Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Svinnige - torsdag den 30. april

dato

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Svinnige er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

K. P. Danøsvej, Holbæk
Særløsevej, Hvalsø
Hybenvang, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Poppelvej, Ølsemagle, Køge
Vordingborgvej, Herfølge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Politiets efterforsker tyverier motorcykler/motorcrossere – Greve

I indsatsen mod den utryghedsskabende kørsel på motorcykler og motorcrossere i Greve/Hundige området, arbejder politiet målrettet på at finde frem til de to-hjulede køretøjer, som er årsag til problemerne. Motorcykler/motorcrossere er attraktive for tyveknægte, og de udgør en stor risiko for alle, når de kommer i hænderne på tankeløse unge mennesker, som ikke bekymrer sig om den fare, de udgør for andre trafikanter. I det seneste år er der alene i Midt- og Vestsjællands Politikreds blevet stjålet 26 motorcykler/motorcrossere, hvoraf de fire er stjålet i Greve området. Politiet efterforsker disse tyverier, så de to-hjulede kan komme hjem til rette ejermand. Nogle af disse maskiner kan være årsag til problemerne i Greve.

Politiet vil gerne opfordre borgerne til at sikre deres knallerter, motorcykler og motorcrossere ekstra godt. Vi hører fortsat gerne fra borgere, som ser henstillede knallerter, motorcykler og motorcrossere i det offentlige rum. Politiet vil også gerne have tip fra borgere, som ser de tohjulede køretøjer gemt væk i garager eller udhuse, hvor de umiddelbart ikke hører til. Kontakt politiet på tlf. 114.


Blufærdighedskrænkelse – Bodsbjerggårdsvej, Viby Sj.-Roskilde

Kl. 11.46 anmeldte moren til en 12-årig pige fra Viby, at datteren omkring kl. 10.30 havde været udsat for blufærdighedskrænkelse af en mand i en gul bil med rød skrift på siden. Manden i bilen var kørt op på siden af pigen, som kom gående. Manden havde åbnet sine bukser og onaneret foran pigen, som blev bange og stak af. Pigen så bilen igen omkring Vibyvejen, hvor manden havde gestikuleret til pigen inden bilen drejede ned ad Dalen. Pigen så herefter ikke mere til bilen, men skyndte sig hjem.

Manden beskrives som:
A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 35-40 år, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: sort bluse med rund hals, mørkeblå/sorte underbukser. Han kørte i en gul varebil med rød skrift på siden.

Vidner som har bemærket den specielle gule varebil med rød skrift eller manden i bilen, og som kan komme med oplysninger i sagen skal kontakte politiet på tlf. 114.

Sammenstød ved svingning – Billesborgvej/Valløvej, Køge

Kl. 13.39 skete et sammenstød imellem to biler, da en 77-årig mand fra Køge, der kom kørende ad Billesborgvej i vestlig retning, hvor han foretog et venstresving mod Valløvej. I modsatte retning kørte en 55-årig mand fra Køge, som skulle lige ud i krydset. Den 77-årige misforstod dens 55-åriges hensigt, da han forventede at han ville svinge ind af en indkørsel før Valløvej. Den 77-årige begyndte derfor sit sving, hvorved han stødte sammen med den 55-årige, med stor materiel skade til følge. Politi og ambulance kørte til stedet, men igen personer kom til skade ved uheldet. Bilerne kunne ikke selv køre efter uheldet og blev transporteret væk fra stedet. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet.

Spiritusbilist – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 14.56 sigtede og anholdt en politipatrulje en 53-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Den 53-årige bilist blev standset på Kordilgade, hvor han kørte i vestlig retning. En alkometertest viste, at han var spirituspåvirket, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 53-årige høre mere fra politiet i sagen.

Fodgænger undgik påkørsel – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 15.18 kørte en 48-årig kvinde fra Jyllinge i sin bil ad Frederikgsborgvej i sydlig retning, da hun standsede ved et fodgængerfelt, hvor en fodgænger skulle passere vejen. Bagfra kom en 58-årig mand fra Roskilde kørende, men han overså at den forankørende var standset op. Han påkørte derfor kvindens bil, som blev skubbet frontalt hen i en bil som ligeledes holdt stille for fodgængeren bare i modkørende vejbane. Fodgængeren blev heldigvis ikke ramt ved uheldet, og ingen personer i bilerne kom til skade. Den 58-åriges bil blokerede kortvarigt for det sydgående spor, men blev hurtigt flyttet fra kørebanen, så uheldet gav ikke anledning til trafikale problemer.

Uheld i regnvejret – Bjergvej, Klippinge – Stevns

Kl. 16.52 kørte en 27-årig mand fra Store Heddinge ad Bjergvej i vestlig retning, hvor bilens bagende skred efter et let højresving ud for Bjergvej nr. 15 på grund af det glatte føre i regnvejret. Bilen snurrede en halv omgang og endte på en mark, hvor bilen væltede om på siden. Den 27-årige blev kørt til sygehuset i ambulance til kontrol, men han slap fra uheldet med forskrækkelsen og en skadet bil.

Ulovlig afbrænding af affald – Bukkerupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 17.17 kom et alarm 112 okald om, at der var antændt et stort bål ved en landejendom. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor bålet var omkring 10 x 10 meter stort med ti meter høje flammer. Bålet var kontrolleret, og der var ingen fare for, at ilden skulle sprede sig til fast ejendom. Bålet bestod af haveaffald, men også af blandet nedrivningsaffald bestående af murbrokker, træ og andet byggemateriel. Brandvæsnet slukkede ilden og orienterer kommune om den ulovlige afbrænding, som er en overtrædelse af miljøloven. Ejeren af ejendommen kan forvente at høre mere fra myndighederne i sagen.

Brand ved supermarked – Søagervej, Holbæk

Kl. 17.25 kom et alarmopkald om brand ved varemodtagelsen ved Netto. Der var gået ild i nogle plastickasser, som gav en sort røg. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor personalet havde lukket butikken og alle var kommet ud. Der var høje flammer på bygningens yderside, som havde fået fat i taget. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, som var slukket omkring kl. 19.15. Ingen personer kom til skade ved branden, men der skete skader på bygningen. Undersøgelsen af stedet viste at branden var opstået ved bygningens sydøstlige hjørne. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, så politiet skal undersøge brandstedet nærmere, for at afklare om ilden kan være startet omkring nogle el-installationer.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi