Døgnrapporten i Svinninge: torsdag den 2. december

Profilbillede

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Lynggårdsvej, Kalundborg
Vissebjergvej, Himmelev, Roskilde
Vestergade, Køge (forsøg)
Ibsgården, Himmelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Poppelkrogen, Yderby Lyng, Sjællands Odde
Lyngvejen, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Færdselsuheld og andre færdselsrelaterede opgaver – hele politikredsen:

Kl. 07.36: Amtsvejen/Skovvejen, Stokkebjerg, Jyderup: 39-årig mand fra Holsted skred ud med varebil med tilkoblet påhængsvogn, så modkørende ramte påhængsvognen. Kun materiel skade.
Kl. 09.01: Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde: 27-årig kvinde fra København Ø mistede kontrollen over sin personbil og påkørte autoværnet i vestlig retning. Kun materiel skade.
Kl. 09.27: Ulvigvej, Frydendal, Mørkøv: forbipasserende bilist anmelder, at lastbil ligger på siden i grøften, efter at den var skredet ud i et sving. Lastbilejer ville selv sørge for borttransport. Ingen personskade.
Kl. 10.17: Københavnsvej/Nørre Boulevard, Køge: 63-årig mand fra Ringsted påkørte under kørsel ad Nørre Boulevard bilist, der i lyskryds ved Københavnsvej var standset for rødt. Kun materiel skade.
Kl. 10.51: Østre Ringvej/Håndværkervej, Roskilde: 56-årig kvinde fra Roskilde kørte på cykel på Østre Ringvej mod syd (mod færdselsretningen) og blev ud for Håndværkervej påkørt af personbil ført af 84-årig mand fra Roskilde. Cyklisten bragt til skadestuen, men var sluppet med diverse knubs. Rapport optaget.
Kl. 11.23: Skovvejen, Regstrup: 31-årig kvinde fra Føllenslev rammer is-/sneklump på vejen og mister kontrollen over sin personbil, som rammer bilist i vognbanen ved siden af. Kun ringe materiel skade.
Kl. 12.55: Nordhøj-Egedesvej, Køge: lastbil (skolevogn) kørt fast i rundkørslen til gene for øvrig færdsel. Vejhjælp var tilkaldt. Ingen udrykning fra politiet.
Kl. 14.07: Holbækvej/Allindelillevej, Allindemagle, Ringsted: 62-årig mand fra Ringsted kørte i personbil ad Holbækvej mod syd, da han mister kontrollen over bilen, der påkørte et vejskilt og til sidst en parkeret bil på Allindemaglevej. Den 62-årige sigtet for spirituskørsel og fik udtaget blodprøve. Førerretten og kørekortet inddraget, så den 62-årige ikke må føre køretøj, der kræver et kørekort.
Kl. 14.58: Køgevej/Salløvvej, Gadstrup: 29-årig mand fra Estland trillede i sin lastbil med lav hastighed ind i bagende på personbil, der på Køgevej var standset for rødt lys. Kun minimal materiel skade på personbilen. Rapport optaget.
Kl. 04.48: Holbækmotorvejen, vestgående, ved afkørsel <19> Ringstedvej, Holbæk: lastbil er forulykket og holder på tværs af næste hele motorvejen. Gods i form af paller med varer og metalbure ligger spredt ud på kørebanen. Stedet afspærret med skiltevogn, og køretøjer til assistance med oprydning tilkaldt. Ingen personskade.
Kl. 04.54: Landevejen, Katrinedal, Svinninge: bil er på grund af det glatte føre kørt i grøften. Bilisten kunne indledningsvist ikke komme ud, men er kommet ud. Ingen personskade. Bilist sørger selv for borttransport. Ingen øvrige trafikanter involveret.
Kl. 05.54: Landevejen, Holbæk: varebil er kørt i grøften, og fører har svært ved at komme ud. Politiet hjalp to personer ud af varebilen og kørte dem hjem. Ingen personskade. Ingen øvrige parter involveret.
Kl. 06.11: Nørupvej, Regstrup: 53-årig mand fra Regstrup var som fører af en varebil kørt ind i et træ i en vejkurve, hvor han mistede kontrollen over varebilen. Ingen personskade – kun materiel skade.

