres for eventuel røgforgiftning. Ejendommen er et opholdssted for unge, og politiet skal nu undersøge, om et barn, der havde opholdt sig på høloftet kort forinden, kan have en rolle omkring uforsigtig omgang med noget, der kunne få en brand til at opstå. Der skete kun minimal skade ved branden.

Gaderæs ved hallen – Svinningehallen, Svinninge – Holbæk

Kl. 23.11 fik politiet en henvendelse om, at flere biler kørte ræs og lavede såkaldte burn-outs ved hallen. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til tre køretøjer, men ingen af dem kørte ræs. Politiet fik en præventiv snak med to mænd på 19 og 20 år samt en kvinde på 19 år omkring adfærd med køretøjer i området. Ingen af dem blev sigtet for noget, idet politiet ikke fandt grundlag herfor.

Musik til ulempe – Sankt Clara Vej, Roskilde

Kl. 01.12 fik politiet en anmeldelse om musik til ulempe fra personer, der opholdt sig i Byparken. En patrulje kørte til stedet, hvor politiet kl. 01.20 kunne konstatere, at der var helt stille. Heller ikke lytten fra området omkring anmelderens bopæl i nærområdet bragte nogen klarhed over, hvorfra den høje musik måtte være kommet. Også omkring anmelderens bopæl var der helt stille, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Musik til ulempe – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 01.21 var musikken blevet lidt for høj for en anmelder boende tæt på Stenhusvej, så en patrulje kørte til området og fik kontakt til en 16-årig ung mand fra Holbæk. Politiet bad ham om at skrue ned for musikken og lukke døre og vinduer, så musikken på dette tidspunkt af døgnet var til væsentlig ulempe for de omkringboende. Den unge mand efterkom opfordringen, så han blev ikke sigtet for noget.

Anmeldelse om brand i sommerhus – Bentsvej, Ellinge Lyng, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 02.15 fik politiet en henvendelse fra et alarmfirma, hvis tyveri- og overvågningssystemer i et sommerhus indikerede, at der var brand på stedet. Via video kunne alarmfirmaet muligt se flammer ved loftet indendøre, så brandvæsnet og politiet blev tilkaldt. Ved ankomsten til sommerhuset var der ingen ildebrand, hvorfor årsagen til anmeldelsen blev undersøgt nærmere. En kraftig lampe kunne mistænkes for at danne et orange skær via refleksion, så det kunne ligne ildebrand. Alarmfirmaet blev orienteret herom, så det også kunne berolige sommerhusets ejer, der var kaldt til stedet.

Spirituskørsel – Langemosevej / Havrebjergvej, Ringsted

Kl. 04.44 anmeldte en politibetjent i sin fritid, at en bilist var kørt af vejen og standset inde på en mark. Da den mandlige fører af bilen var blevet kontaktet, havde politibetjenten konstateret, at han var påvirket af spiritus, hvorfor en patrulje blev tilkaldt til stedet. I mellemtiden var den mandlige fører gået fra stedet i retning mod et nærliggende hus, hvor patruljen fik kontakt til en 24-årig mand fra Ringsted. Han var ganske korrekt påvirket af spiritus i sådan et omfang, at han blev sigtet for spirituskørsel i en varebil, som stod på marken. Den 24-årige blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.


BERIGTIGELSE


Forkert persongalleri i sag om røverisk overfald og tyveri – Vindeboder, Roskilde

I forbindelse med omtale af et røveri ved Vindeboder, Roskilde, på døgnrapporten udsendt mandag var der desværre indsneget sig en fejl med hensyn til de personer, der kunne knyttes til sagen.
Politiet omtalte, at en 16-årige pige fra Borup var offer for det røveriske overfald, men hun var reelt offer i en sag samme sted om tyveri af sine airpods, som var blevet stjålet i forbindelse med hendes ophold sammen med mange unge i festligt lag ved nogle bord-/bænkesæt på Vindeboder. Hun var således ikke offer for overfaldet, som reelt gik ud over en 19-årig mand fra Kirke-Såby.
Fredag aften havde der i området ved Vindeboder været forsamlet mange unge med indbyrdes relationer. De havde hygget sig og herunder indtaget alkohol, indtil nogle få personer blev uenige. Parterne i denne uenighed var de senere anholdte drenge på 15 og 16 år fra Roskilde, der var blevet uenige med en 19-årig mand fra Kirke-Såby, og som de i forvejen kendte. Uenigheden udmøntede sig i et overfald på den 19-årige med diverse slag og spark som tidligere beskrevet. Mellem parterne havde der også været en tvist omkring nogle kontanter, som de to anholdte drenge var i besiddelse af ved anholdelsen, som en mulig udløber af oplysninger om hashsalg i området. Politiet forsøger nu at få klarlagt hændelsesforløbet og rollefordelingen i forbindelse med overfaldet på den 19-årige, herunder om der kan være tale om et røverisk overfald eller ej samt motivet til overfaldet.
Politiet beklager den indledende omtale af sagen med et forkert persongalleri.
 
Flere artikler