Lokal tagdækkervirksomhed bliver anerkendt for sit arbejde med genanvendelse

I 2023 returnerede Midt- & Vestsjællands Tagdækning deres overskydende tagpap til genanvendelse, og den indsats er nu blevet anerkendt med et diplom og en træpalet fra Eurotag Danmark (Foto: Eurotag Danmark)
dato

Den lokale tagdækkervirksomhed Midt- & Vestsjællands Tagdækning bidrog sidste år til den cirkulære økonomi ved at returnere deres rester af tagpap fra Derbigum. Den indsats er nu blevet anerkendt af leverandøren Eurotag Danmark, der har besøgt virksomheden for at overrække et diplom og en træpalet med ordene ”No Roof To Waste.” Det er titlen på Derbigums genanvendelsesprogram, hvor resterne 1:1 kan indgå i produktionen af nyt tagpap.

Hos tagdækkervirksomheden Midt- & Vestsjællands Tagdækning i Føllenslev er de ikke kun gode til at sørge for tag over hovedet. De er også gode til at sende deres overskydende tagpap til genanvendelse, og derfor har de nu modtaget en ekstra anerkendelse fra leverandøren Eurotag Danmark.

De leverer cirkulært tagpap fra Derbigum, der består af en høj andel genanvendt materiale. Det kan lade sig gøre, fordi virksomheder som Midt- & Vestsjællands Tagdækning indsamler og returnerer deres overskydende tagpap i form af udtjente tage og afskær fra tagdækning i store big bags. Herefter bliver de sendt retur til Derbigum-fabrikken i Belgien, hvor resterne indgår i genanvendelsesprogrammet ”No Roof To Waste.”

‒ Vi ville ikke kunne sende tagpap til genanvendelse uden hjælp fra de udførende tagdækkere. En af dem, der sidste år har bidraget, er Midt- & Vestsjællands Tagdækning, og det vil vi gerne anerkende. Derfor har vi besøgt dem for at overrække et diplom og en træpalet samt en stor tak for deres indsats, fortæller Ulrik Hoffmann, salgs- og projektchef hos for Eurotag Danmark.

En særlig indsats bliver nu anerkendt
Med en andel på 42 % er bygge- og anlægsbranchen Danmarks største kilde til affald ifølge Miljøstyrelsens seneste affaldsstatistik. Således er det en branche med rig mulighed for at spare kloden for brug af nye ressourcer ved i stedet at genanvende det overskydende materiale.

Derfor prioriterer Eurotag Danmark at anerkende virksomheder som Midt- & Vestsjællands Tagdækning, der har gjort en indsats for at sende overskydende tagpap til genanvendelse.


Big bag med overskydende tagpap der kan genanvendes i produktionen af nyt (Foto: Eurotag Danmark)

‒ Vi er rigtigt glade for, at vi kan sende rester og udtjent tagpap fra Derbigum til genanvendelse. På den måde kan vi gøre vores for at hjælpe med at reducere mængden af affald, siger Claus Madsen, ejer af Midt- & Vestsjællands Tagdækning, og tilføjer:

‒ Selvom vi gerne hjælper med at returnere materialet for klodens skyld, er det alligevel dejligt at blive anerkendt for vores arbejde med at sende resterne tilbage.

I 2023 sendte Midt- & Vestsjællands Tagdækning 5 big bags svarende til 2.250 kg tagpaprester til genanvendelse.

Genanvendelsesprogrammet sikrer, at intet tag går til spilde
Når Midt- & Vestsjællands Tagdæknings tagpaprester fra Derbigum bliver taget retur, kan de 1:1 indgå i produktionen af nyt tagpap. På den måde skiller ”No Roof To Waste”-programmet sig ud fra andre retursystemer, der baserer sig på downcycling.

‒ Med downcycling bliver restmaterialerne fortsat anvendt, men i nye produkter af lavere kvalitet end det oprindelige. Derfor er genanvendelse så vigtigt for at lukke kredsløbet, da ressourcerne fuldt ud kan indgå i nye varer af samme kvalitet, understreger Ulrik Hoffmann og afslutter:

‒ Vi er rigtigt glade for at kunne give et skulderklap til de tagdækkere, som går den ekstra mil for at indsamle og returnere det overskydende tagpap.

Kilde: Eurotag Danmark
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.