Stjålet bil – Ringsted / Køge / Solrød

Kl. 16.55 fik Midt- og Vestsjællands Politi en underretning fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi om, at en stjålet bil ifølge bilens trackingsystem skulle befinde sig i et område nord for Ringsted. Bilen var kort forinden meldt stjålet fra Dianalund i Sorø kommune.
Flere patruljer blev sendt på udkig efter den stjålne personbil, som kl. ca. 17.30 blev observeret kørende ad Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Køge. En patrulje kørte efter bilen, hvis fører kørte væk fra motorvejen og flygtede ad mindre veje i området nord for Køge. Bilen forsvandt et kort øjeblik for de forfølgende patruljebiler, men blev til sidst via trackingsystemet sporet til et område ved den centrale del af Solrød.
Bilen blev kort efter fundet efterladt på en parkeringsplads tæt ved Solrød Gymnasium, hvorefter politiet ledte i lokalområdet efter personer, der kunne mistænkes for at have anvendt den stjålne bil uberettiget. Endvidere undersøgte politiet den stjålne bil for tekniske spor, der måske kan identificere biltyven.
Politiet underrettede ejeren om fundet af bilen, som senere blev afhentet af et bugseringskøretøj til transport retur til bilejeren. Eftersøgningen efter mistænkte gav i første omgang ikke noget resultat, hvorfor politiet nu afventer resultatet af de tekniske undersøgelser.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 17.51 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Roskilde for narkokørsel i en personbil, idet han formentlig var påvirket af hash under kørslen. Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
I bilen var 21-årig kvinde fra Roskilde med som passager, og ved en nærmere kontrol fandt politiet hende i besiddelse af godt seks gram hash. Hun blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis med henblik på senere destruktion, når sagen er afgjort.

Knivloven mv. – Agervang, Holbæk

Kl. 18.20 var en lokal mand bekymret for, hvad der skete i en opgang i en beboelsesejendom, idet flere personer var forsamlet og fremsatte truende ytringer over for hinanden.
Et par patruljer kørte til stedet, hvorfra politiet fik kontakt til fire personer, mens en femte lykkedes med at flygte. Der var tale om flere lokale mænd, hvoraf en 30-årig blev fundet i besiddelse af en meget lang kniv. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. I forbindelse med visitationen af ham fandt politiet nogle kontanter, hvoraf en del blev beslaglagt, fordi han skyldte penge til det offentlige.
Efter afhøring til sagen om overtrædelse af knivloven løslod politiet den 30-årige, som nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Ingen af de trufne havde lidt overlast efter de truende ytringer internt i gruppen.

Hurtig narkobilist med hash på sig – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 18.33 målte færdselspolitiets videopatruljebil en bilist til at køre med mindst 130 km/t ad motorvejen i nordlig retning ved Greve S-afkørslen, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t. Der var tale om en personbil, som blev ført af en 28-årig mand fra Brøndby Strand. Han blev i forbindelse sigtelsen for hastighedsovertrædelsen skønnet påvirket af narkotika under kørslen, hvorfor han også blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Ved visitationen fandt politiet ham tillige i besiddelse af knap fem gram hash, så en tredje sigtelse for overtrædelse af lovgivningen blev den 28-årige præsenteret for. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash) løslod politiet den 28-årige, der kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Humanitær eftersøgning – Odsherred

Kl. 23.43 fik politiet en henvendelse fra hjemmeplejen i Odsherred kommune, idet en 63-årig mand fra den sydlige del af kommunen var forsvundet fra sin bopæl efter kl. ca. 20.00, hvor hjemmeplejen sidst havde været på besøg hos ham. Hjemmeplejen ønskede nu assistance fra politiet til at finde ham, idet han ikke var til stede på sin bopæl, hvor dørene var åbne.
Politiet iværksatte med adskillige patruljer, herunder hundepatruljer, en eftersøgning efter den 63-årige, hvis familie også blev involveret. Manden, der formentlig kun var iført en tynd jakke som overtøj, blev ligeledes efterlyst hos diverse taxaselskaber og i offentlige transportmidler.
Ud fra oplysninger om, at han måske kunne være set i Kalundborg by, blev dele af eftersøgningen flyttet til netop Kalundborg, hvilket havde den ønskede effekt. Den savnede mand blev kl. ca. 00.25 fundet i god behold på Kalundborg togstation, hvorefter politiet kørte ham retur til sin bopæl, hvor han kl. ca. 00.55 blev overdraget til både hans familie og hjemmeplejen til fornøden omsorg.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler