Nyt fra Svinninge i politiets døgnrapport

Profilbillede

Svinninge er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Margrethevej, Køge
Vibemosen, Greve
Thorshøjvej, Nykøbing sj.

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Mårstien, Ebbeløkke, Nykøbing Sj.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Slåenvænget, Solrød Strand
Hagestedvej, Gislinge
Sports Alle, Holbæk

 

Urolig mand endte i detentionen – Gammelgårdsvej, Roskilde

Kl. 11.37 måtte personalet på et botilbud for hjemløse bede om assistance fra politiet til at håndtere en mand, der optrådte udadreagerende og aggressivt.
Politiet fik på stedet kontakt til en 23-årig mand fra Roskilde, som havde en lille pose indeholdende rester af noget hvidt pulver på sig. Hans opholdssted på botilbuddet blev derfor undersøgt nærmere uden at finde noget, der gav anledning til en sigtelse.
Den 23-årige havde dog så svært ved at falde til ro, at politiet måtte frihedsberøve ham for at få skabt ro på stedet. Efter nogle timer i politiets varetægt blev han løsladt først på aftenen, idet han blev skønnet i stand til at tage vare på sig selv uden at skabe utryghed over for andre.

 

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Veddingevej, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 11.54 ønskede færdselspolitiet at kontrollere en varebil, der fremtrådte i dårlig stand under kørslen ad Veddingevej i Fårevejle St.
Der var tale om en ældre varebil, der dog var synet og godkendt for godt et år siden. Føreren var en 51-årig kvinde fra Grevinge, der ikke kunne fremvise noget kørekort, idet politiet havde inddraget hendes førerret tilbage i 2017.

Færdselspolitiet kunne konstatere, at kvinden havde adskillige sigtelser for kørsel uden førerret, og at det nu var fjerde gang i 2022, at Midt- og Vestsjællands Politi afslørede hende i at køre bil trods den manglende førerret.

Efter en sigtelse for den overtrædelse af færdselsloven blev den 51-årige fører gjort bekendt med, at hendes varebil ville blive beslaglagt med henblik på senere konfiskation på grund af de gentagne kørsler uden førerret. Det accepterede hun og kan nu afvente en indkaldelse til et retsmøde, hvor både denne og øvrige sager om kørsel uden førerret skal afgøres sammen en retlig afgørelse om, hvorvidt hendes varebil skal endeligt konfiskeres.

 

Knallertkørsel til ulempe – Fælleden, Holbæk

Kl. 13.05 rykkede politiet ud til vejene omkring fælleden efter et par anmeldelser om, at nogen kørte på larmende knallerter eller motocrossere i området til ulempe for øvrige, der færdedes eller opholdt sig i området.
Trods eftersøgning efter larmende køretøjer både i bil og til fods i området lykkedes det ikke for politiet at finde frem til nogen, der kunne mistænkes for noget ulovligt. Politiet fandt derfor ikke grundlag for at foretage sig yderligere og forlod området.

 

Færdselsuheld – Kirkevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 13.33 havde en 93-årig mand fra Svinninge fejlbedømt afstanden til en parkeret bil, så han påkørte den i forbindelse med forbikørslen.
Den 93-årige slap uskadt fra påkørslen, og ejeren af den påkørte bil kom også til stedet og blev dermed underrettet om sagen. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sagen.

 

Brand i græsareal – Østergade, Høng – Kalundborg

Kl. 14.50 rykkede brandvæsnet og bagefter politiet ud til en mindre brand i et græsareal bag den gamle sengefabrik i Høng.
Brandvæsnet fik bekæmpet en ildebrand, der dog havde nået at skade et større grønt område, men hverken personer eller bygninger havde været i fare som følge af branden og dens røgudvikling.
Både politiets og brandvæsnets konklusion var efterfølgende, at branden i det tørre græsareal måtte være opstået af sig selv på ukendt måde i det varme sommervejr. Politiet foretog sig således ikke yderligere i anledning af branden.

 

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ågerupvej, Ågerup, Borup - Ringsted

Kl. 12.12 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bilist var forulykket, og at der var sendt en ambulance til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 58-årig kvinde fra Ringsted var forulykket under kørsel i en personbil ad Ågerupvej i østlig retning. Hun mistede af ukendte årsager kontrollen over bilen og kørte ud på en mark, men formåede at få styret bilen retur til vejen. Herefter væltede bilen rundt og standsede liggende på taget.

Den 58-årige blev reddet ud og bragt til skadestuen til kontrol, men hun var sluppet uden behandlingskrævende skader.
Politiet havde dog nået at få hende til at medvirke i en alkometertest, der gav udslag til lidt over den tilladte påvirkning af alkohol. Den kvindelige fører blev derfor sigtet for spirituskørsel og fik på sygehuset udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet har optaget rapport om på grund af mistanken om spirituskørsel og for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

 

Uroskabende mand bortvist – Karlemosevej, Køge

Kl. 12.17 måtte politiet assistere personalet på et ejendomskontor i boligbebyggelsen, idet manden var frustreret og kastede rundt med potteplanter, hvilket skabte utryghed for personalet.
Politiet fik kontakt til en 36-årig mand fra Køge, som havde mistet sine nøgle og derfor var lidt frustreret. Han var dog faldet lidt til ro, så politiet bortviste ham fra ejendomskontoret og vejledte ham om at finde en løsning på at få skaffet sig adgang til sin bolig.

 

Hurtigt knallert – Greve Landevej, Greve

Kl. 12.45 standsede færdselspolitiet en 15-årig dreng fra Karlslunde, da han kom kørende på en hurtigtkørende knallert ad Greve Landevej ud for Degnestræde.
En måling på et rullefelt bekræftede politiets mistanke, idet knallerten blev målt til at kunne mindst 75 km/t.

Den 15-årige knallertkører blev derfor sigtet for at have foretaget konstruktive ændringer på knallerten, som han ikke måtte køre videre på i den tilstand. Efterfølgende underrettede færdselspolitiet også hans værger om den sag, som både den 15-årige og hans værger vil høre nærmere til, når sagen skal afgøres.

 

Færdselsuheld – Nordhøj, Køge

Kl. 14.32 var to køretøjer, heraf en udenlandsk, blev impliceret i et færdselsuheld i lyskrydset ved Nordhøj ved frakørsel 32 Køge fra Køge Bugt Motorvejen.
Det viste sig, at både en 52-årig mand fra Polen som fører af en polsk lastbil og en 53-årig mand fra Tureby i en personbil begge var kommet ad motorvejsfrakørslen og skulle svinge til venstre i lyskrydset ved Nordhøj.
Lastbilchaufføren havde placeret sig i venstresvingsbanen længst til højre, men kom under svingningen med det store køretøj så langt mod højre, at han ramte den 53-åriges bil.
Ingen kom til skade ved sammenstødet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

 

Vold mod butiksansat – Rørmosen, Roskilde

Kl. 15.42 anmeldte en 25-årig mandlig butiksansat i supermarkedet Coop 365, at han kl. ca. 15.15 var blevet overfaldet af en kunde. Kunden havde slået og sparket den 25-årige, der ikke havde fået større skader som følge af volden.

Omstændighederne var, at kunden ikke havde villet betale for en vare og derfor var blevet sur på den 25-årige, der var kassemedarbejder.
Butiksmedarbejderen blev vejledt om at tage på skadestuen for at blive tilset i anledning af overfaldet, hvor politiet nu leder efter en mand i 50-60 årig mand med mellemlangt, lyst hår og iført en stribet skjorte. Efterforskningen omfatter også indhentning af videoovervågning fra supermarkedet for at få belyst omstændighederne nærmere.

 

Hurtig knallert – Assenløsevejen, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 17.53 standsede færdselspolitiet en 15-årig dreng fra Ringsted, da han kom kørende på en lille 30-knallert, som dog blev skønnet til at kunne køre lidt for hurtigt.
Det viste sig dog også, at den kunne køre hurtigere end tilladt, da den blev målt på et rullefelt, hvor den maksimale hastighed blev angivet som 41 km/t.

Den 15-årige blev derfor sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og kan nu se frem til at modtage et bødeforelæg som afgørelse på sagen, som hans værger også underrettes om.

 

Narkokørsel – Tjurgården, Greve

Kl. 19.59 sigtede færdselspolitiet en 23-årig mand fra Greve for kørsel i en narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Tjurgården i krydset ved Godsvej.
Narkometertesten indikerede, at den 23-årige var påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ulovlig indtrængen – Skolegade, Ringsted

Kl. 21.26 anmeldte en opmærksom borger, at tre delvist maskerede og mørkklædte mænd var løbet ind ad indkørslen til en 26-årig mandlig beboer på vejen. Kort efter havde der lydt nogle råb fra adressen, inden de tre mænd forlod stedet i retning mod Valdemarsgade uden noget synligt udbytte.

Politiet kørte til stedet med flere patruljer og fik kontakt med den 26-årige mand, der havde besøg af en anden mand, da de tre mænd var trængt ind. Ingen af dem havde lidt fysisk overlast.

Ved den umiddelbare efterforskning ved afhøring af vidner i området fik politiet klarlagt, at de tre mistænkte mænd var kørt fra området i en sort personbil, som politiet ledte efter, men dog uden at finde bilen i første omgang.
Politiet undersøger nu episoden nærmere i et forsøg på at få identificeret de tre mistænkte mænd og få klarlagt motivet til deres ulovlige indtrængen hos den 26-årige.

 

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Strandvejen, Køge

Kl. 22.35 standsede politiet en 30-årig mand fra Nørresundby med henblik på rutinemæssig kontrol af den personbil, som han førte ad Strandvejen mod nord.
Den 30-årige var i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af bilen, som han i øvrigt blev mistænkt for at føre i påvirket tilstand, idet han blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen.

Han blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven, hvorefter politiet ransagede hans bil, hvori politiet fandt et gram hash og en pose med et gram skunk tilhørende den 30-årige. Disse ulovlige effekter blev beslaglagt i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 30-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Spiritus-/narkokørsel – Kong Valdemars Vej, Roskilde

Kl. 01.51 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Valby for kørsel i en personbil i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

 

Falsk politimand fik intet udbytte – Køge

Kl. 02.31 anmeldte en 80-årig kvinde fra Køge, at hun var blevet ringet kl. ca. 01.45 af en fremmed mand, der havde oplyst sit navn som ”Benjamin Jørgensen”, og at han ringede fra politiet. Den 80-årige havde dog ikke bemærket det telefonnummer, som den falske politimand havde ringet fra.

Årsagen til det natlige telefonopkald var ifølge den falske politimand, at den 80-åriges bankkonto blev misbrugt, så hun skulle give forskellige kontooplysninger til ham.
Det gjorde den 80-årige dog ikke, da hun tidligere i avisen havde læst om denne type telefoniske henvendelser fra personer, der oplyste at være ansat i politiet eller i et pengeinstitut.

Da den falske politimand følte sig gennemskuet, afsluttede han telefonsamtalen med nogle nedsættende bemærkninger om den 80-årige intelligens.
Den 80-årige led således ikke noget tab i forbindelse med denne henvendelse fra den falske politimand, der talte dansk uden accent.

Politiet undersøger nu også dette forsøg på bedrageri over for ældre personer i lighed med andre sager med tilsvarende fremgangsmåde.
På det seneste har politiet bemærket, at disse henvendelser til ældre borgere sker på sene tidspunkter om aftenen og uden for f.eks. pengeinstitutters normale åbningstid. Det er politiets opfattelse, at bedragerne forsøger at få de kontaktede til at tro, at det problem, som bliver anført som årsag til henvendelsen, er meget akut og med krav om øjeblikkelig handling for at redde sine penge på bankkontoen.

Det generelle råd er at få oplyst navn og firma/myndighed for den person, der henvender sig uanset tidspunkt på døgnet, så et kontroltelefonopkald kan foretages til den pågældende via et hovedtelefonnummer. Ring aldrig tilbage til det telefonnummer, der måtte stå i telefonens display, men finde og indtast selv hovedtelefonnummeret ved kontrolopkaldet.
Herudover skal man aldrig oplyse eller videregive fortrolige og personlige oplysninger til personer, hvis identitet man ikke er helt sikker på under en telefonsamtale.

 

Narkokørsel – Bregningevej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 06.51 blev en 40-årig mand fra Kalundborg sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, som han førte ad Bregningevej.
Den 40-årige fører fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi